lördag 11 juni 2011

Green smoothies!

Att leva naturligt!
Victoria Boutenco som håller i Green Smoothi-delen av "Joy for life retreaten" har så mycket djup kunskap. Jag inser att bara vi får i oss rätt näring och låter kroppen renas .... då kan vi leva friska och sunda länge och vid god hälsa. Green smoothie är ett enkelt och gott sätt att göra det på. Vill man kan man göra en mer rensande kur som vi gör denna vecka då vi bara dricker green smoothie och äter jordgubbar och annan mogen frukt.. för det är viktigt att frukten är mogen säger Victoria. Men sen kan man bara genom att lägga till 1 liter green smoothie till sin vanliga diet bli av med både sjukdomar och uppleva mycket mer energi och god hälsa. Men är man svårt sjuk så är det viktigt med en längre utrensningsfas med huvudsakligen green smoothi och frukt. Samt att själv läsa mer om detta och se vad som passar just dej. Men din kropp kan helas från det mesta om du låter den avgiftas och ger den rätt näring.


Känner redan resultat!
Efter 5 dagar nu så känner jag mig ledig mjuk och skön i hela kroppen... Även om jag inte direkt hade värk innan så märker jag skillnad.. för vi har nog alla lite spänningar som kanske sätter sig mer för varje år. Ett skönt lugn finns i hela kroppen och även inuti mig, säkert för att kroppen kan vila och inte behöver ta hand om så mycket, samt att det som den tar hand om är rent... och jag har knappt varit hungrig alls.


Vill du prova att dricka Green smoothies
Tänk då på att variera de gröna bladen lite .. olika slags sallad, spenat, grönkål, mangold, samt vilda växter är jättebra.. som nässlor m.m. mixas med olika frukter... det gröna kan även mixas med tomater, stjälkselleri, gurka, dill, persilja m.m. vilket jag tycker är mycket gott. Om du googlar runt kan du säkert hitta en mängd recept men det kan vara mycket inspirerande att köpa Victorias bok som jag skrev om tidigare. "Grönt för livet" Till dina smoothies kan du gärna äta lite frukter och bär men de ska vara mogna och helst ekologiska. Dekorera gärna din smoothie lite vackert, vilket kan vara ännu viktigare om du vill bjuda andra. Samt ska du bjuda på dem så gör dem ganska söta med mycket frukt, men när du själv druckit green smoothi ett tag så vill du oftast inte ha dem så söta.

Utrensing och en daglig vana!

Så antingen kan du göra detta som en utrensningskur några dagar eller en vecka. Eller kan du bara göra en liter Grön smoothie på morgonen som du sen dricker av lite då och då under dagen och kompletterar din övriga mat med. Du kommer att älska dem och längta efter dem, speciellt om du ger dig tid att prova dej fram till vad du tycker om... och efter ett tag kommer du inte bli så sugen på sötaker och annat onyttigt. Lita till din kropp. Lycka till!


Lite senare på kvällen!

Har just sett en film som Victorias dotter har gjort, där hon intervjuat massor av männsikor som haft olika sjukdomar och blivit friska tack vare Raw food och Green smoothies. Reumatism, psoriasis, allergier, fibromyalgi (på 4 dagar) astma, cancer och t.om Muliple scleros... samt även övervikt och depression. Alla berättade också hur mycket mer energi de fått och hur bra de nu mår både fysiskt och psykiskt. Yes ! Nu är min intention att äta mycket mer raw food i sommar och dricka mycket Green smothies. Och det finns mycket grönt som är ätbart i naturen...men ta bara det du är säker på som kanske maskrosblad, nässlor, svinmålla, m.m.


Ha det underbart! Kram Anne!

2 kommentarer:

 1. Åh, tack
  har precis börjat åter med smoothies, men då gör jag med bär och havremjölk! såå gott och rengörande för kropp och själ :-)


  gröna har jag bara prövat en gång, det var sötad med stevia, vilket inte alls var min smak! men dessa du nämner låter smaskigare: tänk att bara vandra i naturen och plocka till en välgörande dryck? wow..ska testa med bladen..och frukter..

  och läsa boken.
  tack!

  SvaraRadera
 2. Härligt Ingrid!
  Ja stevia kan nog bli lite för sött man får prova sig fram med balansen mellan grönt och frukt.. ibörjan kan du ta lite mer frukt om du gillar det.

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig