söndag 5 juni 2011

Sunday Spirit Inspiration - Att välkomna det nya!

Jag har varit helt uppfylld av ett nytt "projekt" som tagit all min tid och mina tankar... det har väckt mycket funderingar med... Jag kan inte berätta nu vad det handlar om men ni får säkert veta senare.

Att följa hjärtat
Men det jag vill dela med mig av är mer processen som ni kanske kan känna igen er i eller ha nytta av. Jag har funnit något som känns nytt spännande, rätt och lite som mitt... men samtidigt väcker det olika rädda röster i mig också.. och allt har gått så fort de senaste dagarna. Dessutom fick jag världens huvudvärk och sedan även tandvärk. Vaknade en natt och kunde inte somna och slog då upp ett kapitel i den bok jag hade med mig och det handlade just om hur våra rädslor och vår vilja att ha kontroll kan ställa sig ivägen för vår längtan och hindra oss att förverkliga våra drömmar. Jag kanske min process handlade en del om det... och när jag lyssnade till mitt hjärta så kändes detta nya så rätt och jag kände mig lugnare i det och landade mer i det... och rädslotankarna försvann lite mer..

Att släppa det gamla för att ge utrymme till det nya!
Jag tycker jag har fokuserat på att släppa och förlåta och att lämna men kanske är det extraviktigt i år när vi går in i en ny tid... enligt vad många tänker och just i år när jag känner att jag personligen går in i något nytt... att då släppa det gamla och verkligen lämna det helt bakom sig för att helt kunna gå in i det nya utan det förflutna med sig... det känns mycket viktigt för mig i år.. t.ex mitt föräldrarhem som vi tänker sälja denna sommar... men även andra delar som ska släppas i mitt liv. Så jag ska ägna eftermiddagen till det lite mer... Dessutom är jag helt övertygad om att den som slutar att döma eller ge skuld till sig själv och andra.. den personen kommer att leva i frid och leva lycklig... så det vill jag verkligen sträva emot.

Detox - Green Smoothie
Drog ett kort som handlade om detox.. att rena sig både när det gäller det fysiska och det psykiska... och det är precis vad jag även haft lite i tankarna.. men det ska ofta till en liten extrapuff för att ta tag i saker och ting. Vi har ju den stora förmånen att ha Victoria Boutenko hos oss i Mundekulla i hela 7 dagar nu i veckan. Hon kommer hålla en Retreat som heter "Joy for life" där man både får lära sig om hälsa och Green Smoothie men också om "The work" av Byron Katie. Jag har dock redan börjat detoxa på grund av min huvudvärk och tandvärk och känner mig redan idag mycket bättre.. och tandvärken är borta... säkert även med lite hjälp av både hälsokosts produkter samt apotekets bakteriedödande tandkräm. Jag har haft en infektion och förkylning i kroppen ett tag så min egen teori är att mina symptom hade lite med detta att göra också... och att vila, sova och utrensande drycker därmed hjälpte till mycket.

Välkomna mitt nya liv
På ett djupare plan så tror jag detta skedde mycket för att jag skulle släppa det gamla och rensa och rena mig för att kunna välkomna mitt nya jag och mitt nya liv. När vi är beredda att ta nya steg i livet så tror jag att det är mycket bra att rensa ut och släppa det som varit... Om du plockar upp något på marken och håller det i din knutna hand då kan du ju inte släppa in eller plocka upp något nytt.. först måste vi släppa det vi har ett så fast grepp om för att kunna bjuda in det nya.

Kanske du vill släppa något och välkomna något nytt!
vad längtar ditt hjärta efter... Lyssna till det först och se sen rädslotankarna och de begränsande tankarna för vad de är och låt dem inte stoppa dig om det nu är så att det verkligen känns helt rätt inom dej... Vi lever här en gång och ni vet med att tiden går fort... vad vill du göra med ditt liv.. hur vill du leva det... Sätt igång nu meddetsamma... ja ta i alla fall ett steg ditåt...

Jag längtar efter att kunna berätta för er vad min process handlar om men i vissa fall tror jag det är fint att behålla något för sig själv tills det har landat lite mer... Kram och ha en underbar Söndag!

4 kommentarer:

 1. ja det är klokt att hålla det för sig själv tills det är moget... och blommar... Frön behöver så mkt näring.

  jag har kännt precis som du, rädslor inför det nya, eller mest för att jag släpper mitt gamla jobb om 3 veckor, you know. Men när jag jobbar med det nya får jag ny energi! Min ekonomi är oviss from juli... TILLIT.

  Lycka till, spread your wings och njut kära du på Öland, kram Erika

  SvaraRadera
 2. Så fint du skriver Anne. Lycka till med din process som du är mitt uppe i. Ja det verkar vara något viktigt som sker inom dig- ett stort skifte och jag tror liksom du- det är viktigt att få behålla det för sig själv så att processen får ha sin gång och så du får tid att hinna med i allt som sker och hänge dig totalt. Ser mycket framemot dagarna på öland och retreaten i sommar. stor kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Vad spännande, Anne! Njut du av ditt hemliga projekt. Det är en härlig del av det nya. Att få sitta och känna på det själv först. Sen när du är redo coh det tagit fom är det också roligt att dela det med andra. Lite som att vänta ett barn och först bära det inom sig och sen dela det med världen. Var fas har sin tjusning!

  Varma kramar, Karina

  SvaraRadera
 4. Erika! ja just det frön ligger ju i jorden först så ingen ser dem... det behöver de för att kunna gro...Spännande att du så modigt tagit ett nytt kliv.. inser att nya kliv kan utmana oss till att tänka nya tankar för att kunna "cath up" med det nya liv vi vill leva...kram

  Pernilla
  Ja det är nog ett slags skifte nu i mitt liv och även om jag inte väljer detta som dykt upp så har det startat upp en viktig process som gör att jag kommer välja i samma anda...och se på saker på ett nytt sätt... och det är ju den inre förändringen som är det viktigaste och från den kommer sen den yttre som kan se ut på lite olika sätt... Kram och ska bli så fint att ha med dej i sommar. Anne

  Tack Karina
  Ja jag ska njuta av att bara se det här nya valet som jag ännu inte är säker på men som redan har lett mig till andra nya val hur som helst.... och väckt upp mycket inom mig som jag nu kan se klarare på. Kram

  Tack att ni delar allesammans, känns så fint att ha er där... kramar till alla än en gång.. och lycka till med allt fint ni gör! Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig