tisdag 21 maj 2013

Livet blir enklare när vi vet vilka vi är.

Det handlar ju i grund och botten om 
det jag har skrivit om här i bloggen 
på tusen olika sätt... 

Att älska oss själva just som vi är, 
att lyssna inåt, följa vår inre vägledning 
och se till våra egna behov.

Anne Solveig

Lyssna till våra behov och följa vår inre vägledning
När jag har lyft fram det här med Högkänslighet eller highsensitivity de senaste dagarna så har jag samtidigt tänkt en del på att det som gäller dem som är högsensitiva gäller ju även oss alla. Det handlar ju i grund och botten om det jag alltid har skrivit om här i bloggen på tusen olika sätt... Att älska oss själva just som vi är, att lyssna inåt, följa vår inre vägledning och se till våra egna behov... och det är ju något vi alla behöver vara mer uppmärksamma på... att helt enkelt utgå från dem vi är och leva vår egen sanning.

Samtidigt är det något som faller på plats
...och som gör att det känns lättare för mig att bejaka den jag är nu när jag läser boken. Jag tror det handlar om att även om jag förut försökt att ta hänsyn till mina egna behov så har det kanske funnits en del i mig som tyckt att jag borde inte känna som jag känner och att jag borde utmana mig själv i vissa situationer... jag borde stå ut med vissa situationer bättre m.m.... men när jag läser boken känner jag ännu mer att - Jag vill ta hänsyn mycket mer till mina behov och vad jag mår bra av .... Jag vet att jag är sensitiv och vissa saker mår jag faktiskt inte bra av även om jag utsätter mig för dem 1000 ggr...

Livet kan bli enklare när vi vet vilka vi är 
....och vad vi mår bra av... Detta gäller ju det mesta i livet.. t.ex sömnrytm, vad vi mår bra av att äta, vilka platser vi trivs på, vad vi tycker om att att göra... men också hur mycket socialt umgänge vi vill ha.. om vi uppskattar tystnad eller trivs med en massa ljud. När det gäller mat så accepterar de flesta restauranger idag om du säger att du inte tål gluten... men om du vill sänka ljudnivån på restaurangen för att du inte mår bra av oväsen då är det inte lika accepterat och självklart. Detsamma gäller om du inte vill gå på en fest eller delta i ett visst socialt sammanhang då kan du anses osocial och självisk...

Det är dessa och flera andra sammanhang
....som det kan vara så skönt att både vi själva och andra vet om att det finns en stor del av befolkningen som faktiskt är mer känslig för viss stimuli och lätt kan få för mycket av yttre intryck.... och vi är inte helt lika heller... en del är mer sociala och utåtriktade andra är mer inåtvända... men det kan vara fint att veta att även om det ibland kan vara en utmaning att vara lite mer sensitiv, så kan vi också lära oss hur vi kan skapa vårt liv mer och mer så att de fungerar... och vi kan lära oss att mer och mer se vår känslighet som den tillgång den är...för det finns många fördelar med att vara highsensitive.

Så här säger Elaine Aron
"såväl omgivningen som de högkänsliga själva borde fokusera mer på allt som de har att erbjuda. De har till exempel hög empati, är goda lyssnare, ser saker som andra missar och fattar ofta väl genomtänkta beslut. Detta är egenskaper som behövs i vårt samhälle"  Elaine Aron.

Ja det var lite mer om detta ämne. Idag har Svenska Dagbladet en artikel om detta med.

Vad tänker du?
Känner du igen dig i att vara "Highsensitive"?
eller har du andra tankar... del dem gärna.

Ha en fin dag. Kram Anne Solveig4 kommentarer:

 1. Det som har varit svårt och som jag fortfarande har kan ha svårt att hantera är att jag så lätt känner vad andra känner och därmed ibland blandar ihop andras känslor med mina egna. Men ju mer medveten jag blir desto snabbare har jag för att identifiera att det är den andres känslor och inte mina. Ibland känns det som en gåva som gör att jag lättare kan förstå den andre men på bekostnad av att jag är känslig för stress, för att hålla mig balanserad och "vaken". Ibland känns det som att jag behöver börja dagen med att värna om att skapa ett skydd runt mig innan jag kliver ut i verkligheten. I min ensamhet kan jag bara vara utan att klä på mig detta skydd... Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Ja jag känner med att det kan vara en utmaning att känna in människor så väl.. och speciellt när det är någon som mår dåligt och stänger av mycket... Jag känner det direkt ...den där muren som finns där och det är som om det färgar av sig på alla andra med... det blir spänt och stängt i atmosfären... det enda som kan hjälpa då är att ändå välja att se bakom det personen strålar ut...att se dens sanna jag... men det är inte så enkelt ...

  Det är en sån njutning då att istället vara med människor som är öppna och kärleksfulla ... en så skön vila... som det känns kärleksfulla vibbar med...

  jag menar att det känns ju så tydligt vilka personer vi har ett djupare utbyte med och vilka det känns kärleksfullt att vara med någon... och de dagar då jag inte själv är helt i balans...då känns det bättre att vila med mig själv eller dem som det känns fint och enkelt och kärleksfullt med. (inser att jag skulle kunna skriva mycket om detta .. tack för inspirationen Pernilla. KRAM

  SvaraRadera
 3. Älskade Anne Solveig......Tack, 1000 gånger Tack för att du inspirerar mig med din Kärleksfulla vishet och låter mig uttrycka mig här på din blogg. Mitt sanna jag vägleder mig hela tiden till dig...att skriva via din blogg....kanske för att det vibrerar bäst här tillsammans med dina ljusa vackra vibrationer.
  En fråga jag haft länge:
  -Varför blir man ibland osäker på känslan? Hur fungerar vår inre vägledning? Detta svar kom till mig. Det känns sant för mig. Kanske det kan inspirera.

  Hur fungerar vårt sanna jag? Hur fungerar Kärleksenergin.
  Vårt sanna jag visar oss vägen....genom dualiteterna...tillsammans med Kärleksenergin......genom att synkronisera så att vi hittar en bok vi behöver läsa just då....möter en medmänniska som säger något vi behöver höra....vi hittar en sida på nätet vi behöver läsa...m.m
  Vi känner inom oss att det är något vi ska göra, läsa, se, uppleva......för att vi behöver lära oss något. Detta sker via vibrationer, eftersom allt är energi. Så som vi vibrerar får vi uppleva. Vibrerar vi glädje drar vi till oss glädje, vibrerar vi rädsla drar vi till oss det som vibrerar negativt. Vibrerar vi offer drar vi till oss förövare, det har samma vibration. Försöker vi vara till lags...för att passa in...drar vi till oss negativ energi, för att vara till lags är negativt, för då är vi inte sanna mot oss själva.
  Hur fungerar då vår inre vägledning?
  Vi får en känsla i maggropen eller direkt via Kärleken som talar i vårt bröst, vårt hjärta.
  I magropen känner vi dualiteterna, känslan av rätt och fel. Känns det rätt känner vi lätthet, bomull i magen, vi känner en lugn känsla. Känns det fel känner vi oro och obehag. Får vi fjärilar i magen kan det vara förälskelse människor emellan (skall ej förväxlas med den sanna villkorslösa Kärleken, Källan). Förälskelse tror jag är när vi ser den sanna Kärleken i en annan människas ögon..en spegling...men som lätt kan övergå till villkorlig kärlek...ägande...när egot börjar visa sig.
  Här får vi vara observanta och lära oss ha självkännedom och självdisciplin, för det vi känner i magen kan missförstås, är det verkligen det som är rätt eller fel för mig eller är det något jag blivit lärd, programmerad av någon annan med egoistiska motiv, vad någon fått mig tro är rätt och fel. Har någon fått mig att tro på skuld och rädsla?
  Känner vi olust i magen eller ångest är det något vi behöver jobba med, något som behöver helas. Eller något vi inte ska göra.
  Men känslan från Kärleken direkt via vårt hjärta är alltid sann. När vårt hjärta sjunger då är det Kärleken som visar oss vägen. Då är det rätt och sant för oss oavsett vad vi varit med om, oavsett dualiteterna. Detta är den direkta vägen. Det vi i sanning ÄR.
  Men vi kan använda oss av båda tillsammans så lär vi oss självkännedom och att ha självdisciplin, att inte lockas till något vi inte innerst inne vill. Vi kan på detta sätt komma på vad det är vi behöver jobba med, vad vi behöver hela, för att kunna finna inre frid.
  Vi Är och Skapar då Kärlek.
  Vi leds varsamt fram mot Helhet, Kärlek och Balans.
  När vi nått inre frid och glädje i Kärlek ska vi ska ge det vi har fått. Inspirera våra Älskade medmänniskor till att finna samma frid och glädje, Kärlek. Detta tror jag är mycket viktigt för oss.
  Genom att vara den vi ÄR i Kärlek.. Att vara närvarande i ögonblicket.. Ge Kärlek. Alla har vi vår speciella personlighet och talang, som på sitt eget unika sätt kan dela med sig och inspirera andra. Genom att vi dualistiskt förfinats som människa vilket vi sedan ska med glädje ge uttryck för.
  Då helas "den här världen" och allt vi då skapar är Kärlek.
  Vi kan då skapa en värld i Kärleksfull mångfald. Där
  Kärleken kan uppleva sig själv i alla möjliga fantastiska former.
  Människan är skapad av Källan Kärleken till dess avbild.
  Se dess Skönhet i varandra, i allt skapat.
  Se varandra och allt som finns som en oändlig möjlighet till att lära.
  Att leva inifrån vårt sanna autentiska jag. Den vi i sanning ÄR.
  Jag önskar dig all lycka på din väg.
  Kramar Kärlek

  SvaraRadera
 4. Tack Ingrid! Det känns fint att du känner ljusa vibrationer här och tack för dina tankar om att lyssna till sin inre vägledning. Det är ju inte alltid helt enkelt att veta när det inte är läge för något eller när det handlar mer om att något inom oss behöver helas ... men däremot är det ju härligt när något bara känns rätt och hjärtat sjunger... Ja vi är här för att lära genom varandra att leva med fokus på sanning och kärlek...

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig