torsdag 2 februari 2012

This is a really Good day!

Fylld med inspiration inför livet!
I morse vaknade jag och började jag dagen precis tvärtom mot igår... fylld med inspiration och tillit till livet och tillit till mig själv och att jag kan skapa det liv jag djupast längtar till. Tillit till att jag kan förverkliga min "mission i livet... Kanske tycker ni att jag skriver om samma sak hela tiden...men för mig öppnar sig valv bakom valv av nya insikter när det gäller detta stora ämne som handlar om att "Skapa sitt liv"

Napoleon Hill är min nya vän!
Igår hade vi en helkväll tillsammans ... så inspirerande. Jo det är så att jag har hittat en ny mycket fin bok som passar mig perfekt just nu. Det klassikern "Think and grow rich" av Napoleon Hill... Hans bok citeras ofta så kanske känner du igen det. Jag har alltid tänkt att det är ju en gammal bok och den handlar ju mest om pengar. Men när jag lyssnat till Jerry Hicks och hur han började tjäna mycket pengar och bygga upp ett underbart liv med hjälp av de principerna .. så fick jag inspiration att läsa den. Dessutom är det ju alltid bra att ha pengar när vi ska förverkliga våra drömmar.

Mitt i allt kom Sofi och hälsade på
...genom Skype... hon kände nog av vibbarna... och vi pratade om att det är så inspirerande att träffa människor som har vågat satsa på det de älskar och syssla med det helt och fullt. Jag är så glad att ha en vän som Sofi som liksom jag brinner för att syssla med det hon älskar och går kurser, läser böcker och har bestämt sig för att leva det mest underbara liv hon kan tänka sig .. vilket hon på många sätt redan gör.  

Igår fick jag boken på posten
..och jag ägnade hela kvällen åt att läsa första kapitlet... samt se på en youtubefilm med denne äldre "farbror" som inte längre lever... Det som är lite kul är att boken är verkligen skriven mest till män och affärsmän och handlar mycket om pengar, men principerna är mycket andliga och grundläggande och kan användas när det gäller alla slags mål. Det är down to earth principer och det gör att det blir inget "airyfluff- stuff" utan det känns som att det fungerar och dessutom handlar det även om att göra en tydlig plan för att ens drömmar ska fungera.

En tydlig plan fick mig på rätt kurs
Så i morse satte jag mig ner och skrev lite och när jag kom till den tydliga planen... då insåg jag plötsligt att jag haft en lite diffus vision om att jag vill sitta och måla och skriv och skapa och syssla med det som är kul. När jag nu skulle skapa en tydlig plan så fick jag ju fundera på var jag skulle börja och vad som kändes viktigast. Jag insåg då att,  Skriva ...är ju det jag älskar mest just nu och som jag tar mig tid till varje dag när som helst och inget annat kan stoppa mig från det...

Att skriva och sprida ett positivt budskap
... det är vad jag djupast vill och då kunde jag se att målandet och bilderna kan vara ett sätt att förstärka det jag skriver.. och musiken och sångerna och Cd med vägledda meditationer med.... Min vision blev mer tydlig och jag blev fylld av en härlig tillitsfull känsla. Yes!!..


Vad kul att jag ska skapa det mest underbara liv jag kan tänka mig och att jag är på väg dit och att jag redan lever ett fantastiskt liv och bor på en underbar plats och har en underbar man och att jag nu är på väg att syssla med det jag älskar på heltid och ge ut mina gåvor i världen till alla dem som kan har glädje av dem....och att det här är en underbar dag med vit ren snö..klar blå himmel och sol och jag ska ge mig ut på en skidtur...And so it is!Lyssna till ditt hjärta och släpp in det som vill in....

Ha en underbar dag... 
...och jag kan inte veta om du gillar Napoleon och om hans bok passar dej...
för som han så fint säger... de principer han lär ut fungerar när du är redo....
men jag vet att när du har en djup längtan så finns det en massa inspiration som knackar på din dörr... så lyssna till ditt hjärta och släpp in det som vill in och som känns rätt för dig...

4 kommentarer:

 1. Tack fina Anne! Jag känner din entusiasm och glädje och växer själv. Möjligheter, inspiration, just vad jag behöver. Ska definitivt läsa boken, hoppas jag är redo. Är så glad att du finns och kommer att skriva ännu mer <3

  SvaraRadera
 2. Varmt tack fina Pia... jag blir så glad alltid för dina kommentarer... Härligt att det jag skriver kan smitta av sig.. ja jag hoppas det är så det fungerar så det är jättebra att du säger det..

  Ja läs den ... bara första kapitlet kan vara värt det.. han har så mycket grundläggande tankar .. samt att det finns en andlig grund som jag gillar. Det handlar ju om att skapa gott inte bara för sig själv utan för andra också. Är så glad att du finns med. kram

  SvaraRadera
 3. Ja, det var en svår dag men den bar med sig många gåvor som visade sig vara livsviktiga för mitt fortsatta livs guldstunder.

  Tack för upplysningen om Napoleon Hill! Känner av hans andlighet även om det handlar om pengar. Känns bra att lyssna på honom :)

  KRAM
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. Ja så är det ju Ingrid.. vad bra att du kan se det... jag kan berätta att utmaningen för kom på kvällen... och som du säger så klokt... det är ju en möjlighet att växa... livet tycker väl att vi är redo att växa lite till. kanske har det en uppgift till oss där vi ska vara starka i framtiden...

  ja visst känner man Napoleon Hills andlighet...kul att du med tyckte det kändes bra att lyssna på honom.. det känns liksom tryggt.. som om han vet vad han talar om och att man kan lite på det:) Kram till dej.

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig