fredag 20 augusti 2010

Att Mogna och att Blomma ut!

Ja så var det dags för lite ny design igen... sommaren går mot sitt slut och den sköna sensommaren tar över...

Druvorna mognar vid husväggen
till det lilla huset på Öland och jag tror att jag håller på att mogna med... men det tar sin tid.. Men är inte de äldsta årgångarna av vinet bäst och det blir godare ju längre det ligger till sig... Visst är det på samma sätt med oss Gudinnor... så vi kan ta det lugnt och veta att processen sker av sig själv.. Ibland behöver vi även liksom vinet ligga i den mörka källaren ett tag för det är bara där vi kan mogna riktigt och få den smak just vi ska ha.

Näckrosorna har ännu knoppar
På samma sätt finns det alltid så mycket nytt som väntar på att få komma fram... och få blomma ut... Ibland blir jag otålig för att det nya tar sån tid .. Då tänker jag på en fin dikt jag läste en gång:

"You cannot shout to a flower to grow
have patience, your time will come."


Visst är det så... vår tid kommer kära Gudinnor... och vi är alla på väg i vår egen takt...
Jag fick några så bra tankar om detta igår från en annan Gudinna.. delar med mig det till er.

"Tänk på att varje gång man släpper något som man inte längre behöver så ger man plats åt något nytt att finnas i ens liv... och allt kan alltid bara bli bättre och vi kan sällan tänka ut hur bra i våra egna små önskningar - men den stora planen för allt som finns är alltid magnifik och fulländad även om vi inte förstår i stunden så kan vi se det efteråt med lite perspektiv!
Var i stunden och ha inte för bråttom framåt. Förändringar SKA ta tid. Tänk så mycket tid det tog att komma dit vi är idag - när vi väljer att kliva ur något så tar det lika lång tid att kliva ur som det tog att kliva in - det är en process."
Kristina Starkhammar

5 kommentarer:

 1. Vilket fint inlägg, Anne! Jag går verkligen här och Väntar på att få springa iväg med alla projekt som surrar i huvudet. Men jag VET att det inte är rätt tid egentligen. Inte än. Jag märker att jag har svårt för slutet av varje säsong när det gamla klingar av men det nya inte ännu har visat sig klart. Och dessutom är det fullmåne idag och då brukar i alla falla jag bli stirrig och ha en massa myror i kroppen.

  Det betyder INTE nödvändigtvis att jag ska dra igång en massa projekt ; ).I alla fall så fick jag en hel dag bara för mig själv i söndags och det var himmelskt! Jag läser ofta om att du tar dig tid att vara ensam och det har jag verkligen längtat efter. Underbart!

  Jag pular i alla fall på en alldeles egen blogg. När den är klar skickar jag länken så får du säga vad du tycker om den : ). Jag gillar verkligen din.

  Varma sommarkramar(36 grader hos oss i helgen!),
  Karina

  SvaraRadera
 2. Så sant som det är sagt (Kristinas tankar). Jag har lärare som brukar säga att om man försöker snabba på inre arbete så går det bara långsammare och andra som säger "ta baby-steps". Det ligger mycket i det. Men vi lever i en tid av hast och ibland är det svårt att gå in i varandet... Så vi får väl ha den där tilliten till att blomman vecklar ut sina kronblad när det är dags.
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Hej Karina!
  Ja det är en konst att ta ett stege i sänder.. som jag med tränar mig på... vilket härligt sommarväde ni har fortfarande funderade senast idag på omdet blir ent ur till Frankrike redan i höst... Spännande med din blogg..vill gärna se den.

  Hej Charlotte
  Så roligt att få lite mer kontakt med dej och jag ska svara på ditt mail här nu med.. jättekul att du är intresserad av utbildningen i att leda Kvinnocirklar... ja ibland är det bra med babysteps... Stor kram Anne

  SvaraRadera
 4. Ja, känn in hur du vill göra i höst men jag tycker du ska komma ner! Har du tid, lust och råd så varför inte ; ). Det är så fint här på hösten och inte alls så mycket folk. Kramar, Karina

  SvaraRadera
 5. Vad kul att du säger det Karina..ska verkligen haq det med mig.. Kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig