söndag 5 februari 2012

Sunday Spirit Inspiration! Min "Bibel"

Idag bjuder jag in er i Gudinnerummets allra heligaste rum där jag förvarar det som är min skatt och som jag bara brukar dela med mig av till dem som kan ta till sig och ha glädje av det.....Kanske är det någon Gudinna som kan få lite extrainspiration på sin väg i livet och ha nytta av just dagens tankar... och då var det ju värt det och kändes meningsfullt...


Min andliga inspirationskälla har betytt så mycket!
Varje morgon när jag vaknar tar jag upp min "bibel" som sedan ca 25 år tillbaka har varit A Course in Miracles. Hur skulle mitt liv ha sett ut utan den boken... Ja det kan jag inte ens tänka mig.. Så mycket ljus, kärlek, tillitsfulla tankar, trygghet och glädje den gett mig genom åren. Så mycket hjälp när stora utmaningar kommit i min väg...så mycket trygghet när mycket i livet har svajat, så mycket insikter och tips om hur jag kan hantera mina nära relationer... Ja den har gett mig ett Nytt liv och en Ny Värld.

I am Sustained by the Love of the Godess!

Den fyller mig med  tillit och ett djupt igenkännande.
Ändå kan jag inte säga att jag har tagit till mig mer än en liten del av dess djupa budskap.. men den delen räcker för att göra livet enklare och ljusare...Vissa perioder har livet flutit på ganska bra och då har jag glömt boken och tänkt att jag är nog färdig med den.. det finns ju så mycket andra böcker och nya tankar att läsa. Men så kommer det utmaningar i min väg eller en djupt längtan efter att leva ett mer sant och äkta liv... en djup längtan efter att leva det budskap som ACIM har visat mig. Då tar jag upp den igen och förundras och njuter av det vackra språket och texten som alltid fyller mig med värme och ett djupt igenkännande.

Vi behöver alla Andliga inspirationskällor
Jag tror att i den värld vi lever i, som till stor del förmedlar ett budskap som inte är sant och som inte leder oss till att bli lyckliga, så behöver vi alla en andliga vägvisare... en egen "bibel"  Vi behöver någon eller något som påminner oss om det som är sant och äkta... påminner oss om vilka vi i sanning är...och påminner oss om den verkliga världen som vi kan se och uppleva när vi ändrar våra tankar och ser på oss själva och världen med kärlek, förlåtelse.. Ja ser den sanna vackra pärlan som finns djupt därinne i varje levande varelse...och har tillit till att allt är väl och att det finns en gudomlig plan för vårt eget och andras liv och en dag kommer vi alla att komma hem hur som helst.. för en del tar det bara lite längre tid... Ett sätt att korta ner den tiden och göra resan mer njutbar är att ha en andlig guide.. eller en egen "bibel" Men det är endast Du som i ditt hjärta vet vilken vägledning som känns rätt och som passar dig på din unika väg.

Du kan be om en andlig inspirationskälla
Kanske vet du redan nu när du läser dessa rader..kanske minns du någon andlig lärare du lyssnat till.. kanske vet du en bok som inspirerar dig... eller ett sammanhang du alltid känner dig upplyft i. Om inte så kan du be om det... och vet att i samma stund du sänder ut din bön så svarar livet.. Din uppgift är att vara vaken för svaret om kan komma på sätt som du inte hade tänkt dig och ofta snabbare än du tänkt dig.... Ibland kan svaret komma redan innan du bett om det.

Min intention med Gudinnerummet
...är också att vara en inspiraitonskälla där vi kan påminnas om vilka vi i sanning är... och påminnas om att se på livet och varandra med kärlek och påminnas om att allt är väl....samt ta varandra i handen och vandra en liten väg tillsammans på den väg som leder oss Hem. Ha en underbar Söndag...kära DU.Now would I be as SHE created me!
Today I will accept the truth about myself.
I will arise in glory, and allow the light to shine 
upon the world throughout the day....
....And I behold the world that SHE would have me see.

ACIM from lesson 237 med feminin övesättning.


2 kommentarer:

  1. A Course in Miracles har varit en inspirationskälla för mig också! Andra böcker har varit Profeten, Barry Longs To Woman in Love och Eckhart Tolles A New Earth. Jag tror att livet visar oss precis det som vi är redo att ta till oss. Egentligen är det inte så viktigt hur vi kommer i kontakt med Gud. Det som en vis bok kan ge oss kan även en blomma eller en sång ge oss. Just nu läser jag en underbar bok om kreativitet som heter The Artist's Way av Julia Cameron. Andra inspirationkällor är mina hundar, katten, solen och naturen! Och Anne såklart! :)

    SvaraRadera
  2. Vad kul att höra...jag tänkte just att det vore kul att veta vilka era inspirationskällor är så tack att du berättar Stina... Ja Profeten är fin och Barry Long lyssnade jag mycket till och läste och träffade även en period i livet...det gav mig mycket "To woman in love" är så bra...och Eckart Tolle är fin... Ja Julia Cameron har jag lagt bredvid min favoritstol... hon har legat i bokhyllan länge...kände det var dags för henne nu... så kul att du nämner det. ...Kram

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig