tisdag 14 juni 2011

Victoria Boutenko! - En Gudinna och Hjältinna!

Hela hennes familj var svårt sjuka.
Själv hade Victoria svåra hjärtproblem, tappade känseln i vänster arm under natten, hade svullna ben, stor övervikt, var alltid trött och deprimerad och trodde hon skulle dö av samma hjärtsjukdom som hennes far hade haft. Hennes doktor sa slutligen att det är inget mer vi kan göra så nu är det bara bön som gäller. Hennes man Igor hade varit sjuk sedan barndomen. Vid 17 års åler hade han redan gått igenom 9 operationer, han hade en progressiv sköldkörtel och kronisk reumatisk värk och var vid 38 års ålder ett hälsomässigt vrak. Hans händer skakade och han var ständigt trött och hade smärta och hans doktor sa att han skulle förbereda sig på att tillbringa de kommande åren i rullstol. Deras dotter Valya föddes med Asthma och allergier hon var blek och kraftig och så fort hon försökte springa eller hoppa så började hon hosta. Hon vaknade nästan varje natt med en hosta som inte ville sluta förrän Igor gav henne en dränerande massage. Slutligen fick deras son Sergei som då var 9 år diagnosen diabetes. Hela familjen spenderade redan 2-4000 dollar i månaden på mediciner, försäkringar, läkarbesök m.m. och nu sa läkaren att Sergei måste gå på insulin.

En kvinna som vågade söka sin egen sanning.
Då började Victoria att söka efter andra vägar. Hon läste det hon kunde hitta och frågade sen människor på stan som såg hälsosamma ut, vad de gjorde för att må bra och om de visste hur man kunde bota diabetes. En dag såg hon när hon stod i bankkön, en kvinna som strålade av hälsa. Hon frågade henne vad hon gjorde och om hon trodde att man kunde bota diabetes. Kvinnan berättade att hon åt raw food och att hon för 20 år sedan hade botat sig själv från långtgående tarmcancer genom att äta det. Victora sa att det är ju inte samma sak som diabetes.. då sa kvinnan "-Oh yes it's all the same"

Familjen ställer om till rawfood.
Victora fick en tips av henne men hennes man Igor tycket det var helt tokigt. Självklart måste man lite till läkare främst som har en så lång utbildning och mycket kunskap tyckte han. Men när hans sjukdom försämrades igen och doktorn sa att det måste bli en ny operation där de skulle ta bort sköldkörteln då var även Igor redo att börja äta rawfood. Victoria slängde då ut mikrougnen, rensade ut alla grytor och all mat som inte var raw, vilket innebar det mesta och täckte över spisen. Sedan introducerade hon de chockade barnen i att de nu skulle prova att äta raw food en tid. I början var det mycket motstånd... men efter hand märkte alla att de mådde mycket bättre på kort tid. Då de fick så mycket extraenergi, började de även att springa... 4 månader efter att de börjat äta raw food sprang alla ett lopp på 10 km inom en god tid och utan att bli särskilt trötta. Detta hade varit helt otänkbart 4 månader tidigare. Efter 6 månader hade alla blivit av helt och hållet med sina hälsoproblem!!!!

Victoria är en hjältinna som jag varmt beundar.
....för att hon vågade gå sin egen väg och ta reda på sanningen och inte lita till alla läkare som ju inte kunde hjälpa henne mer.. utan söka andra vägar. Det var inte alltid en enkel resa... och speciellt kan det vara tufft med omgivningens kommentarer... men om man bara gör det helt tyst för sig själv och låter andra äta det de vill.. då går det mycket enklare. Så småningom upptäckte Victoria även att green smoothi var ytterligare ett mycket viktigt tillskott till den raw food mat som de åt och genom green smoothies kände sig hela familjen ännu mer fyllda av livsenergi ochhälsa .

Ibland måste vi vara modiga och bana nya vägar
...och genom det kan vi kanske hjälpa många andra människor med. Jag vet inte hur många människor världen över som har inspirerats av Victoria Boutenko och hela "Raw food family" Men jag vet att hon har gett så mycket till så många.. och jag tror att alla som följt hennes tips har mått så mycket bättre... en mycket stor mängd har blivit friska från svåra sjukdomar och fått ny och hälsa och ett nytt liv.

Tack Victoria!
Därmed vill jag säga ett stor tack till Victoria att hon vågade lita till sig själv och tro på att det fanns andra vägar än de traditionella. Jag är också så tacksam för de senaste dagarna har jag känt en så härliga skön och mjuk känsla i hela kroppen och känner att spänningar jag inte ens var medveten om har släppt.. och jag har känt mig så lugn och klar och livet känns mycket mer enkelt och lätt.. Jag har ju ändå ätit ganska bra och varit vegetarian sedan 20-årsålder. Men ändå vi behöver rensa ut då och då och det finns ännu bättre sätt att äta på och nu har jag fått mersmak.

Varmt tack även till Valya.. Victorias underbara dotter som lärde oss så mycket! Deras son Sergio var inte med i Sverige denna gång. Han delar också med sig så mycket värdefullt och har t.ex gjort en Iphone app om Ätliga växter. Wild Edible App
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig