torsdag 5 februari 2009

I am a Bitch

Okey. det är lika bra att erkänna det... för jag har upptäckt att det är okey att vara lite bitchig.. Nu ska jag berätta hur det gick till. Efter att ha fokuserat på självkärlek under en månad gick jag in i en massa känslor igår. Det fanns ingen speciell stor orsak.. kanske många små händelser som väckte alla känslorna. Jag tror det började med att jag kände mig lite ledsen för något.. Så jag tänkte att nu ska jag gå in i känslan och tillåta mig att känna den helt och fullt. Ledsamheten växte då till ilska, som små småningom växte till en känsla av hat.. det kändes inte så bekvämt med tanke på att jag den senaste månaden byggt upp min självkänsla och upptäckt att jag är en rätt hygglig person. Men okey nu var det detta jag kände mot allt möjligt så jag satt kvar och tillät det.. uttryckte det med och efter ett tag kunde jag acceptera och tycka att det kändes skönt att bara få ur mig det. När jag sedan kände mig lite mer som vanligt igen gick jag ut i köket för att göra en soppa. När jag skulle mixa den lyckades mixern gå sönder och soppan rann ut på golvet och hela bänken och jag fick torka upp kladdig soppa med en disktrasa. detta väckte ilskan igen och det blev en till stund med att känna känslor. Efter det var jag rätt slut och lade mig och lyssnade på en kvinnokonferens som jag hade fått inspelad. Idag var det Debbi Ford som skulle prata, hade ingen aning om vem hon var. Hon verkade dock veta vad jag nyss gått igenom för hon började direkt prata om våra skuggsidor samt att vi alla har dessa sidor inom oss som vi inte vill erkänna. Hon pratade om precis det jag nyss hade känt, hat, ilska m.m. och hur viktigt det är att erkänna de här sidorna för annars kommer de att styra oss. Hon berättade även hur hon nu hade accepterat att hon var en bitch också... Samt att när vi kan acceptera det som är bra hos våra skuggsidor då kan de börja tjäna oss på ett nytt sätt. Bitchen inom oss kan vi ju ha mycket nytta av när vi erkänner henne. Hon kan ju sätta gränser och säga ifrån när någon klampar oss på tårna tex. Hon sa en massa andra bra saker så när jag skulle gå och lägga mig tog jag med mig en bok som jag hade fått låna i somras men inte läst. Den verkade handla lite om det tema hon pratade om. När jag lade mig tillrätta i sängen läste jag namnet på författaren och log: Debbi Ford !
Slutligen vill jag säga att det jag upptäckt om mig själv under min självkärleksträning är att jag är kärleksfull, underbar, vis och har en massa bra egenskaper.. men jag har andra sidor med som jag nu ska krama lite på... nu har jag välkomnat bitchen. Hon får finnas med och jag ska fundera på hur jag kan använda henne på bästa sätt.

Tips: Boken med Debbi Ford heter "Krama din skugga" På engelska "The dark side of the lightchaser" vilket jag tycker är ännu bättre.. Vi ljusjagare behöver accpetera alla våra sidor .. först då kan vi älska oss själva och varandra fullt ut.. Tack Debbi.

10 kommentarer:

 1. Vilket bra inlägg!! Kände mig trött innan jag läste, men detta fyllde mig verkligen med ny kraft! Det är ju så sant det du skriver om - att man ska älska HELA sin person. Ljusa som mörka sidor. Det är endast då som vi är helt och hållet sanna mot oss själva. Hejja dig! Kram.

  SvaraRadera
 2. Tack Angelina... Tack vare din härliga support så känner jag att det snart är dags att sprida min blogg lite mer... kram Anne

  SvaraRadera
 3. Ha ha! När jag bara läst en bit av din text tänkte jag "Oh, hon skulle höra Debbie Ford berätta sin story om när hon blev kallad bitch"! Den finns med på en väldigt bra CD-bok jag lyssnat på många många gånger och varmt kan rekommendera: "The answers are within you". Det är väl för övrigt när vi inte äger bitchen som den äger oss... :)

  SvaraRadera
 4. Hej Adina.. kul att du tittar in i rummet... Jag läser boken just nu "Krama din skugga" av Debbie och den känns väldigt bra. Tack för tips om Cd bok... var får man tag ´på den... Kram Anne och ha en skön helg

  SvaraRadera
 5. Här finns CD-boken på jämförelsesajten Prispallen.se:
  http://www.prispallen.se/article_detail.asp?id=0743537246&idtype=ISBN&

  Kan även rekommendera Debbies senaste, Why good people do bad things: how to stop being your own worst enemy
  http://www.prispallen.se/article_detail.asp?id=0060897376&idtype=ISBN&

  Kram
  Adina

  SvaraRadera
 6. Tack Adina !
  Ja jag vill verkligen passa på att än en gång rekommedera Debbis arbete. Gjorde några övningar i boken idag som blev mycket starka och hjälpte mig att öppna fler rum i mitt inre slott som hon beskriver så fint i boken. Tänkte just att det skulle säkert passa dig att arbeta med kurser på hennes sätt, finns väl en del likheter även med Byron Katie. har du funderat på att gå en kurs för Debbi ? Kram Anne

  SvaraRadera
 7. Ja, jag var inne på att gå hennes coachutbildning - men livet tog andra vägar. Så du tänkte rätt!

  Har lagt in dig bland "Kloka kvinnor" :). Skulle kanske hitta något med Debbie också...

  lovingliving.se/klokakvinnor.html

  SvaraRadera
 8. Vad kul och vilken ära att få vara i det fina sällskapet. Vad mycket bra tankar.. det där med hur vi tjänar pengar tycker jag var jättebra och stämmer med hur jag alltid har tänkt och det sätt vi arbetar i Munddkulla.. jag vet att det är så.... Det där med kurs hos Debbi var för att när jag tänkte på om jag skulle kunna väva in skuggarbetet här så tyckte jag du skulle passa bra.. för att du är både en stark och klok kvinna... är du säker på att du har lagt det helt på hyllan..

  SvaraRadera
 9. Bara för det gick jag in och kollade hennes sida - hon kommer till Köpenhamn imorgon! Men för närvarande jobbar jag vidare på att fördjupa min kärlekshistoria med The Work. Där kommer ju onekligen skuggorna fram, men på kanske lite andra sätt? För mig har Debbie varit mer läsa-lyssna, inte så mycket praktisk övning.

  Och tack för komplimangen stark och klok... har lite svårt att ta till mig det. En del har svårare med ljuset än med mörkret som Marianne Williamson säger. Kul att du gillade Sagarpriyatexten - tänkte på den så sent som nu i eftermiddags under lite Work. Kan tänka mig att det kommer till uttryck på Mundekulla...

  SvaraRadera
 10. Kul att det blir så många kommentarer här ... samt kul att Debbi kommer till Köpenhamn.. Hade jag vetat det innan hade jag kanske tagit mig dit... Nu vill jag snart starta en hemsida för kvinnor med... där skulle jag ju kunna ge tips om såna saker.. Kram Anne.. Ps hörde att du ska hjälpa oss lite framöver.. vad bra.

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig