lördag 7 december 2013

JULKALENDER I GUDINNERUMMET... START NU!

Målning av Anne Solveig
SÖNDAGEN 8 DECEMBER !

En Julkalender om Godhet... 
Det blev en julkalender i Gudinnerummet i år igen!
Jag har känt den senaste tiden att den i år ska handla om att bry sig om varandra... och om änglar... om att förlåta och försonas... om tacksamhet och om att ta hand om sig själv... ge sig själv kärlek.. för då kan vi även ge kärlek till andra..
Just nu är jag även lite extra inspirerad av Nelson Mandela som verkligen stod för godhet, kärlek, fred och försoning..

Att bry sig om varandra...
De senaste dagarna har jag även inspirerats av min fina Gudinnesyster Katrin som delat med sig av hur hon engagerar sig i människorna i tältlägren i Borås... delar ut soppa m.m. och även friserar dem... och jag läste ett underbart inlägg av Ida Andersen som berättar hur hon hjälpte en ung tjej och gav henne mat och lite annat... Jag inspireras extra av detta vardagsengagemang som inte alltid behöver kosta pengar men kan betyda så mycket för någon annan. (Idas historia finns att läsa i Gudinnerummet i facebook) 

Visst kan det kännas kluvet när någon ber om pengar!
Kanske främst för att vi inte vet... om pengarna vi ger kommer gå till alkohol, droger eller till någon annan person. Vi kan bara lita till vår känsla och ge när det känns rätt... och det är ju inte alltid så enkelt att besluta och känna in i stunden. Men det kan lätt bli en vana med att alltid glida förbi med detta som en ursäkt... så jag ska vara lite mer öppen i framtiden...  Jag tror även på att ge mer praktiskt som tex ett mål mat... eller en kram...eller några stärkande ord.... och jag tycker Idas historia är fin för att hon engagerar sig och tar med den unga tjejen och de handlar  ...

Hur kan vi bäst ge till andra!
Eftersom det känns lite kluvet ibland när och hur jag ska ge så lade jag mig på soffan och funderar lite och kände in omkring detta. Jag kom fram till att jag vill bli bättre på att ge i det nära och i det lilla... samt det jag verkligen känner för.. Så jag ringde en  person som står mig nära men som jag inte har så mycket kontakt med ändå... och som har det lite tufft. Hon blev glad att jag hörde av mig och jag frågade hur hon hade det och om hon behövde hjälp med något.... och det gjorde hon då hon var sjuk och gärna ville ha en naturmedicin men den kostade för mycket för henne just nu. Så idag gick jag och köpte naturmedicin till henne och det kändes så bra. 

Vi tillhör den rika världen
Sedan kan det kännas fint att ha ett eller fler projekt i världen med, eftersom vi tillhör de rika länderna så känns det fint att dela med oss. Jag och Peter stödjer en barnby i Afrika och det känns gott i hjärtat att ta del av att barnen har det bra....det känns lite som en kusin till Mundekulla och jag uppskattar mycket SOS barnbyars projekt.  Dessutom har vi ju varit i Afrika flera gånger.

Nelson Mandela - exempel på Godhet!
Såg ni programmet om honom igår... det var så bra.. Vilken människa!!! som valde den goda och fredliga vägen och som fick med sig så många andra och skapade en av de största förändringarna i vår tid... Han kommer leva kvar i människors hjärtan som ett exempel på godhet och att aldrig ge upp hoppet om det vi tror på......


                                                                          Klickbar idag
(Luckan kommer kanske inte vara klickbar varje dag
det beror lite på vad jag hittar för inspiration)

"You have a limited time to stay on earth,
you must try and use that time...."


Tips idag!
Känn efter hur du kan bry dej om någon... och hur du kan använda din tid på jorden väl...
Hur kan du ge på ett sätt som känns gott i hjärtat... kanske genom en praktiskt handling... eller ett telefonsamtal, eller några värmande ord....eller stödja ett projekt du länge har viljat skänka pengar till.. bli fadder m.m. Vad känns bra för dig i hjärtat.... Du kommer märka hur mycket det ger tillbaka till dej!

Ha nu en fin dag... Varm Kram Anne Solveig


2 kommentarer:

 1. Hej fina Anne!

  Det var längesen jag var inne här men det är alltid lika varmt och inspirerande : ). Ja, att ge är viktigt och jag har genom åren haft lättare för att ge är att ta emot - även om jag jobbar på det ; ). Just nu har flera av mina vänner svårt med ekonomin och jag har flera ensamstånde mammor med flera barn och mycket låg inkomst runt mig.

  De är fantastiska människor och jag ger gärna så mycket jag kan. Mest är det att ge kläder, låna ut bilen och hämta/lämna deras barn till aktiviteter. Jag tycker det känns jättebra och de ger även tillbaka på andra sätt även om det inte spelar någon roll för mig.

  Alla behöver vi hjälp ibland och det är bra att komma ihåg. För några år sedan var det jag och min familj som behövde mycket hjälp med flytt/packning/barnpassning mitt i vintern och en massa vänner (och folk vi inte ens kände) dök upp för att hjälpa till.

  Det är en bra påminnelse varför vi är här. Och att vi all är tillsammans på denna jord.

  Varma kramar, Karina

  PS: Jag tänkte just på din julkalender! Det var så roligt förra året : )

  SvaraRadera
 2. Hej Karina... kul att du tänkte på min kalender.... jag tror den blir lite annorlunda i år.. vi får se.. Jag tycker det känns som ett fint och viktigt tema "att ge och tänka på varandra"... och jag tycker du verkar göra det på ett fint och inspirerande sätt... och som du säger... Alla behöver vi hjälp ibland...och visst känns det bra att kunna hjälpa varandra.. Kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig