söndag 19 juni 2011

Sunday Spirit Inspiration!

Hur kan vi leva med mer frid?
När vi har fått små glimtar av hur det är att leva med inre ljus och frid så vill vi ju befinna oss i det tillståndet hela tiden helst. Det är i alla fall lite så som jag känner det.. Lever mig ibland in i att jag går igenom livet fullkomligt trygg och med en känsla av ljus och frid inom mig. Känner ibland att jag skulle vilja veta hur jag kan komma dit snabbare....

Historian om den troende mannen
Det finns en fin historia som flera av er säkert redan har hört.. den går ungefär så här. Det var en man som var djupt religiös. En dag blev det stor översvämning och många människor drunknade. Mannen klättrade upp på sitt tak och satt där medan vattnet sakta steg. Han bad till Gud att Gud skulle rädda honom. Då kom det en båt förbi och någon sa hoppa i vår båt så hjälper vi dej... men mannen sa - Gud ska rädda mig så jag väntar här. Han fortsatte att be... och ytterligare en båt kom och ville rädda honom... men mannen sa att han väntade på att Gud skulle rädda honom. Vattnet fortsatte att stiga och nu hade det nästan nått upp till taket .. då kom en en helikopter - Vi har kommit för att hjälpa dig sa de.. men mannen sa - Gud kommer att rädda mig så jag väntar här. Vattnet steg och mannen sveptes med av vattnet och drunknade. När han kom upp till Gud frågade han - Varför räddade du mig inte? Gud svarade - Först sände jag dej två båtar och slutligen en helikopter och inget tog du emot.

Så mycket hjälp och vägledning, Gudinnan ständigt ger oss.
Jag tänkte på mig själv idag utifrån den historian... Hur jag vill uppleva mer frid inom mig och hur mycket verktyg och inspiration som Gud/Gudinnan redan har gett mig för att kunna uppleva mer frid. En del saker har jag sedan gjort en tid men sen släppt och sett mig om efter något nytt. Men hade jag fullt ut använt mig endast av något av allt det som jag fått till mig genom åren och verkligen dedikerat mig helt till det då hade jag troligen upplevt mycket mer inre frid och djup tillfredställelse i mitt liv. Samma sak tror jag det är när vi är sjuka, vi ber om att bli friska och Gudinnan sänder oss en mängd människor, böcker, tidningar... ja överallt kan vi ta del av budskap och hjälp... men vi ser det inte för vi trodde det skulle komma på ett annat sätt.

Sommaren - tid för reflektion och nya beslut
Sommaren kan vara en fin tid att fundera och reflektera över sitt liv.. fatta nya beslut som gynnar oss djupast innerst inne. När vi ligger där i hängmattan eller på stranden då är vi mer nära oss själva och det vi vill i vårt liv. Vilka insikter, verktyg för personlig/andlig m.m. vet du fungerar men använder dig ändå inte av? Skulle du vilja ge dig själv lite mer tid till inre utveckling.. tid att bli medveten om den du är innerst inne.. så du kan vandra genom livet med en känsla av djup lugn och trygghet? Vilka verktyg vet du redan nu som du skulle kunna använda dig av på den resan?

Gudinnan har redan sänt mig så mycket vägledning.
Själv känner jag att det finns så mycket som Gudinnann redan sänt i min väg och som är fina verktyg... som meditation, avslappning och visualisering, fokusera på det jag längtar till, "The work" -processen, "A Course in Miracles" ge mig själv små stunder av djup närvaro, Abraham & Hicks läror, Louise L Hay m.m. Jag tror jag ska ge mig själv en stund och fundera på vad som känns mest inspirerande just nu i mitt liv att använda. För jag tror vi ska lita till glädjen och inspirationen. Samtidigt är det viktigt att kunna bara slappna av och njuta och vara... samt umgås med sina nära och kära, vänner m.m. nu i sommar... och kan vi njuta av det fullt ut redan här och nu.. ja då kan de andra processerna vänta lite tills vi behöver dem. Det troliga är dock att andra människor eller vissa situationer väcker saker hos oss och då kan det ju vara fint att använda sig av de verktyg vi redan känner till för att växa vidare och finna den där inre tryggheten och friden som finns där djupt inom oss oavsett yttre omständigheter.

Ha det gott Kära Gudinnor! Varm Kram Anne

4 kommentarer:

 1. Tack fina Anne!
  Det är säkert så som du skriver att vi ofta inte ser eller märker den hjälp och vägledning vi får. Jag ska också fundera mer på de små tecken som kommer till mig varje dag.
  Vill bara berätta att jag mår mycket ,mycket bättre nu har sluppit min värk nästan helt och känner mig stark. Tror delvis det är tack vare ayur vedans hjälp och att jag har varit ihållig med min träning och kunnat bygga upp lite muskler. Sen gör ju sommarvärmen sitt till också.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att höra Eva.. det glädjer mej verkligen.. livet blir mycket enklare utan värk.
  Ja det har nog både med träning och Ayurvedan att göra och allt annat bra som du ger dig själv.. bastun är nog jättebra med. Kram Anne

  SvaraRadera
 3. Vad fint du skriver, Anne! Jag visst får vi massor med hjälp av Gudinnan. Det gäller verkligen att se dem bara : ).

  Kramar, Karina

  SvaraRadera
 4. Tack Karina!
  ja det är nog så med mycket att vi bara behöver öppna våra sinnen och vårt hjärta lite mer och ta emot allt som ges till oss..kram

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig