torsdag 11 juni 2009

Kvinnocirkel i Mundekulla

Igår hade vi kvinnocirkel här, jag och tre viljestarka Vädurskvinnor. Samtalen handlade mycket om att vi alla ville göra mer av det vi vill göra och mindre av det vi inte vill. Det vi hade gemensamt var att vi alla var i en fas där vi kände att vi ville vidare, insåg att vi har mer potential och att livet skulle kännas mer roligt och meningsfullt och att vi själva skulle känna oss ännu mer starka om vi gick vidare till nya äventyr.
Dags att säga upp sig.
Själv känner jag att jag färdig med att vara en Allt i Allo-tant som tar hand om allt som jag ser behöver fixas i Mundekulla. Jag har nya uppgifter som väntar mig men det är inte alltid så lätt att säga upp sig när man tror att man är oumbärlig samt har dragit igång en massa projekt. Kvinnorna i gruppen fick mig dock att inse att det är helt okey nu att jag bara är Värdinna här och därmed kan gå omkring och sprida lugn och vara trevlig samt att jag har mina kurser och kreativia projekt. Jag behöver inte samtidigt vara städerska, kontorist, kock, diskerska, trädgårdsmästare och telefonist. Vilken lättnad. Ja ibland behöver man verkligen andra som kan se på saker utifrån. När de sade det så kändes det mer självklart. Mundekulla har ju blivit så stort nu och det var ju knappat vi hann med när det var hälften så stort och liknande anläggningar som vi har drivs troligen av ca 10 - 20 personer.
Tack kära kvinnor
Så stort tack kära Anna, Anki och Eva samt även Lotta som inte kunde vara med denna gång. Ni hjälpte mig att se min nya roll och idag har jag gjort det som kändes kul och fint och det var att plocka blommor och sätta in i alla rummen till de kvinnor som har hyrt in sig här för en retreat över helgen. Samt att välkomna dem och se till att allt fungerar väl. Det kändes mycket trevligt och kändes varmt i hjärtat att de var så nöjda och glada då det är en speciell grupp kvinnor som behöver lite extrastöd just nu.
Mitt nya liv
Så nu ska jag börja se min nya roll här som innebär att jag glider omkring som en lugn och fridfull person som njuter av stunden och är lite värdinna här i Mundekulla samt leder kurser, retreater och driver kvinnofestivalen. Ibland leder jag ju även avslappning och meditation för grupper som kommer hit och sedan sysslar jag med mina kreativa projekt, skriver, målar, sjunger och ger ut mina produkter i världen. Jag känner att jag är på god väg in i mitt nya liv och gårdagens kvinnocirkel gav mig en extrapuff.... Kram till er och fundera på vad du vill säga upp dig från ! samt hur ditt nya liv ser ut!

2 kommentarer:

  1. Hej från mig som inte kunde vara med. Jag hade fullt upp med att glädja andra - som mitt jobb går ut på :-) Underbart det också. Jag kommer så fort du mailar, vill gärna träffa Er igen - och jag är förresten också vädursqvinna... Kram / L8

    SvaraRadera
  2. Hej Lotta ! Jag tänkte väl att du var Vädur med för du känns verkligen som det. Visst är det lustigt att nästan alla i gruppen nu är vädurar. Men då kan vi nog stärka varandra mycket när det gäller att vara i vår kraft. Jag hör av mig efter sommaren igen men visst vore det mysigt att ta en fika, du och jag och Nina på Hembygdsgården i Långasjö, när hon kommer nästa gång. Har du hennes email. Kram Anne

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig