fredag 12 juni 2009

Fågelunge och andlighet

Den här kvinnogruppen som hyr in sig här på retreat är verkligen så mysig och trevlig. Det känns skönt med en lite längre retreat och då får även vi både frukost, lunch och middag serverade vilket känns lyxigt.
En liten fågelunge
hade fallit ur boet och en av kvinnorna i gruppen hittade den. Vi listade ut var den kom ifrån, vilket visade sig var under några takpannor och en mysig kvinna i gruppen, klättrade upp för stegen och lade den försiktigt bland sina syskon. Vad bra det kändes.
Andlig samhörighet
Vi fick en jättegod soppa med hembakat bröd på kvällen som Hanna, vår fina kocka hade fixat. Jag, Hanna och Helena satt sedan länge kvar och pratade omkring andlighet. Vi har alla erfarenhet av kyrkan och det kristna budskapet och vi pratade omkring att det kan kännas lite konstigt att umgås med dem så är så bergfast säkra på att de funnit den rätta vägen och vill frälsa andra. Någon tyckte det fungerade bra att prata med den som är religiösa på deras språk för det är ju så att vi bär på samma längtan men tänker lite olika omkring de andliga begreppen. Vi kände att vi alla har en djup andlig längtan men att den inte uttrycker sig riktigt på det sätt som är i kyrkan. Vi kunde dock se att det finnsmycket som ärfint med det kristna budskapet samt värdet av en djup andlig gemenskap som de som tillhör en kyrka i bästa fall kan ha, och värdet av att tex gå till exempel till en kyrka varje Söndag för att få andlig inspiration.
Nya tidens kyrkor
I USA finns det ju många lite annorlunda och nytänkande kyrkor som jag gärna skulle tänka mig att gå till om jag bodde där. Vi kom fram till att vi kanske skulle försöka ha lite mer regelbundna andliga rutiner i Mundekulla. En vision jag har är ju att delvis leva lite som i en längre retreat eller som i ett Gudinnekloster där det feminina andliga är i fokus. Kanske blir det en längre Gudinneretreat här till våren... Vill du vara med ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig