måndag 14 mars 2011

The truth and nothing but the truth!

Nya bilder igen..
Ni kanske märker att jag har ändrat bild här igen... och det beror på att Susanne Rothzén (som hjälper oss med reklam och hemsidor) har tagit en massa bilder på mig för att kunna hitta en som ska användas till min nya hemsida.. ja egentligen är ju detta med som en hemsida men jag är på väg hur som helst att skapa en egen hemsida med.

Innan jag skulle ta bilden så bokade jag en tid hos frissan.. men blev inte helt nöjd, vilket jag inte vill skylla på henne utan mer på att jag inte vågade klippa mig precis så som jag hade tänkt... Så utgångspunkten för fotograferingen var inte perfekt... Men vi försökte i alla fall ta lite bilder här i Mundekulla med hjälp av starka bygglampor m.m.

Desperat försök att få bättre frisyr
Kände dock när jag såg lite på de första bilderna... och även såg mig själv i spegeln att jag inte såg ut som jag ville se ut egentligen... ja ni kanske känner igen det.. och det var ju viktiga bilder.. Så i ren desperation rusade jag upp i huset igen... satte locktången på högsta värme och tänkte att lite lockar kanske kan lyfta frisyren lite i alla fall..

När jag sedan fick ta del av resultatet av alla bilder
...tyckte jag att jag såg lite barnslig ut.. vilket ju borde vara positivt när man är över 50 år....:) dessutom hade Susanne som tog bilderna och fixar hemsidan valt ut en bild i stil med Kurtan..:) ja en kvinnlig variant .. med upptuperat hår.. ja jag vet inte hur jag ska beskriva den.. den får ni inte se..:)

Jag tänkte i alla fall att jag gör vad jag kan..
.. för att förbättra en utvald bild... Istället för att slinga håret vilket ju innebär en del kemikalier.. så slingade jag och blekte det lite i photoshop.. enkelt.. billigt, naturvänligt och hårvänligt.. kan varmt rekommenderas... Jag försvarar detta ingrepp med att till sommaren brukar mitt hår bli solblekt så om ni träffar mej då så har det nog hunnit bli så ljust eller ännu ljusare... När jag ändå höll på så passade jag på att även klippa håret lite med i photoshop... tror frisyren blev lite bättre... Lyster och glansen är dock äkta och kommer från bygglamporna.. tänk gärna att det är solen.

Enkelt att lyfta sig i photoshop
Men det har jag faktiskt inte gjort.. och inte har jag tagit bort någon rynka heller vilket ju är enkelt att göra om man vill... snarare kanske jag borde lagt till några så jag ser lite mognare ut.. men fotot är nog inte så tydligt så det är därför det inte syns... Dessutom tycker jag det är vackert att vi blir äldre.. ja i alla fall när andra kvinnor blir det för visst är det väl så att det är enklare att se skönheten i andra rynkor än i sina egna.. men skrattrynkorna runt ögonen dom gillar jag.

Jag bjuder på det...
Så om jag nu skulle välja denna bilden till min nya hemsida... så hoppas jag att ni som ser den kommer le lite igenkännande och påminnas om att det är okey att leka lite..... för jag menar att ett foto kan ju ändå inte lyfta fram hur vackra vi egentligen är i verkligheten... har ni tänkt på det... vem kan fånga en solnedgång och allt den skönhet som finns där i ett foto... brukar ni inte bli lite besvikna när ni ser fotot av det som var en så vacker upplevelse.... jag tror det är samma med oss.. att vi är mycket vackrare i verkligheten.... Vem kan fånga en Gudinna och hennes djupaste skönhet i ett foto.... trösta er med det nästa gång när ni ser ett foto på er själva som ni inte är helt nöjda med....

Hur ser modeller ut i verkligheten
och vet ni... alla de där bilderna vi ser på modeller i tidningarn. .. det finns ingen som ser ut så i verkligheten... de är ju helt sminkade... omstylade och sedan slutligen omgjorda i photoshop. En väninna till mig har en systerdotter som var med i i en modebilaga vid ett tillfälle.. och hon kände inte igen henne...

Slutligen tycker jag att bilden blev bättre
.. men är ändå inte säker på om det är denna jag ska ha...får nog känna lite... är det här jag.. eller ser jag för snäll och gullig ut i lockarna... är det någon som har en synpunkt .. ja ni har ju sett en mängd bilder passera här ni som följt bloggen...

6 kommentarer:

 1. Anne- you ARE a true beauty. Att fånga den skönhet vi alla besitter är svår precis som du beskriver. För att fyllas av den skönheten måste vi vara i stunden, i ögonblicket. Där i ligger svårigheten att förmedla... Jag upplever dock ett annat ljus, ditt inre ljus tydligare i de rörliga bilderna, när du är i ditt VÄSEN. Så gör det du älskar att göra, glöm kameran och låt den som håller i kameran sköta det. Tillåt dig gå upp i det du gör när du gör det- jag tror du kommer att bli överraskad av "resultatet". Jag har ju sett dig i rörelse och sett kraften du är en del av. stor varm kram

  SvaraRadera
 2. Varmt tack Pernilla
  Vad fint det du säger om mitt inre ljus.. ja jag tror det är lite av det jag saknar med i bilden.. det känns som det finns värme i bilden under som jag brukar använda..
  att vara i mitt väsen.. det känns rätt.. ja visst är det något som känns lite stelt när vi ska fotas också och rör man sig för mycket blir det ju suddigt..

  Tack Pernilla för din värdefulla feedback.. jag känner nog att jag vill ha en bild jag är helt nöjd med.. kram

  SvaraRadera
 3. ps Anne- denna bilden är också vacker! Jag har bara för mig att du hade några barfotabilder där du dansar i en vit klänning. De bilderna är så vackra. Lycka till med nya hemsidan. Snart ska jag också ta mig an min framtida hemsida och ser då framemot att få lite goda råd från gudinnan Anne! kram

  SvaraRadera
 4. hej vackra Anne

  ta med en bild på din hemsida som du är kär i, där du känner igen dig själv och ditt djup !!! Och som förmedlar ditt väsen!

  Du är en strålande skönhet och ser så fräsch ut. Den nya bilden, du är snygg men det finns många finare bilder på dig, nu är jag rak, men vi skåningar är raka, Danskar är ännu rakare ;-)

  Stor kram Erika (idag trodde en patient att jag var 28-30, jag som fyller 38 om 4 veckor)

  SvaraRadera
 5. Ja de bilderna tycker jag själv mycket om.. så kul att du säger det....kanske jag ändå ska försöka få fram en mer nära bild då det passar bättre in med hemsidedesignen... kram Anne

  SvaraRadera
 6. Ovan var svar till dej Pernilla.. tack!


  Erika.. Jag älskar din rakhet..en bild jag är kär i.. så underbart.. och som förmedlar mitt väsen... ja det är klart det ska vara .. så jag blir glad och kär när jag tittar in på min hemsida.. jag ska höja ribban nu..

  och du har helt rätt tycker jag att det finns många finare bilder av mig och slutligen kanske det inte känns riktigt ¨som jag... Varm kram och tack till er båda...Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig