lördag 7 januari 2012

Den Naturliga Kvinnan! - hur lever hon?

Tack för kloka och mycket givande kommentarer igår.. känns som ett spännande ämne att utforska tillsammans.


Hur lever den Naturliga Kvinnan?
Idag vill jag ställa frågan på ett nytt sätt.... -  Hur lever den naturliga kvinnan? Vad innebär det att leva på ett naturligt sätt som kvinna? Ja ni svarade ju lite på det redan igår men då handlade ju inlägget en hel del om yttre skönhet... vilket jag känner är ett område som känns viktigt med då det är dags att inse att vi är underbara och fantastiska just i den unika förpackning som vi har kommit i.

Men vad innebär det att LEVA på ett naturligt sätt i den tidsålder vi befinner oss i idag? Hur skulle du vilja leva på ett mer naturligt sätt? Hur ser balansen ut mellan att använda de moderniteter vi har men kanske ändå leva naturligt...kanske nära naturen... Vad är naturligt...säkert är det ganska olika för olika människor då vi ju alla är unika? Kanske kommer jag att ha detta som tema på Kvinnofestivalen i år... "Den naturliga kvinnan" Vad skulle du vilja ha med då och inspireras av eller lära mer om?

10 kommentarer:

 1. roliga frågor du ställer Anne! Jag kan inte låta bli att svara.

  Den naturliga kvinnan lever så naturligt hon lyckas med, hon sover tills hon vaknar. Hon köper ekologiskt, och /eller odlar. Hon bor nära naturen, hon ser till att ha ett hem och en familj som hon kan fylla med kärlek. Hon fyller sig själv med kärlek genom att göra det hon älskar och vara de hon är.

  Den naturliga kvinnan vågar säga ifrån, hon köper inte gamla principer ute i samhället, hon värnar om allas bästa, inklusive barnens (skolan behöver verkligen bli mer naturlig).

  Det finns så många naturliga kvinnor. Och det finns så många stressade "hypade" kvinnor, en del glömmer att andas.

  Den naturliga kvinnan andas i sin egen takt.

  Många naturliga kvinnor har lite svårt att få ihop ekonomin (vad jag hör), jag tror vi behöver lära oss att se vårt absoluta värde, vi har så mkt att ge till världen som bara väntar på mer av våra insikter, vårt hjärta och kunskaper. Det är vi som ska tro på oss själva (inklusive jag själv). Ett levande exempel är Erca Palmcrantz Aziz som är med på TV4 imorgon med Raw Food, en stor polett har trillat ner hos henne, så fint att se. Sen är det inte viktigt att vara med i Tv eller inte, det vikiga är att våga vara sig själv var man än är.

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Tack Erika! Jag kunde inte säga det bättre själv...Vad härligt att vi är så många kvinnor som har mer sunda tankar om livet och att vara kvinna... Ja andas i sin egen takt... och att tro på oss själva och vårt eget värde och välkomna pengarna så vi kan leva ännu bättre och göra ännu mer gott...
  och nu missade jag ändå Erica.. hade planerat att se henne.. men bra att du påminner kanske kan ses på Svt play eller i repris... Stor Kram du Naturliga härliga Gudinna!

  SvaraRadera
 3. Kram tillbaks Anne, du lever så naturligt i mina ögon. Har du skrivit upp allt i din livsstil som är spår av "Den naturliga kvinnan"?

  <3

  PS. Mitt liv är inte alltid naturligt, men jag fokuserar mkt på det, att det ska bli ännu skönanre och roligare :-)

  SvaraRadera
 4. Vilken bra tanke Erika .. det ska jag roa mig med.. att skriva ned vad som är spår av den naturliga kvinnan i mitt sätt att leva...

  Jag tycker också att det är viktigt att livet känns skönt och roligt så det här med att leva "naturligt" får inte gå till överdrift heller.. Kanske det naturliga faktiskt är att inte vara för fokuserad på en viss livsstil utan lyssna in lite mer hela tiden vilka steg vi ska ta... kram

  SvaraRadera
 5. Vilken spännande frågeställning! Jag tror att den naturliga kvinnan har kontakt med sitt innersta, sin själ och lever sin sanning. Hur det tar sig uttryck varierar nog mycket. Men det krävs mod för att göra det fullt ut. Jag tror att den inre utstrålningen, dvs det vi ”vibrerar”, är det omgivningen förnimmer och det är det som gör vissa människor så oändligt vackra, trots att de kanske inte följer ”skönhetsmallen”, eller som små barn tex. Kanske är den naturliga kvinnan väldigt närvarande i det hon gör och andas, precis som du sa, Erika. Andas helt och fullt, med hela magen, och tar plats så väl fysiskt som psykiskt. Stor kram till er alla!

  SvaraRadera
 6. Varmt tack Helen! Så fint du uttrycker essencen av den naturliga kvinnan... att hon är i kontakt med sitt innersta..sin själv och lever sin sanning... det känns som en så fin beskrivining.

  Så fint du sätter ord på utstrålning också.. det vi vibrerar.. det känns sant.. ja sann skönhet har mer med energi och vibrationer att göra än med utseende. och vara närvarande och andas och ta plats... härligt Tack kram Anne

  SvaraRadera
 7. När jag var tjugo längtade jag efter att bli mer naturlig. Vad innebar det? Att färga håret rött med henna istället för kemikalier, att äta ren grön mat, helst ekologisk, att leva nära naturen och människor (mindra datortid), att röra på mig ca 2 timmar per dag - promenera i mjuk mark, ... att köpa second hand istället för nygjorda kläder, att minska värdet med "nytt och fräscht/koolt/hipt" och byta ut mot "jordnära och anderikt". Att må bra inifrån och ut. Källan till rikedom finns därinne, inte i yttre tillhörigheter.

  Och jag har nog kommit halvvägs. Än är det en bit att gå! Av-programmera mig och installera nytt ;)

  Intressant ämne & fråga. Mer om det tycker jag.

  Kram

  SvaraRadera
 8. För mig lever den naturliga kvinnan tillsammans med moder jord. Hon ser de små budskapen i blommorna, träden och fåglarna och allting som är naturen runt omkring henne. Och alla dessa små budskap och tecken hjälper henne att välja klokt och vist i samklang med resten av universum. Det ger henne vägledning när hon vill lösa problem och det ger henne ett lugn och en bärande energi som hon behöver när hon delar sina vackra kvaliteter med som omvärld. När hon lever naturligt med naturen så flyter resten på av sig själv, med kärlek till sig själv, sin familj och sin omgivning. Hon är ett med sig själv och med alltet, och hon lever den sanningen.

  SvaraRadera
 9. Så underbart Ingrid!!
  Härligt att du redan som 20-åring var så klok. Pratade just om henna idag med en kvinna som inte ens visste att man kunde färga håret med det... Jag blir så inspirerad av ert gensvar.. så jag funderar nästan på att byta namn på bloggen till "den Naturliga kvinnan" fast "Jordnära och anderikt" är ju viktigt båda delar...Jag tror det finns en mängd kvinnar som är så färdiga med medias försök att likrikta oss och som liksom du och jag vill välja det naturliga som gynnar både oss själva och Jorden... Stor Kram Anne

  SvaraRadera
 10. Maria Erika!... sååå fint du skriver om att leva nära naturen och i samklang med universum och lära oss av de budskap den ger oss hela tiden... Ja naturen ger oss inre balans som vi sedan kan ge vidare och hjälper oss att känna oss ett med alltet... Varmt tack. Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig