fredag 6 januari 2012

Den Naturliga kvinnan - Vem är hon?

Den Naturliga kvinnan!
Vad är en Naturlig kvinna? Här skulle jag vilja veta vad ni tänker för jag känner att det är ett så viktigt ämne. När jag tänker på den naturliga kvinnan så handlar det om att tycka om oss själva som vi är oavsett om vi är smala, fylliga, raka, kurviga, äldre eller yngre... det är ju så underbart att vi alla är olika och unika och ingen av oss ser ut som standardmodellen som vi ser i tidningar och i reklamen.. ja inte ens modellerna ser ut så själva. Det handlar också om att leva ett liv där vi värnar om naturen och andra levande varelser.. ett liv i harmoni med Moder Jord! Jag känner även att den naturliga kvinnan både lever ut sin mjuka, feminina sida men också är i kontakt med och uttrycker sin urkraft och womanpower!

Är det samma tjej på alla Tidningsomslag!
Som min kära SysterGudinna Ellika sa, när hon tittade på omslaget på tidningarna i affären... ja ungefär så är det ju... det är ett visst utseende som uppmuntras. Jag tycker det är härligt att Amelia har en bild på sig själv på alla sina tidningsomslag i tidningen M.. även om hon är lite retucherad...

Alla kvinnor ska inse att att de är vackra!
I min Gudinnevärld vill jag att Alla kvinnor ska inse att det är vackra... ingen ska operera sig om det inte är av hälsoskäl... eller något som känns mycket angeläget. Ibland känner jag att jag vill starta en tidning för Alla kvinnor som vill vara naturliga... som kanske inte alltid vill bära BH.. som tycker det känns skönt att släppa dem fria emellanåt... för alla dem som tycker det är helt naturligt och okey att ha hår under armarna, på benen och på andra ställen... och inte minst för alla kvinnor som vill kunna åldras med värdighet och känna sig vackra och djupt respekterade i vilken ålder som helst... Ett forum för alla kvinnor som väljer naturliga skönhetsprodukter som inte är djurtestade... för alla kvinnor som försöker handla ekologisk när de kan och även vill gynna ekologiska kläder när det känns rätt och är möjligt... (det finns ju inte så mycket än men det kommer mer och mer)

Hur skulle det vara om det var tvärtom?
 Jag har läst lite i Egalia-boken som är kul och verkligen ger perspektiv. "Där lockar männen skägget för att vara attraktiva inför kvinnorna... de blir helt förskräckta om de har lite hår på brösten och då rakas det ju självklart av meddetsamma...  Männen bär PH och är det svaga könet eftersom de inte kan föda barn och därmed väntar de på att det ska komma en stark kvinna och föra med sig dem som en vind och göra dem till riktiga män.."
Tänk om män skulle utsättas för lika mycket påtryckning från reklamen som kvinnor när det gällde t.ex att inte bli äldre. Rynkkrämer för män... operationer för att se unga ut m.m. ... det finns ju inte nästan. Istället är det tvärtom. Män har ett större värde när det är lite äldre tror jag...Min man tittade lite i senaste Hennes & Mauritz katalog och reagerade på att där var alla kvinnorna jätteunga och magra som spetor och lite lagom sexigt utmanande med plutande munnar. Männen däremot var säkert minst 10 år äldre och hade en lite cool och tuff attityd.

Tänk så mycket energi vi kan frigöra till annat!
...när vi inte längre behöver spendera så mycket tid framför spegeln och inte heller behöver lägga så mycket pengar på kläder och smink eller på att operera brösten eller ta bort eller förhindra våra rynkor... Är det inte lite patetiskt? Tänk så mycket kul vi kan ha istället och så mycket vettigt vi kan uträtta på jorden och för andra människor.

Den Naturliga kvinnan för mig... 
...kan se ut på en mängd olika sätt och hon vet att hon är vacker oavsett om hon är lång eller kort eller stor eller liten eller fyllig eller smal eller kurvig. Alla kvinnor är vackra just som de är!!! Samt inte minst vet den naturliga kvinnan att hon får en djupare skönhet ju äldre hon blir på grund av att hennes ansikte får karaktär och hennes inre ljus och vishet strålar igenom mer och mer. Hon tycker om att framhäva sin skönhet, men hon gör det med enkla och naturliga medel. T.ex vet hon vilken färg hon klär bäst i och bäst kan ge uttryck för hennes inre Gudinna. Hon vet vilken typ av kläder hon trivs i och kommer mest till sin rätt i.. som speglar hennes inre. Hon följer inte slaviskt modet utan hon har en egen stil... Samt inte minst... Den Naturliga kvinna har fullt upp med att ha kul och uttrycka sina unika gåvor och resurser ... så hon har inte tid och lust att lägga för mycket tid på utseende!

Min underbara Syster-Gudinna Ellika 
...är en av de vackraste, visaste och mest kärleksfulla kvinnor som jag känner. Hon är lite över 65 år och många av hennes kläder kommer från ursprungskulturer.. en del är sydda av handvävda tyger i klara färger och med vackra broderier. Ellika har inte tusen olika plagg, men hon har några få mycket vackra som hon ofta använder och som gör att hon lyser fram ännu mer som den unika kvinna och Gudinna hon är!

Vad tänker du?
Vad är naturligt??... Säkert är det naturligt att en del av oss vill bära bh och en del inte.. en del av oss vill raka oss lite här och där och andra inte... Vad tänker du om att bli äldre.. få rynkor m.m. Vad är påverkan och vad tänker vi själva och hur mycket kan ändras om vi går samman?  Hur mycket tid ska vi ägna åt utseende och hur mycket tid kan vi istället ägna åt andra roliga och utvecklande saker. Hur ser den Naturliga kvinna ut och hur lever hon? Ja det vore roligt att höra era tankar....

Anne Solveig

15 kommentarer:

 1. Intressant text Anne... Det första jag tänker är att det naturliga kvinnan stressar inte. Stressen gör oss äldre och dämpar lyskraften. Men så är det i det vanliga livet, många stressa ibland, av rädsla? (Eller hur gör man när barnens skola alltid ska börja kl 8?)

  Den vackra naturliga kvinnan behöver tid och vila och återhämtning då och då...

  Den naturliga kvinnan behöver tillåtande till sig själv vad hon än känner och hur hon än ser ut - och en man som stödjer henne... Den naturliga kvinnan blir vacker med rätt man :-)

  Den naturliga kvinnan bryr sig inte om Media, men de flesta av oss går igång på det då och då.

  Den naturliga kvinnan vågar gå sin egen väg.

  Skulle kunna skriva mkt mer om det...

  Yoga och dans för oss till mer naturlighet. Yogadansskönhet! När vi firar oss själv! Och varandra, ger stöd och komplimanger. Jag har många vackra vänninor, du är en av dem Anne :-)

  Kram Erika

  SvaraRadera
 2. Tack Erika! Jättefina och värdefulla tankar.. Ja vila och ingen stress och återhämtning.. det känns viktigt!

  och att gå sin egen väg .. och yoga, dans och att stärka varandra... och allt det andra du skriver.. Härligt Erika och du är en av mina vackra och naturliga systrar! är så glad att ni finns! Kram Anne

  SvaraRadera
 3. mmm en sak till, det bästa skönhetsknepet är SJÄLVKÄRLEK, tror jag, den inre skatten som ingen kan ta ifrån oss... när vi har funnit den och kan vårda den, så enkelt ibland och svårt ibland...

  kram igen

  SvaraRadera
 4. Ja det har du så rätt i ... den som älskar sig själv är vacker och det strålar naturligt..kram

  SvaraRadera
 5. Återigen en synk! Tänkte igår vad det egentligen innebär att vara naturlig. Tack för svaret! ;) Det kom jag inte på själv.. utan fick här, alltså. :) Jag håller med helt och hållet. Och tackar för din visdom, förmedlad med värme och kärlek till kvinnan. (Ej av ilska, som många andra på samma ämne, eller jag, iallafall!).

  Jag ser fram emot att åldras som (vis) kvinna då jag ser bilden på Ellika! Så härligt! Så vacker hon är. Och sig själv. Tror, som du säger, att man får bära kläder som uttrycker sig själv och färger som man passar i. :) Så blir det bra, det räcker liksom... Och en stor dos självkärlek och självklarhet!
  Man vandrar vägen med självklara, säkra steg. Det är vackert.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Tack Ingrid och jag gillar din reflektion om att förmedla med värme och kärlek istället för ilska.. dessutom känner jag mig inte särskilt arg... kanske för att jag vet är vi kvinnor är på G och alla har ju ett val här. Ja visst är Ellika vacker! "Att vandra vägen med självklara säkra steg".. Jaaa det är vackert!! Tack Ingrid!

  SvaraRadera
 7. Naturligt har jag nog alltid haft dragning till. Vad gäller utseende funderar jag: "måste" alla betraktas som vackra? Är det "fel" att vara (ful är väl att ta i) icke-vacker? Jo, jag vet då säger vi: alla är vackra på sitt sätt osv och det ligger nåt i det. Men jag är rätt naturlig, är inte "vacker" (personligt utseende säger min dotter), men jag önskar vi inte vore så fixerade vid utseende. Att vi ser varandra men inte värderar, lägger värderande ord på utseende...i vår kultur skulle vi behöva en tids fasta, avhållsamhet fr just det.
  I det naturliga ingår förstås att leva i sin egen rytm, det är en basic-grej.
  (Jag använder ytterst sällan bh, behöver av "naturliga" skäl inte o bh får mig att känna mig instängd osv). Ja, tänk vilken energi som skulle frigöras om vi var lite mer naturliga...

  SvaraRadera
 8. Tack Maria!
  Bra tankar...funderade själv lite på det när jag skrev... på ett sätt så är det ju fokuseringen på utseendet överhuvudtaget som vi skulle kunna släppa lite mer för att vara naturliga... När jag tänker på naturen så finns det ju djur som kanske inte skulle betraktas som vackra... ja kanske till och med fula eller i alla fall lite speciella men de har ju sin skönhet med.. t.ex flodhästar ..jo de är ju vackra men kanske på ett annat sätt...Ja vad är vackert? Kanske har själv ordet redan fångats i ett visst ideal... "Beauty is in the eyes of the beholder" sägs det ju och det ligger nog mycket i det.. kanske är det en djupare skönhet bortom ytan som är det mest naturliga... för mig är det nog utstrålningen hos en människa som gör att den är vacker... och vacker inuti räknas främst...ja det här kan ju leda vidare till spännande samtal... tack för dina kloka tankar. Kram Anne!

  SvaraRadera
 9. Intressant och väldigt aktuellt ämne. Med antalet operationer som görs och medias bild av hur vi ska se ut där inte ens 14-åriga modeller slipper retuschering undrar jag ibland var vi är på väg.

  Med vacker menar jag inte alltid fysiskt vacker utan mer en varm och strålande person. Som Ellika eller Du, Anne! De vackraste personerna jag känner strålar och har fantastiska personligheter. Kanske är de inte vackra "egentligen" men jag tycker det.

  Och kärnan av allt: Hur kan vi luras att lägga så mycket energi på vårt utseende när vi har så mycket annat viktigt att göra?

  Jag gillar att åldras och även om jag inte tycker att jag är vacker så gillar jag mig själv.

  Kram

  PS: Din header är jättefin! Min favorit hittills : )

  SvaraRadera
 10. Varmt Tack Karina!
  ja utstrålning är vackert och det har du verkligen med... jag ser dig som en vacker kvinna... som det lyser om.

  Ja en fin personlighet är vacker.. eller är i alla fall väldigt fin...ordet vacker kanske inte alltid passar...engelskans beautiful rymmer lite mer både det inre och yttre...

  som du säger..Med tanke på alla operationer och botox m.m. så är det här ju ett viktigt ämne att lyfta fram...

  Äldre människor som trivs med sitt liv och har levt ett rikt liv och gett mycket kärlek...är sååå vackra.. tycker jag.. utstrålningen och värmen är så fin... och att gilla sig själv det är nog bästa medicinen hur som helst.. stor kram Anne

  SvaraRadera
 11. Intressant ämne! Återkommer!

  SvaraRadera
 12. Nu när jag läst andras kommentarer, stämmer mycket med mina egna tankar om den naturliga kvinnan. Vill betona Utstrålning som mycket viktigt, utseende som mindre viktigt. Värme och vishet!

  SvaraRadera
 13. Hej Moi!
  Ja vist är det utstrålningen och inte utseendet som får oss att gilla andra människor... Vilken fin blogg du har förresten och så mycket fina bilder.

  SvaraRadera
 14. Härligt att du gillar min blogg och bilder!! Tack Anne!

  SvaraRadera
 15. Ja jag blir verkligen inspirerad att fixa till utseendet på min blogg lite mer också...tror du hade ändrat lite till nu .. den är sååå fin och jätefina bilder. Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig