tisdag 17 augusti 2010

Nu är det dags för mitt nya liv!

Sommaraktiviterna är över..
Ja det är lite grand kvar men den intensivaste perioden är över och då hade jag tänkt att ta det lugnt och verkligen lyssna in vad jag längtar efter att fokusera på nu i mitt liv.

Jag vill leva sann mot mig själv nu, är det som kommit till mig tydligare och tydligare. Det finns så mycket som är trevligt och roligt i livet men jag vill mer och mer satsa på det som:

Är jag djupast innerst inne..
Ger min själ den djupaste näringen
Ger mig fullkomlig och djup glädje
Känns djupt meningsfullt
Värmer mitt hjärta
Gör mig lyclig
Känns rätt i hjärtat
Ger mig en känsla av kärlek
Gör att jag kan andas fritt
Ger mig en känsla av flöde och energi.
Gör att jag blommar ut
Är i fullkomlig harmoni med Moder Jord
Gör att min inre Gudinna kan komma till fullt uttryck
Är till nytta och gläjde för andra och för Jorden.

Ge min tid till det viktigaste
Ja det var lite tankar... men idag har jag börjat dagen med att skriva ned allt jag kan göra för att närma mig detta men också för att leva det här och nu. Allt som ger mig sann glädje och djup tillfredsställelse. Det finns ju även vissa saker jag behöver ta tag i i livet just nu men jag ska försöka göra dem med en mer positiv och glädjefylld känsla... Sedan ska jag försöka att mer och mer släppa det som inte längre är jag och som någon annan kan göra lika bra. Jag vill ge min energi och min tid till det som jag djupast känner för nu.

Ta ett steg i sänder
Vet inte hur det ska se ut men ska ta ett steg i sänder i tillit och träna mig på att lita mer och mer på min intuition. För det är sällan vi får veta hela vår utstakade väg. Oftast får vi små intuitiva känningar endast om ett litet steg vi kan ta och när vi lär oss att göra det i tillit så kommer nästa steg till oss... och slutligen är vi bara på väg i vårt nya flöde men gläjde och kärlek i hjärtat och med passion för livet och med en känsla av njutning....

En CD-skiva är kanske på väg...
Lyssnade till mina sånger i morse och kände att de nu hade landat i mig... Ja först kommer ju inspirationen och man skriver en text .. men nu kunde jag känna att jag var i budskapet... och det kände som att det är dags för sångerna att komma ut... fick även en tanke att samverka med en väninna och sjunga in en Cd tillsammans.. det är ju roligare och kan bli bättre när vi gör saker tillsammans. Ja det finns mycket kul att göra.. Jag ser fram emot en höst med en hel del vila och egen tid men också tid för kreativa projekt och Kvinno- Gudinne fokus.

GUDINNESKOLANS SOMMARKURS
Övning: Att leva sann mot dig själv
Slappna av och lyssna inåt.. skriv en lista på allt det som du kan göra för att vara mer sann mot dig själv just nu och allt som ger dig en känsla av djupare glädje och meningsfullhet.. allt som får ditt hjärta att känna sann glädje. Bestäm dig för att varje dag ta ett steg närmare din längtan och att varje dag göra något som ger dig djup och sann glädje. LYCKA TILL. Kram Anne

7 kommentarer:

 1. Tack för att du delar med dig av dina kloka och fina tankar, jag har följt din blogg ett tag nu men haft svårt för att fokusera.

  Men idag känner jag att det du skrivit kan jag ta till mig, att det ska vara så svårt att komma till insikt av vad som behöver göras.

  En Cd låter ju intressant, lycka till med skapandet av den.

  SvaraRadera
 2. Tack Anne för dina fina ord. Stor kram fylld med Kärlek, Petra

  SvaraRadera
 3. Tack Anki och Petra.. roligt att höra att det jag skriver kan inspirera er och just dessa rader var till mycket nytta för mig själv med... kram Anne

  SvaraRadera
 4. hej Anne,
  har inte varit inne på din sida på länge, men hade lite tid över nu och kollade på bilderna från musikfestivalen. Alla bilderna utstrålar sådan glädje och det gör DU med!!!
  Måste bara berätta om det "osvenskaste" jag har gjort och om det positiva gensvaret jag fick. Min reumatiska sjukdom har ju medfört att jag är med i Reumatikerförbundet. Jag fick hem deras senaste nummer av medlemstidningen och de skrev i tidningen att de efterlyste personer som har något att berätta (alla har ju det egentligen!). Men iaf, jag mejlade och berättade att jag har ganska så utbredd och aggressiv form av sjukdomen, men trots allt så pluggar jag på heltid, renoverar hus tillsammans med maken, sjunger i kör o.s.v. Nu har tidningen hört av sig och verkade positiva till ett reportage. Ja, ja, vi får väl se om det blir något. Jag bara kände att vi alla har en livshistoria och det kan ju hjälpa någon annan att komma vidare i livet, trots att man kanske nyligen har fått beskedet om att man har fått en kronisk sjukdom.
  Allt gott till dig Anne!
  Många kramar Nina (utanför Uppsala.)

  SvaraRadera
 5. Hej Nina
  Vad kul att just du hörde av dig Nina .. för du strålar ju bara mer och mer för varje år trots sjukdomen... det är underbart att se... Vad kul om de skriver om dig.. du måste berätta då så jag/vi får läsa... det är ju så många kvinnor som har värk och jag tror att alla finner sin väg att handskas med situationen... Jag vill även varmt rekommendera Lisette som jag brukar ha Ayurvedakurs med.. hon är ju helt symptomfri nu och har varit i flera år trots att hon under några år var mycket sjuk och fick diagnosen kronisk reumatism.. så titta gärna in på hennes hemsida.. och det är så underbart att få konsultation och massage av henne.. hon har ju varit barnledig men tror hon är på gång igen... och hon har hjälpt många med olika sjukdomssymptom... Kram Nina.. så roligt att höra av dig... Anne

  www.avihla.se

  Ps sist hade vi med oss en kvinna på kursen som arbetade på reumatikerförbundet .. och hon var så nöjd och skulle praktisera det hon fick med sig av Lisette.

  SvaraRadera
 6. Tack underbara du! <3
  Saker och ting faller på plats.
  "För det är sällan vi får veta hela vår utstakade väg. Oftast får vi små intuitiva känningar endast om ett litet steg vi kan ta ..." Detta hjälper mig att se meningsfullheten i saker som händer just nu, nu ska jag ta tag i det igen. Tack! <3
  /Lin

  SvaraRadera
 7. Tack Lin!
  Vad fint att höra.. jo det är just det som är mitt eget dilemma just nu.. att vilja veta hur allt ska se ut.. men lära mig ta ett steg i sänder.. tack för feedback.. kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig