torsdag 31 mars 2011

Worthy, Abundant, in Love with life and all others!

Värdefull, Överflöd, Älskande livet och alla andra!
Det kan sägas på tusen olika sätt och jag tror vi behöver höra det på tusen olika sätt. Därmed tar jag ofta upp samma tema i bloggen men kanske från en ny vinkel som jag just har insett eller blivit inspirerad till... och som har fått mig att förstå lite djupare hur livet fungerar.

När du kom till jorden såg du allt mer sant.
När vi föddes och när vi var riktigt små visste vi att vi var underbara och värda kärlek.. Vi visste att vi var centrum i universum och vi hade tillit till att allt fanns där för oss. Vi hade även tillit till andra människor. Men sakta ändrades detta eftersom de vuxna som vi umgicks med inte hade dessa tankar och sakta lärde vi oss att tro att vi inte vara underbara.. i alla fall inte alltid och i alla fall inte om vi gjorde vissa saker.... som t.ex skrek. Vi lärde oss att det inte finns tillräckligt och att vi inte ska förvänta oss att få allt vi vill ha.. att resurser är begränsade.. och vi lärde oss att vi inte kan lita på alla människor och att livet inte alltid är gott.

Uifrån dessa nya lärdomar och förväntningar skapade vi vårt liv.
Därmed känner vi oss inte alltid värdefulla och känner inte alltid att vi är värda det bästa... Vi tror inte på att allt finns där för oss och vi har inte längre tillit till överflöd. Vi tror inte vi är värda kärlek och det bästa i livet och vi har inte tillit till att andra vill oss väl och vi tror inte fullt ut att livet är gott.

Vi kan ändra våra trosvärderingar så de blir mer sanna.
Om man har minsta kunskap om tankens kraft eller minsta förståelse för att det vi förväntar oss det har vi en tendens att dra till oss i vårt liv... då kan man förstå att det kan vara dags att återigen se över sina grundläggande tankar och värderingar.. och hitta tillbaka igen till det synsätt som vi hade när vi kom till världen... och det synsätt som skulle gynna oss mycket mer.

Worthy- värdefull
Vi behöver medvetet fokusera på att älska oss själva igen...att se oss själva som värdefulla... och ni vet att det finns en mängd sätt att göra det på... vi har pratat om det förut och det finns nog en del tips under rubriken självkärlek och stärkande tankar...här vid sidan.

Abundance - Överflöd
Vi behöver har tillit till att det vi djupast längtar efter det väntar på oss.. det finns där för oss och att detta universum är ett rikt universum .. där vi kan leva i överflöd... Allt vi verkligen behöver finns här för oss.

Älska oss själva och andra
Vi kan inte älska andra om vi inte känner att vi själva är värdefulla och kan känna kärlek till oss själva... och när vi gör det så kommer vi att älska andra med. Men vi kan också genom att medvetet fokusera på det goda i andra.. börja att lära oss att även se det goda i oss själva.. Jag tror det fungerar båda vägarna.

Älska livet
När vi vet att vi är medskapare till det som sker oss och när vi vet att allt vi önskar oss är redan på väg till oss.. när vi har tillit till det... och när vi har ändrat våra grundläggande värderingar så de är mer sanna och mer som de var när vi kom till världen... då kommer vi älska livet och känna att allt är gott och att se "Grace " i det som sker som Mooji så fint beskriver i filmen nedan.. eller som Hicks uttrycker det, genom att säga att det är kontrasterna i livet som får oss att längta efter det som är bättre och om vi bara kunde lära oss att fortsätta fokusera i tillit på det vi vill.. på ett avslappnat sätt där vi njuter av det som redan är och samtidigt vet att det vi längar till kommer komma till oss.. när det ska i rätt tid... om vi kunde slappna av i det lite mer.. då skulle det även kunna flöda så mycket enklare in i vårt liv. Men när vi gör som Louise Hay skämtsamt beskriver det... planterar ett frö och sen varje dag går och rotar i jorden och oroar oss om det ska komma upp eller inte... då kan vi nästan hindra det istället... Wayne Dyer uttrycker det så fint genom en dikt han läser i sin film om Tao:

"The things we love we have to learn to leave alone"

6 kommentarer:

 1. Hej Solveig!

  Jag kikar ofta in i Gudinnerummet och blir alltid så inspirerad och upplyft av dina inlägg. Dina ord sprider ljus, kraft och hopp. Tack för allt du delar med dig av.

  Kram Sylvia

  SvaraRadera
 2. Hej Sylvia
  Så roligt att du säger det.. tack så jättemycket och även så roligt att få veta lite vilka som är här.. så känn dej varmt välkommen och hemma.. Här är öppet dygnet runt.. kram

  SvaraRadera
 3. Vilken otroligt härlig blogg du har!! Kramar

  SvaraRadera
 4. Tack fina Tina.. välkommen igen.. kram!

  SvaraRadera
 5. Det är så fint och så rätt allt du skriver Anne (eller föredrar du Solveig? ... för det är ju verkligen vad du är - en solens väg!!)

  "The thing we love we have to learn to leave alone" -

  med tanke då på självkärlekens stora betydelse tolkar jag då detta citat som att det är så oerhört viktigt att skapa sig själv stillhet i mellanåt och att var i den för att känna sig själv och kunna älska mer ...

  att helt enkelt ha mer tid för att "vara hemma i sig själv" och därmed öka känslan för sig själv som succesivt ökar och genererar trygghet för den jag är, och även ha överenseende med alla skruppler för den delen. OM jag ökar min trygghet för vem jag är och älskar mig för den jag är ... då är det ju också så mycket enklare att känna tillit för vad som komma skall ... KRAAM

  SvaraRadera
 6. Fint beskrivet Anita... om att skapa sig stillhet emellanåt..för att kunna älska sig själv mer...och då är det ju enklare att känna tillit till det som kommer.. tack.. kram

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig