tisdag 31 augusti 2010

Ett steg i sänder i detta NU.

Tack fina ni för kloka tankar och tips m.m.
Det har känts fint att få era fina kommentarer och mail och känna er omsorg om mig... Vi har så mycket att ge varandra och det ni har skrivit har gett mig mycket...

Närmare livet och stunden i nuet
De senaste dagarna har jag upptäckt skönheten i att gå mycket mycket lugnt sakta och vara närvarande i varje steg... för det måste jag med denna fot. Jag har suttit och verkligen sett utstikten från vårt köksfönster och sett båtarna nere i hamnen och jag har känt gräset under fötterna och njutit av att ligga på det...

Det fysiska delen av detta är helt okey
även om det gör lite ont i foten... men det väcker känslor och det är dem jag behöver ta hand om... samt att det väcker djupa insikter som jag nu känner att det är läge att lyssna till och verkligen handla på....

Men alla era kommentarer känns mycket meningsfulla med så fortsätt gärna att ge tips och tankar eller dela med er av era erfarenheter... KRAM Anne

2 kommentarer:

 1. Den här bloggen har gett mig så mycket i sommar, så det är bara gott att läsa allas kommentarer och få dela med sig av tankar till både dig och andra som har glädje av det!
  Att dela med sig ger mening i mitt liv! Antingen det är "klokskap" eller delande av bekymmer som då känns något "upplukrande".

  Nuet ... ett märkligt och så svårfångat begrepp tycker jag! - mycket lättare att vara i dåtid eller framtid med sina tankar ... MEN det blir ju bara förvirrande och stressande att inte vara här och nu!!
  Jag är också i ett läge där det är nödvändigt att stanna upp och se åt vilket håll livet riktar sig. Det är långt ifrån behagligt, men jag övar acceptans för att kunna komma vidare! Igår kom jag ändå på mig med att känna skuld och skam över att inte vara effektiv och få en massa gjort ... istället försökte jag komma underfund med allt som kändes och försökte vara i nuet för att förstå något av det hela och acceptera mitt läge just nu.
  Detta svåra att vara i nuet när nuet inte är ljuvligt - det är väl ingen konst att vara här och nu när allt känns vackert och underbart runt ikring en!
  Livet är en prövning, men ack så lärorik och intressant om man orkar se det från den sidan!!

  Kram till er alla!

  SvaraRadera
 2. Kloka ord av en klok kvinna!

  Tänk att vi kvinnor så lätt känner skuld när vi inte är effektiva.. Kanske vi borde ha en speceill affirmation för just det... att vi är underbara när vi vilar och att det mest effektiva vi kan göra är att vila och lyssna. J det är något jag själv skulle behöva foikusera på mer.

  Ja det är en konst att vara i nuet... Men ett tips jag fick för många år sedan var att stanna upp då och då och känna att just nu om jag varken tänker framåt eller bakåt.. så är ju nuet perfekt... (om jag inte har fysisk smärta förstås .. då kan det vara svårare)

  Det jobbiga kommer ju ofta från orostankar inför framtiden eller ånger över det förflutna.. men det som skett har ju skett och vi vet ju inte vad som ska komma.

  Ja det är bra att vi kan ge varandra lite tankar och tips för det är enklare att se saker lite utifrån .. och påminna varandra om det vi redan vet.

  Kram och ta hand om dig i din process.. fint att vi kan stödja varandra... ge dig själv lite stunder att njuta av mitt i allt.. det ska jag prova idag... KRAM Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig