måndag 23 januari 2012

Att se ljuset i varandra!

Just som jag trodde att jag satt säkert
Just när jag hade njutit av söndagens tanke och suttit här nöjd ute i skogen och tyckt att jag äntligen fattat vissa sanningar samt funderat lite mer på det här med att vi alla är ren, ljus kärleksfull energi och att allt runtomkring oss i grunden är det också... (även om, det inte ser ut så och vi har tankar om att det inte är så)... Ja just då sker den där lilla utmaningen som tar tag i mig och får ner mig på "jorden"? Eller var det kanske så att den drog mig in i illusionen av dömande och oro igen... ja så tror jag nog det var.

Så skönt med vänner som delar ens väg
Visst är det underbart att ens vänner ofta verkar befinna sig i liknande faser. En kär väninna ringde och började prata om hur hon mer och mer nu kan ha tillit till livet,  men att det däremot inte är så lätt alltid att ha tillit till och se det goda i andra... ja hon har rätt... så är det ju... Kanske är det därför som en av mina favoritböcker ACIM (ACourse in Miracles) ägnar sida upp och sida ner till att lära oss att förlåta och försonas och se det goda och sanna i våra systrar och bröder. Det behövs en del omprogrammering här.

Jag skönjer ljuset i tunneln!
Men så underbart det är att vi ändå börjar skönja ljuset i tunneln och även om jag för en stund gick in i illusionerna av dömande och skuld och oro så kunde jag se det nu och ganska snabbt komma ur det och ha lite distans, medan jag förut skulle simmat runt länge i sörjan...Nu kunde jag snabbt ta mig upp på land..torka av mig geggan och hitta tillbaka...

Min intention är klar...
Jag vill leva i den sanna verkligheten...ett steg i taget och gå vidare bara... vara snäll mot mig själv när jag inte lyckas... Njuta av vägen för visst ser jag ljuset där framme... det är ju bara det att jag vant mig så mycket vid att vara där i illusionens värld så det tar lite tid att vänja sig vid ett annat sätt att se... där jag ser "Den Sanna Verkligheten", där du och jag och vi alla är Ren och Ljus och kärleksfull energi.

Kram och ha en fin dag!

7 kommentarer:

 1. Jaa du, Anne! Livet ; ). Balans fram och tillbaka. Men skönt att inte längre behöva grotta ner sig så. Gillar det du skrev om geggan. Känner igen mig, ha, ha!

  Det känns som att du är inne i ett underbart flöde och det ska bli så kul att läsa din bok : ). Skulle inte du kunna skriva lite om hur du skriver? Strukturerat eller inte? Hur kommer du in i det kreativa flödet?

  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Mmmmmm, fint att läsa det här...
  TACK!
  Kram från Mia

  SvaraRadera
 3. Oj, nu kan det ha blivit dubbelt för det blev lite "error" längs vägen... Men, det betyder ju i så fall bara att jag vill tacka dig dubbelt *ler stort*

  SvaraRadera
 4. Tack Karina!

  Ja du har rätt med flödet när det gäller skrivandet.. jag tror det handlar om att skriva helt enkelt...

  Har märkt att ju mer jag skriver ju mer flödar det. När jag skriver boken och bloggen så tillåter jag flödet och försöker att inte censurera det "jag" inte tycker passar sig...

  Problemet med det är att det blir en enda röra när det gäller kapitlen... men det verkar som att det inte funkar för mig att först göra välordnade kapitel.. för sen kommer det nya kapitel och inspirationen och flödet tar inte hänsyn till min kapitelindelning... det har egna idéer som vill ut. Så just nu är det så även om jag hade planerat att denna gång när ajg skriver så ska jag först skapa kapitlen.. men det gick inte.

  ... (jag tror jag fortsätter och gör ett inlägg om detta.. tack kära Karina för inspirationen!

  SvaraRadera
 5. Tack Mia.. jag njuter av två dubbla Mia-budskap! Alltid fint att höra av dig.. känns vilsamt att se den fina bilden på dej! Du utstrålar harmoni! kram

  SvaraRadera
 6. Kära älskade Anne Solveig. Peace Pilgrim har så otroligt mycket att lära ut från sina egna erfarenheter. Jag har ändrat till femininum, Gud til Gudinna.

  Så här skriver hon.

  "I no longer become angry. I not only do not say angry words, I do not even think angry thoughts! If someone does an unkind thing to me I feel only compassion instead of resentment. Even upon those who cause suffering I look with deep compassion, knowig the harvest of sorrow that lies in store for them. If there were those who hated me, I would love them in return, knowing that hatred can only be overcome by love, and knowing that there is good in all human beings which can be reached by a loving approach."
  -Peace Pilgrim

  "In all the people I meet - though some may be governed by the self-centered nature and may not know their potential at all - I see that divine spark. And that´s what I concentrate on. All people look beautiful to me; they look like shining lights to me. I always have the feeling of being thankful for these beautiful people who walk the earth with me."
  -Peace Pilgrim

  "Just concentrate on thinking and living and acting i harmony with Goddess´s laws and inspiring others to do likewise."
  -Peace Pilgrim

  "Every time you meet a person, think of some encouraging thing to say - a kind word, a helpful suggestion, an expression of admiration. Never think of any right effort as being fruitless. All right effort bears fruit, whether we see the results or not."
  -Peace Pilgrim

  "No outward thing - nothing, nobody from without - can hurt me inside, psychologically. I recognized that I could only be hurt psychologically by my own wrong actions, which I have control over; by my own wrong reactions (they are tricky, but I have control over them too); or by my own inaction in some situations, like the present world situation, that need action from me. When I recognized all this how free I felt! And I just stopped hurting myself."
  -Peace Pilgrim

  "Every good thing you do, every good thing you say, every good thought you think, vibrates on and on and never ceases. The evil remains only until it is overcome by the good, but the good remains forever."
  -Peace Pilgrim

  "Be a sweet melody in the great orchestration, instead of a discordant note. The medicine this sick world needs is love. Hatred must be replaced by love, and fear by faith that love will prevail."
  -Peace Pilgrim

  "A song has this phrase: Love is flowing like a river, flowing out from you and me. Spreading out into the desert, setting all the captives free."
  -Peace Pilgrim

  Jag avslutar med en dikt av Rumi.

  When someone asks what there is to do, light the candle in her hand.
  -Rumi

  Det har varit nymåne och jag känner mig renad och fylls på med ny underbar energi och kreativitet och vid fullmåne slår jag ut i full blom. Det märks i detta inlägg, det blev långt. Men jag älskar att dela med mig till er.

  Älskade Gudinnor. Prova att känna månens faser. Det känns mycket lättare att följa än att gå emot flödet. Vi är kvinnor och vi har detta gemensamt. Jag är lycklig och stolt. Man har i alla tider försökt dämpa den kvinnliga energin....häxorna bland annat...en häxa var en vanlig kvinna som älskade vara och samarbeta med Moder Jord i naturen med djuren...hon visste vilka skapande krafter hon hade...i synkronisitet med sina systrar...detta skrämde vissa med manlig energi...så detta var tillräckligt för att bränna dem på bål...så även deras katter..men nu är det vår tur. Ta tillbaka era medfödda starka energier. Vi är Gudinnor!

  Månkalender 2012 kan ni hämta här
  http://www.acaoh.org/_MoonPhases/Calendars/2012/MoonPhase_2012.htm

  Klicka på varje månad för stor bild.

  Lycka till!

  Kärlek och Ljus til Alla och Alltet från Inger M

  SvaraRadera
 7. Fina Inger!
  Ja Peace Pilgrim är underbar och vad fint att du ändrar till femininum - Gudinnan

  Samt tack för alla de underbart fina citaten som du tagit dig tid att skriva ned... och vad bra att du påminner mig om Peace Pilgrims visdom och sätt att tänka och leva.. hon är verkligen enm fin förebild som visade att det är möjligt att leva så.

  ...och visst var de så kallade häxorna som du skriver visa, kärleksfulla, intuitiva kvinnor som verkade i nära samhörighet med Moder Jord och andra levande varelser...Kvinnor som borde ha ärats och vördats för sin kärleksfulla kunskap.

  Kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig