måndag 9 december 2013

Njutning - Att uppleva Gudinnan inom oss!

"Visst ska vi unna oss Njutning... 
upplevelser av skönhet, 
kärlek, värme, ljus, avslappning
en känsla av att vara nära oss själva
och nära det gudinneliga"


Godmorgon kära Gudinna!
Ja just nu är det morgon eller förmiddag här och jag sitter vid fönstret och tittat ut över taken som nu har fått ett litet vitt pudertäcke med snö... solen lyser på den stora vackra kyrkan med fyra runda torn lite längre bort....
Jag insåg redan igår kväll att jag kan nog inte besluta i förväg vad den här Julkalendern ska handla om eftersom jag vill skriva om det som känns inspirerande i stunden... Det finns mycket som sker men just i dag ska jag iväg och njuta av Spa.. så därmed vill jag dela lite tankar om NJUTNING!

Hur tänker du och känner omkring att njuta?
Jag inser att jag har tyckt att det är lite onödigt ibland att ge pengar och tid till njutning till mig själv... det har känts mer viktigt att dela med mig och ge till andra... Men samtidigt så tror jag och vet djupt därinne att det är så viktigt att ge till oss själva och ju mer jag tänker på njutning så kom jag fram till detta.

Njutning är att närma sig Gudinnan...
Att närma sig och påminnas om dem vi verkligen är innerst inne... och det är väl egentligen det viktigaste i livet. Vi njuter ju mycket av solen, värmen, elden, tända ljus, ett varmt bad... Ljus har ju alltid varit förknippat med det andliga och med ljusupplevelser... jag tror vårt sanna jag lever i en slags ljus energi.... och jag tror att ljus och sol och värme påminner oss om detta... Dessutom slappnar vi av i ett varmt bad eller framför brasan och att slappna av gör också att vi närmar oss vårt djupaste inre...

Juletiden och att njuta av ljusen!
Visst är det väl så att Juletiden är lite extra mysig för att vi kan tända så mycket ljus... även i staden är det en massa vackra ljuslyktor.... så alla vi som älskar och njuter av ljusen... visst kan vi tända lite extraljus under den här tiden...speciellt med tanke på att vi lever i ett land där det är så mörkt den här tiden av året..

Varma bad
Jag har unnat mig ganska mycket varma bad när jag bott i den här lägenheten... ibland varje morgon och det har varit ett så skönt sätt att börja dagen på.... En kvinna jag känner inspirerade mig till det då hon gör det nästan jämt när hon är hemma...  Det är som om vi behöver ge varandra tillåtelse till att njuta mer... När jag hörde det av henne kände jag att det var okey att jag också badar varje dag nu när jag är i lägenheten för hemma har vi inget badkar... men vi har faktiskt ett litet bubbelbad i verksamheten och det kunde ju användas mycket mer... och har du inget badkar så kan du ju duscha lite längre eller ta ett varmt fotbad.


Ja det finns många sätt att njuta på
... att äta god mat, en god kaka eller efterrätt...att uppleva vacker natur.. blommor.... vackra bilder... att vara med din älskade... njuta med vänner....att njut av bäbisar så kattungar, hundvalpar... Det mesta handlar om en upplevelse av skönhet, kärlek, värme, ljus, avslappning att vara i nuet utan en massa andra tankar...

Att njuta av att vara du!
Vi kan också njuta av att bara vara i oss själva... Meditation kan ge oss den upplevelsen men vi kan också bara blunda och hitta hem till dem vi är... "be in myself" och vila där... och det är med en njutning...


 Luckan är klickbar

Att fundera på
Vad njuter du av... se till att du får in lite mer av det i ditt liv just nu....
det finns mycket som är enkelt att göra t.ex att tända lite fler ljus.

Ha en fin dag.... Nu ska jag snart få njuta av spa och det som är 
en konst då är att vara närvarande och ta vara på den stunden, det vill jag vara nu :)

Kram Anne Solveig

8 kommentarer:

 1. Det var en njutning att landa här i ditt blogginlägg efter att ha halkat omkring inne i stan i förmiddags. Det var också en njutning att öppna luckan här i din adventskalender.

  Jag söker efter och unnar mig mera njutning så ofta som jag kan nu. Känner som du att det är alldeles särskilt viktigt den här tiden på året och också den här tiden i mitt liv.

  Allt gott! /Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna-Karin ... Betydde mycket att du tittade in o säger det hade just funderar idag på om jag kanske skulle lägga ned kalendern ändå  men nu fick jag ny inspiration  varm kram till dej!

   Radera
 2. Svar
  1. Varmt Tack Lovis-Erika ... Hade just funderingar idag omkring bloggandet och huruvida det ger till andra .. Så tack !

   Radera
 3. Visst behöver vi alla unna oss att njuta mera!
  Vilken njutning att öppna denna luckan o höra din sång o se de vackra sommarbilderna,
  tack för det!
  Jag tycker mycket om att läsa dina blogginlägg.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Eva.... nu blir jag ännu mer inspirerad att fortsätta... jag behöver känna att ni finns där och har glädje av det jag delar för att det ska kännas meningsfullt.. varmt tack för det. Kram till dej !

   Radera
 4. Hej Anne, tack för en fin avslutning på min dag med din fina sång! Hoppas du hade en härlig spadag! God natt! Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Katarina.. vad gulliga ni är... Jo jag hade en underbar Spa-dag. Kram Anne

   Radera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig