lördag 19 mars 2011

Äntligen lite tid till min musik!


Be in yourself by AnneSolveig

Be in yourself - två versioner

Jippi.. jag lyckades äntligen lägga till en ljudfil... känner mig som ett tekniskt geni.. lyckades även ladda ner en MP3converter... Yes we can sisters !!.. Har du egen musik du vill sprida så verkar soundcloud vara ett bra sätt... och nu kan jag äntligen sprida mer musik här i bloggen... så kul det ska bli och ett stort tack till alla er som sagt att ni vill höra mer av min musik.. det har inspirerat mig att ge mig tid till detta idag... och det kommer mera... kram.

Ps Denna musikinspelning här ovan.. är en kort version och den är inte mastrad.. vilket gör att rösten inte kommer helt till sin rätt.


Här är en annan version av denna låten.. där jag själv spelar gitarr.. inte lika proffsig men kanske en lite mer "nära" känsla i.. vad tycker du.. om någon har synpunkter är jag tacksam..

Be in myself by AnneSolveig

13 kommentarer:

 1. Åh Anne, precis vad min själ behövde för näring idag!! Den första - har jag ju hört och avnjutit förrut - den ÄR och förblir helt underbar!!
  Den andra fullt lika finstämd och något friare i sin tolkning - lite överraskande och skön ...

  Jag gläds åt att du har kommit igång ...Kram på dig!!

  SvaraRadera
 2. Äntligen fick jag en kommentar på sångerna...kändes så fint att få.. Tack fina Anita.. och kul at du gillade båda... och tack för din inspiration med sången och musiken... det betyder mycket

  vet ju att de flesta av er har hört just denna sång förut.. men för mig var det lite speciellt att kunna lägga ut ljudfiler..

  SvaraRadera
 3. Har tänkt ge kommentar men haft litet "inåt-tid" senaste dagarna.. mer kommunikation inåt.

  Iallafall, tyckte de var jättefina, har haft den (övre versionen) snurrandes på huvudet ibland, med din ljusa "älv"röst:)

  Håller med dig om att ex 2 är mer "nära" och det blir en annan feeling! Gillar båda, men hade nog upplevt nr 2 starkare på konsert..eller vet inte, båda var ju bra på sina sätt.

  Jätteroligt att höra två versioner av samma låt också - och hur olika det kan bli. Tack för att du delade med dig! Det får mig att våga lite mer..ett steg i sänder.

  Kram
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. Hej Ingrid.. kul att få en kommentar från dig som också håller på med musik.. och jag tänkte nyss på dig och din musik och att du kanske med kunde ha nytta av soundcloud...även om du kanske redan är med i my space...soundcloud känns enkelt ...

  Ja jag märkte när jag laddade upp denna gamla version av bara mej och gitarren att den kändes lite mer nära och äkta... det blir ju lite annorlunda när man kan styra musiken själv.. enklare att leva sig in i sången och ge uttryck för den... dilemmat är att jag inte känner mitt gitarr spelande räcker till för konserter riktigt.. hur ska man göra...kul att prata lite musik med dig.. kram

  SvaraRadera
 5. :) detsamma! kul att prata musik alltså.

  Hm ja, har också funderat över det där, men jag kör på övning och till slut kanske det släpper och man klarar av gitarrspelandet även inför publik:) det är nog vana som gäller..

  Min röst är nog min osäkerhet, och den får jag öva på eller?- som jag har funderat över, anlita en sångerska.. ;)

  vilket ju inte blir densamma känslan i låten men kanske lika bra eller bättre..?

  tror det är mest vilja som gäller‚ för det är ju meningen att man ska ha kul :) det är väl det musiken handlar om? har man roligt och trivs med det man gör, förmedlar man det till den lyssnande publiken.. och då kanske känslan vinner över tekniken:)

  behöver fundera vidare märker jag!

  kram
  ingrid

  SvaraRadera
 6. Jag tycker du sjunger jättefint och har en djup vacker röst....jag känner igen mig i att vi inte riktigt litar till våra egna resurser.. men kan inte tänka mig att nån annan skulle kunna sjunga ditt.. det känns som det ska vara din känsla i det..

  Ja det där med att ha kul och känna inspiration känns väldigt rätt.. det ska jag ta med mig...

  Lycka till och fortsätt du har en fin gåva där..
  Hur har du gjort med musiken i den inspelning du lade ut senast i Gudinnerummet.. Moonlight shadows...

  SvaraRadera
 7. Till dig, Anne: det är din röst och känslan i den som är magisk ... melodin på gitarr, antingen du eller någon annan spelar är ju liksom bakgrunden ... men öva på det skadar ju aldrig, så du känner dig säker ... jag tyckte det lät fint!

  Till dig Ingrid ... ska se om jag hittar något m dig förresten... - bra att själv behålla känslan i sången, så ja du får väl öva på du med!

  Personligen tycker jag många gånger det är just rösten i sånger som gör att jag först reagerar och vill lyssna mer, sedan lyssnar jag till texten och melodin. Kanske är det fler än jag som funkar på så vis ... Det sägs att alla kan sjunga, och alla har ju sin unika röst -Det berikar musikvärden tycker jag!!

  Kram på er båda - Ni ska veta att för mig som inte utövar musik själv så förgylles mitt liv av sådana som er som ger ut era budskap iform av musik o sång och det lämnar avtryck i min själ!! Livet blir SÅ mycket trevligare och lättare!!

  Anita

  SvaraRadera
 8. VARMT TACK Anita!
  Mitt liv förgylls av sådana som dej som uttrycker så fin uppskattning av det jag skapar.. på det sättet är du ju med och lyfter fram musiken... tack för det fina du uttrycker ...

  Ja jag vet att Alla Kan Sjunga då jag har arbetat med att leda sångkurser på Alla Kan-institutet och det var så jag själv kom igång med sången..
  Nu ska jag ge mer tid och energi till musiken.. varm kram Anne

  SvaraRadera
 9. Ps om du vill lyssna till Ingrid så gå in i Gudinnerummet på facebook (klicka här vid sidan) och scrolla en bit ned.. så hittar du ett youtube klipp som är så vackert ..

  SvaraRadera
 10. "Det berikar musikvärden" - Tack Anita! vad fint uttryckt..
  jag blir lite rörd när så mycket uppskattning och uppmuntran slår ut såhär:) TACK båda!! Betyder oerhört mycket.

  och tack Anne för att ville tipsa om min musik till andra, det värmer..

  För att svara lite på förra inlägget, att ha roligt är viktigt. behöver ju inte betyda att man skrattar, som mama gena sa, utan kan vara att det är djupt tillfredsställande och så ..kan ens musik / konsert vara för en! och det lyser igenom som en glöd som värmer publiken..

  stor kram
  Ingrid

  SvaraRadera
 11. Ja visst var det fint uttryckt... känns kul att tipsa vidare och jag tycker det var så fint och berörde mig verkligen...

  Ja du har.. man kan uttrycka det på olika sätt.. att känna sig djupt tillfreds själv..lyser igenom och berör andra.. det tror jag vi gör när vi är äkta och den äktheten känner andra...kram..

  SvaraRadera
 12. TACK - jag blir så varm och lycklig av all kärlek som förmedlas på din fina Gudinneblogg - vilken glädje att den finns!!! För oss alla!

  Tack även för länken m Ingrids unika röst ... måste lyssna mer vid nästa datortillfälle!

  Nu har jag precis upptäckt att medans jag ugglat här vid datorn en långlång stund har det blivit fina vädret ute!! Vill ut och sätta nosen högt och näras av vårsolskenskrafter. Hej på er alla/Anita

  SvaraRadera
 13. Tack Anita.. ja Gudinnerummet och mötena och att dela tankar med er.. ger ju mej såååå mycket med.. och visst förmedlas det så mycket värme och kärlek från alla här.. en riktig lite oas... som ni medverkar til att skapa.. KRAM

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig