torsdag 12 augusti 2010

Kvinna Gudinna - Stark och bräcklig.

Min fina Gudinnesyster!!! Känner mig otroligt skör o ömtålig! ...behöver mina systrar och Gudinnans famn! Njuter av att vara kvinna...stark o bräcklig....♥ ♥ ♥

Detta fina meddelande fick jag idag av en nära Gudinnesyster. Det kändes så skönt för jag känner igen mig i det just nu och jag inser att det är nog så många kvinnor känner sig som har tagit nya steg och vågat bryta upp med det gamla och välja nya vägar. För det är ju inte bara det att vi bryter upp när det gäller yttre omständigheter.. t.ex arbete, realtioner m.m.. Vi bryter ju även upp med vårt gamla jag, vårt gamla sätt att leva och tänka och vi blir som nyfödda ... för att vi ska kunna bli de Gudinnor vi i sanning är... och det är klart att vi känner oss lite vilsna och lite sköra och ömtåliga innan vi har landat i det nya och att vi därmed ska ge oss själva lite extra omvårdnad.



Vi blir medvetna om vår inre styrka
Samtidigt är det ju så att när vi är ärliga mot oss själva och tar nya steg i livet, blir vi även medvetna ännu mer om den inre styrka vi har inom oss och känner oss mer nära vårt sanna jag..... De finns där sida vid sida.. skörheten och styrkan. Det är lätt att få tanken att vi ska vara starka och klara oss själva men det är så viktigt nu att tillåta oss att vara "vulnerable" det gör oss mjuka och ur mjukheten kan så mycket nytt växa.. ur mjukheten växer närheten till varandra fram och även styrkan inom oss. I den mjuka jorden kan det stora stolta trädet växa fram... men inget kan växa i den hårda, stela och torra jorden.

Att acceptera det som är just nu.
Vi kvinnor har ju för det mesta mycket kontakt med våra känslor vilket gör oss "vulnerable" (använder det ordet då jag inte tycker det finns ett riktigt bra motsvarande ord på svenska.) Det är viktigt att acceptera oss själva där vi är och det vi känner just nu för ur det kan en ny styrka växa fram.. Men vi behöver varandra.. vi behöver våra systrar i den processen... Ensam är inte stark och vi kvinnor kan gemensamt ge varandra ny styrka och hjälpa varandra att varsamt föda fram vårt nya Gudinnejag och ta hand om henne så att hon får växa tryggt i en varm Gudinnefamn.

Vet att något nytt växer fram.
Så om du känner dig lite vulnerable.... vet att något nytt är på väg att växa fram och var varsam med dig själv i processen.. Ta hand om dig.. ge dig själv lite extratid.. vila mycket.. var i naturen.. njut .. umgås med dina nära systrar.. var med dem du tycker om och trivs med... utsätt dig inte för så mycket nya utmaningar just nu... tillåt dig att vara vulnerable.. skör.. mjuk... vet att din känslighet är din styrka och låt ditt sanna Gudinnejag få växa fram. Ge dig själv mycket kärlek och känn att du vilar i tillit i en mjuk och kärleksfull Gudinnefamn.

12 kommentarer:

  1. "..I den mjuka jorden kan det stora stolta trädet växa fram... men inget kan växa i den hårda och stela och torra jorden."

    Tack! <3 <3

    SvaraRadera
  2. Vilka tankeväckande och starkt gripande ord ... Jag har personligen alltid upplevt att min känslighet har varit ett hinder i livet, att det är en svaghet och en som du säger skörhet, som har varit irriterande för mig, men det är först på senaste tiden jag inser och börjar acceptera - ok det här är jag! Jag är som jag är med min känslighet (=mjukhet) och då förvandlas min känsla ... känsligheten är inte längre ett hinder, en svaghet utan den växer sig allt starkare till en styrka istället! Härlig förvandling - ja kanske det rent utav känns som om jag "knoppas" och vill/vågar slå ut till något vackert ... men visst är enskilda "gudinneblommor" ännu vackrare i bukett (tillsammans)!!!!
    Kramisar till er alla i förvandling/Anita

    SvaraRadera
  3. Tack fina Sagogrynet..gillade själv just den meningen.. kul att få respons på den.. då den kändes talande och sann.

    Tack Anita.. fint beskrivet att inse att känsligheten är en styrka.. och visst ska vi alla slå ut och bli vackra Gudinneblommor .. då blir det ju den allra vackraste buketten...

    kram till er båda och tack för feedback som kändes fint...Anne

    SvaraRadera
  4. Jättevackert! Jag har känt så nu i sommar och för första gången i mitt liv tror jag, varit varsam med mig själv. Och det väcker så mycket glädje och kreativitet att ge sig själv kärlek, stöd och omtanke. Och det underbara är, att det finns i överflöd att få, från sig själv. Det är som att ösa ur en outsinlig källa. Och du har så rätt i att det går även att få från andra goda kvinnor! Det är så enkelt, så jag har missat det förut, trampandes i mina gamla fotspår som jag var. Tack för din fina blogg!

    SvaraRadera
  5. Tack Karin!
    Inspirerande med dina härliga ord om att vi kan ge i överflöd från oss själva... och att det väcker glädje och kreativitet... kram

    SvaraRadera
  6. Vilka fina ord, Anne! Dags för en ny bok snart kanske ; ). Precis som du beskriver känner jag mig just nu och jag låter mig själv vara så. Jag känner otroligt mycket för att skriva och måla men känner inte riktigt impulsen att faktiskt gör det...än. Men snart, snart kommer det, det vet jag. Så jag väntar in mig själv.

    Efter ett litet sommaruppehåll med kvinnocirkeln träffas vi nu på söndags. Jag längtar!

    Kramar, Karina

    SvaraRadera
  7. Härligt Karina.. ja det är men bok till på gång inuti mej.. det har det varit länge... och en massa målningar med.. och en ny utbildning för Gudinnor...men allt väntar på den rätta stunden att komma ut.. så jag känner igen mig i dej med... och det är bra ibland att vänta lite så det hinner mogna färdigt därinne....

    Och så underbart att du har din kvinnocirkel att se fram emot nu i höst.. ja jag ska se till att mina cirklar träffas med snart... Stor Kram Anne

    SvaraRadera
  8. så sanna ord :) och vad härligt med ett gudinnerum! Här ska jag surfa runt lite. Jag hittade till dig via min vän Anna Hedins blogg som du hade kommenterat på :) själv skriver jag jag om liknande saker på en blogg som heter "a beautiful place" där jag också visar min kanaliserade konst. :)
    Blir glad när jag ser ljus, medvetenhet och energi spridas.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Å,så klokt du skriver Anne o ni andra ovan också! Så skönt att läsa att "sårbarheten" leder fram till något utvecklande o att det är en helt naturlig del av livsprocessen. Det var precis vad jag behövde höra just i dag, då jag känner mig extra sårbar o bara vill dra täcket över huvudet.Tack systrar!!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  10. Hej Jessica och varmt välkommen till Gudinnerummet.. tack för dina värmande ord.. "a beautiful place " låter som en fin blogg.. ska gå in och kika lite där. Kram Anne

    Lena.. Ja visst är det väl skönt bara det att kunna känna igen sig i varandra... tack att du delar med dig också.. kram Anne

    SvaraRadera
  11. Sårbarheten är viktig... svårt att minnas när man är så känslig ibland... men ska minnas ikväll!

    Tack för att den här bloggen finns - kan kika in under äldre inlägg för att hitta vad som just behövs för stunden. Det var detta. Tack!

    Ingrid

    SvaraRadera
  12. Tack Ingrid.. du ger alltid så fin feedback.. det betyder mycket och kul att du letar upp gamla inlägg... Kram Anne

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig