tisdag 16 juni 2009

Gudinnan Malin

Malin Berghagen har varit här på ledarskapsforumet och lett samtalen på ett mycket bra sätt tillsammans med Peter, samt hållit i morgonyoga. Idag när vi hade lyssnat på Pär Holmgren så satte jag och Malin oss i solen i gräset vid vår lilla sjö och samtalade en stund omkring andlighet och ekologi m.m. Jag uppskattar verkligen Malin för att hon är så djup, så klok och har en sån stark dedikation för att verka för en bättre värld och just nu är det mycket ekologi och jorden som hon brinner för.
Kurs med Malin i Mundekulla
Hon har verkligen avsagt sig en massa andra uppdrag för att kunna göra mer av det hon tror på så vi pratade om att hon kunde komma hit nästa år och hålla en kurs igen, vilket hon gärna ville göra. Hon har ju varit här tidigare och hållit en uppskattad yogakurs. Den kurs vi nu planerade tänkte vi dock kunde innehålla lite av varje och att yogan kunde vara en del. Men meditation och fokus på naturen och inre växande kunde vara en annan del.
Nunnor till Mundekulla
Hon berättade om några nunnor från Indien som skulle komma till Sverige och som hon föreslog kunde komma till oss i Mundekulla till hösten. Det kändes som en mycket bra idé då jag verkligen känner mycket för retreat och andlighet samt kvinnor och jag vet att vi alla behöver inspireras emellanåt av dem som verkligen dedikerar sig till den andliga vägen.
Malin du är verkligen en sann Gudinna
och jag har verkligen gillat dej mycket sedan jag träffade dej första gången. Du kan inspirera oss andra kvinnor att våga följa vår sanna väg i livet och stå upp för jorden och dess levande varelser. Tack för att du kom och gav så mycket till de här dagarna. Varmt välkommen igen! Kram Anne.
Ps gå gärna in och läs på Malins blogg där hon bl.a skriver om EkoLiv och har skrivit om sin upplevelse i Mundekulla samt skrivit ner anteckningar och egna funderingar från dagens föredrag med Pär Holmgren. Jag tror vi behöver påminnas om att det är dags att vi alla tar vårt ansvar för jorden och klimatet. Själv hade jag hört Pär förut och därmed smält en del redan av det han sade. Det jag gillar med Pär är att han trots att han ser hoten tydligt ändå är en mycket positiv person och hela tiden framhåller att vi kan ändra riktningm men vi måste börja här och nu , du och jag. http://www.malinberghagen.se/blogg/index.php?frontpage

2 kommentarer:

  1. NVC:s Marshall Rosenberg har mycket bra tankar och erfarenheter av positivt förändringsarbete, dvs inte rida på rädsla och ilska eller skapa vi och dem.

    SvaraRadera
  2. Det har du abslolut rätt i Adina.
    Det som är skönt med Pär Holmgren är att han ändå är positiv och framhåller att vi kan ändra rikting men vi måste ta det på allvar och börja nu.

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig