torsdag 4 juni 2009

Att styra sina tankar

The nature of things around you is as you think it to be.
Your life is what you make it by your thoughts
Thoughts are the bricks by what you have built the building of your personality
Thoughts determines destiny
The world around you is a reflex of your thoughts.
Sri Swami Sivanada

Jag har funnit en underbar tunn liten bok som känns som om den håller på att ändra mitt sätt att vara och att tänka. Men kanske är det för att jag helt plötsligt är lite mer redo att ta till mig budskapet. Den handlar om vikten av att styra sina tankar och helt plötsligt är det som att jag kan fatta detta lite djupare, som jag hört sedan länge och även lär ut till andra. Jag läser lite i den på morgonen för att stärka mig själv och mediterar för att träna mig på att koncentrera mig på en sak i sänder vilket är till stor hjälp när man vill lära sig att styra sinnet och tankarna enligt Sri Swami Sivananda som har skrivit Thought Power som jag nu läser.
Jag är kär !
Varje morgon träffas jag och Sivananda i den ljusa och vackra solsalen i Villa Solhem och varje kväll när jag går och lägger mig lyssnar jag till hans budskap. Men han befinner sig inte i den här dimensionen längre så Peter behöver inte bli sotis. Men den här boken är helt enkelt bäst och djupast och andligast när det gäller hur vi kan styra våra tankar och slutligen helst sluta tänka... ja kanske inte helt men.... visst vore det väl skönt att bara vila i ett slags ljus fridfullt varande. Jag känner det ibland när jag mediterar och det blir ljust och stilla och det är så ljuvligt.
Jag inser det nu
Jag inser helt enkelt att de där tankarna av rädsla, dömande, ilska m.m. är inte så kul att vara fokuserad på så nu ska de sakta men säkert utrotas och ersättas av ljusa, kärleksfulla, fridfulla och positiva tankar. Sivananda säger att det går men man får ha lite tålamod. Så prova gärna du med att vara lite mer vaksam på tankarna och ändra dem en i sänder. Jag märker att det faktiskt fungerar och det ger stor utdelning.

8 kommentarer:

 1. Hej gudinna/frände:) Hittade din blogg med vackra ord som sjunger till min själ....Vi har samma interessen och livssyn.

  Kram Amayeta/Vigdis
  www.pow-wow-mamman.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Tack Amayeta.. Vilken fin blogg du har och vilken helt underbar text på norska som ligger där överst nu. Ska läsa den i lugn och ro när jag har tid. Kram Anne

  SvaraRadera
 3. Tankens kraft är enorm, därför är det ju så viktigt vad man tänker. Det är alltid bra med lite repetition även om budskapet är bekant. Blev intresserad av boken
  "Thought power". Vet du om den finns översatt till svenska?
  Kram // Carina

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte det, vet inte ens om den går att få tag i i Sverige då jag köpte den i Indien. Men jag ska kolla upp det lite mer, nu när jag har nämnt den. Är det du Carina som läser ACIM (A Course in Miracles) jag tycker "Thought Power" sammanfattade på ett enkelt och tydligt sätt mycket av ACIM:s tankar. Kram Anne

  SvaraRadera
 5. Ja, så underbart det skulle vara att hitta en bok som sammanfattar ACIM. :)

  Kram//Carina

  SvaraRadera
 6. Visst skulle det !! .. Funderar på att skriva en i min egen version men med feminint språk...

  SvaraRadera
 7. Underbar idé!
  Önskar dig en skön helg!
  Kram // Carina

  SvaraRadera
 8. Kul att du säger det.. Ha en fin helg du med.. kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig