tisdag 6 juli 2010

Kvinnofestivalen 2 - 4 juli 2010

Ett syfte med festivalen är att låta Gudinnan inom oss blomma ut.
Ja det blev ännu en helt underbar, magisk festival. Det är ju alltid lite pirrigt innan men när den väl sätter igång och vi möts då blir det så fint. Jag vet att alla kvinnor är Gudinnor inuti även om vi inte alltid vet om det, så ett av syftena med festivalen är att vi ska upptäcka det mer och mer. Det gör vi genom att se in i själen på varandra genom att se varandra i ögonen i danser, genom att lyssna på och uppskatta varandra i kvinnocirkeln och genom att dyrka Gudinnan i varandra som vi gjorde i Helenas Gudinneworkshop och genom att finna Gudinnan djupt inom oss i en meditation eller dansa hennes kraft i Chakradansen med härliga Christina. Susanna och Mira delade med sig tankar om att skapa skönhet där vi är och påminde oss om att vi kan tillåta oss att lysa och vara de vackra Gudinnor vi är och Erica lärde oss att äta bra så att vi kan stråla ännu mer av livsenergi och skönhet. Mona uppmuntrade oss till att lyssna inåt genom ett kort men mycket starkt "föredrag" i gröngräset där hon påminde oss om att den mest spännande person att lyssna till är vi själva. Monica berättade hur vi kan få naturligt vackert hår med mer självfall genom naturlig hårvård och huvudmassage.Närmare Moder Jord
Gita vägledde oss så fint en morgon på ängen att barfota tona in till Moder jord. Hon talade också så fint om hur vi kan känna en djup kontakt med Moder Jord och hur hon är ett levande väsen som vi är här för att värna om och leva i harmoni med. I Mundekulla bjuder vi huvudsakligen på ekologisk mat och i år var det till mångas stora förtjusning även mycket Raw food att välja på. Det var Erica som fixade underbara biffar och nöt/grönsaksbollar samt soppor, bröd och kex. Vida och Kristfrid gjorde helt underbara frukostar och fika i Raw food delight -anda. Supergott, nyttigt och vackert och vi kunde njuta av det med gott samvete. Samt Mundekulla kockarna Agneta och Camilla fixade underbar vegetarisk och mycket uppskattad mat.

.
Detta foto av Anna-Lena Crona

Raw food frukost. Hallongröt och jordgubbar


Raw food delight.. så här supergott och nyttigt fika fick vi.
foto: Anna-lena Crona.

ModersGudinnan bjöd på sol och värme
i Mundekullas Paradislika natur. Vi badade nakna i den lilla sjön som ligger skyddad bakom ladugården i Mundekulla... Helt underbart vackert att se alla dessa kvinnor bada nakna. När det blev för varmt kunde vi sitta i träddungen på ängen bakom sjön och samlas där i en stor kvinnocirkel.

En Stor Kvinnocirkel i träddungen på ängen, bakom sjön
Öppen scen på Lördag kväll
I år hade vi även öppen scen och det var så härligt att ta del av både vackra sånger, fina dikter, berättelser och även humor som min kära syster-Gudinna Sofie bjöd på. Vad hon berättade ska jag inte skriva i denna vackra andliga blogg :)) men det var kul i alla fall.

En dag till nästa år
Jag har under alla år funderat på att utöka en dag till för att det ska bli mer lugn i programmet och för att vi ska kunna komma ännu mer nära och verkligen hinna landa och ändå hinna med att ta del av en massa spännande kvinnor. Det känns även fint att kunna lägga in en stunds paus där man kan bara vara. så jag tror faktiskt att det blir så nästa år. Det känns som festivalen har vuxit så mycket att det kan vara dags för det. Det kommer innebära en prishöjning men många tyckte att det ändå var en liten kostnad nu och väl värt det när man tänker på allt som man får för pengarna.


Här ligger de--alla våra smycken (Chimes) som vi skapade.
Ett hängsmycke (chimes) att ta med hem
Alla kvinnor fick under Susannas och Miras fina vägledning skapa varsin chimes som är ett slags smycke som man kan hänga i fönstret eller vid sitt altare eller meditationsbord. Där fick vi prova att skapa på det sätt som Susanna och Mira gör sina vackra halsband och lägga in våra egna böner eller den känsla vi ville ta med oss hem från festivalen. Det kändes så fint att få skapa detta och jag älskar min chimes som känns helig.
Varmt välkommen du med nästa år !

3 kommentarer:

 1. Åå vad fint du beskriver Kvinnofestivalen i ord Anne! Fast helst skulle jag vilja kalla den Gudinnefestivalen... :) Du 'målar' med dina ord upp bilder precis så som det kändes att vara där! Ett minne som ligger väldigt varmt och varsamt bevarat i hjärtat och kommer finnas där alltid!

  Har mött så många underbara spännande Gudinnor och knutit så många kontakter och det känns så fint att många av oss håller kontakten på olika sätt även efteråt. Det känns stort och så kärleksfullt. Jag är tacksam i djupet av mitt hjärta för allt vi delade med varandra denna magiska helg.

  Djupt tack! Kärlek.

  Camilla Alisander-Andersson

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Tack fina Camilla.. blev så glad över ditt inlägg .. Du har helt rätt.. nästa år ska den heta Gudinnefestivalen...det har jag redan tänkt.. det fick bli en mjuk övergång i år då jag kallade den både Kvinno/Gudinnefestivalen. Det känns så roligt att ni är så många Gudinnor som har knutit nya kontakter med varandra. Jag är också så tacksam i djupet av mitt hjärta för att vi kan skapa en så fin systergemensakp att växa i och njuta av.. Kram till dig. Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig