söndag 8 augusti 2010

Söndag - mysdag med nära systrar!

Jag har haft en så mysig helg
.. och igår fick jag en överaskning då jag blev bjuden på lunch på ett trevligt ställe här på Öland. Helena och Mona kom och hämtade mig och vi åkte iväg och jag såg fram emot en trevlig lunch med dem .. men när vi kom fram blev jag så överaskad då Peter och ett helt gäng med vänner väntade där och sjöng för mig... så jag blev så firad i efterskott. Vi åt en jättegod middag och jag fick välja vem jag ville sitta bredvid och valde en av mina favoritvänner som är Vilgot och som fyllde 5 år dagen efter mig.. så vi är båda Lejon... Jag och Vilgot hade mycket att prata om och delade en smarrig efterätt och hade så mysigt.. Ja det var jättetrevligt med Alla! På kvällen åkte vi in för att lyssna på Peter som sjöng med våra Afrikanska vänner i en tävling på torget i Kalmar... Flera vänner slöt upp och även här blev en trevlig stund. Peter och hans vänner var jätteduktiga men vann tyvärr inte.

Söndag -vilken fin och mysig kvinnodag!
Mona och Helena sov över här i stugan och vi ägnade större delen av dagen till vår favoritsysselsättning ... nämligen att dela djupare tankar i en kvinnocirkel... Det är alltid så spännande att lyssna till varandra och jag lär mi goch inspireras av mina fina systrar. Slutligen drog vi varsitt kort som vi tolkade och pratade lite omkring.

Kvinno- Gudinneretreater utomlands
I cirkeln kom det upp mycket spännande tankar och jag och Mona känner att vi båda skulle vilja tillbringa mer tid i sol och värme så vi pratade en del omkring att kanske hyra ett hus på Kreta en period och även bjuda in kvinnor dit och ha Gudinnekurser och retreater.. Vi kände att vi tre gemensamt har mycket vi skulle kunna dela. Mona kunde hålla i yoga och dans .. då hon är en jätteduktig yogalärare och nu även ska utbilda sig till dansledare. Helena kunde hjälpa till med lite av varje.. fixa nyttigt och gott raw food fika, vilket är hennes senaste passion samt ge healing och leda meditationer, då hon är enhängiven meditatör... och jag kunde hålla fokus på hur vi kan lyssna till vårt inre och låta Gudinnan inom oss blomma ut... Det är härligt med visioner och de kanske inte förverkligas ännu men jag har alltid tänkt att jag vill ha kurser i solen och värmen i framtiden så en dag blir det säkert av... men först ska vi ner och reka lite ... ett steg i sänder.

Kreta - Gudinnans ö.
Kreta lär ju vara den plats i Europa där Gudinnekulturen blommade längst och där det även var fred en mycket lång period och människorna verkade ha levt ett lyckligt liv i en mycket högstående kultur där kvinnorna hade mycket att säga till om och var högt vördade och där Gudinnan dyrkades länge... så just därför vore det kul att vara på Kreta.. men det kanske blir Gudinnekurser någon annanstans med eller på flera andra platser...

På ett av de kort vi drog stod denna fina meditation som jag själv tänker prova och gärna vill dela med er...


GUDINNESKOLANS SOMMARKURS
Meditation
Feel and imagine yourself surrounded by love and light.
Allow the universal light of love to fill your heart and mind.
Imagine your thoughts dissolving and floating away in space;
Your mind at peace, clear as a blue sky.
Focus on all that you are grateful for in your life
and thank Mother Earth and the universe for every blessing.

8 kommentarer:

 1. Låter underbart! Och varför inte södra Frankrike? Jag klurar mycket på min framtid och vad jag vill jobba med och de senaste dagarna har jag funderat mycket på hur det skulle vara möjligt att organisera resor hit. Det finns underbart vackra och fridfulla ställen här och mysiga stenhus man kan hyra. Jag har dessutom en underbar väninna som är tai shi-lärare och som har byggt en dojo mitt i naturen med en fantastisk utsikt och boende precis predvid...

  Njut av sommaren och dina vänner!

  Varma kramar, Karina

  SvaraRadera
 2. Åh Karina.. det låter ju fantastiskt.. Tänk om vi skulle samverka med detta.. Ja Frankrike har poppat upp i mitt sinne en hel del den senaste tiden... Kanske jag skulle kunna hälsa på dig framöver... jag har ändå tänkt att jag vill åka till Tich Nath Hanh samt kanske Taizé.... Stor Kram Anne
  och Södra frankrike.. känns mycket rätt också och bra att det inte är så långt så man kan åka tåg t.om miljövänligt... Var är det nu du bor i Frankrike?

  SvaraRadera
 3. Visst gör det! Det är verkligen vackert och lugnt här. Jag har kollat upp Taizé och Plum Village och vi bor längre söderut. Närmaste stora tågstation är Nîmes och Montélimar. Det tar 3 - 4 timmar fr Paris med snabbtåget(TGV). Annars går det att flyga Stockholm-Marseille men då blir det att åka bil i ca 2 timmar för att komma hit... Vore jättekul att prata mer om det.

  Jag kan skicka dig länkar till de 2 ställen jag kommer att tänka på direkt.

  Kramar, Karina
  PS: Nu har jag läst din bok och gillade den! Det finns en hel del som vi redan gör men jag fick flera jättebra tips som jag ska prova med tjejerna : ).Omslaget är verkligen jättefint.

  SvaraRadera
 4. Hej igen Karina..
  Spännande med Frankriketankar... och kul att du gillade boken och har lite nytta av den.. Ja skicka mig gärna lite länkar när inspirationen är här... Ska titta runt lite på kartan med var allt ligger i Frankrike... Stor kram Anne

  SvaraRadera
 5. Läste precis ditt inlägg om Frankrike. Lustigt! Iblnad pekar verkligen livet med hela handen ; ). Här kommer länkar till de 2 ställen jag kom att tänka på direkt. Jag tycker inte att fotona ger platserna rättvisa och man ser inte dojon på första länken men jag kan ta foton och skicka om du vill det.

  Det första stället är verkligen gjort för all typ av energiarbete (tai chi, yoga, frigörande dans mm)och det känns verkligen. Jag har spenderat många timmar med att klippa buskar och prata om livet med Françoise som äger stället. Man blir lugn och all stress rinner bara bort när man vistas där...

  http://www.location-rousselonge-ardeche.com/anglais.html

  http://www.ardeche-location-gite.com/

  Det finns så klart massor av andra ställen beroende på vad ni skulle behöva för lokal att arbeta i, boende m m. Vi får prata vidare : ).

  Kramar, Karina

  SvaraRadera
 6. Tack för ditt engagemang Karina.. känns spännande .. Tittade på båda platserna.. det första som du nämnde du varit på kändes mysigast...härlig känsla med det gamla huset.. det är ju så viktigt med känslan med. Jag får nog ta mig en tur till Frankrike och besöka alla de platser som kommit till mig och det vore ju så kul att hälsa på dig på vägen med.. kram Anne

  SvaraRadera
 7. Det låter ju så himla kul! Absolut viktigt är det med känslan : ). Ja, kom och hälsa på! Du är så välkommen så. Vore kul att ses som vi har pratat om ett tag nu - och varför inte här.

  Kram, Karina

  SvaraRadera
 8. Tack Karina.. .. ja det vore roligt att se hur du bor och prata mer...

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig