onsdag 14 juli 2010

Big family in Mundekulla


Här badas det och de flesta bor i tält
Varje år har vi ett sommarläger i Mundekulla
med Indianen Medicin Story och hans svenska fru Ellika. Många kommer tillbaka år efter år och vi lär känna varandra mer och mer. I år är även min syster och hennes två söner med så jag njuter av att bara vara i denna stora härliga familj där vi samlas varje morgon i en cirkel på ängen och Story säger en så vacker och fin hälsning av tacksamhet till Moder jord och alla hennes levande varelser.

Sedan är det olika aktiviteter under dagen
bl.a parsamtal där vi lyssnar till varandra för att helas och släppa de känslor och sår som hindrar oss från att leva helt och fullt. Lägret är en underbar möjlighet för föräldrar att kombinera personligt växande med att även kunna umgås med sin familj och sina barn. Barnen har det underbart i Mundekullas vackra miljö och nu när det varit så varmt har de mest varit i vattnet hela dagarna.


Anton och Davíd, mina fina systersöner
Vi samtalar i cirklar, sjunger, dansar, leker uppträder
...för varandra och lever lite som i en stor familj som är uppdelad i mindre klaner som möts varje morgon för en mindre cirkel. Tack vare den öppenhet och det bejakande det är när det gäller att uttrycka sina känslor så är vi många som kommer i kontakt med känslorna och låter det som behöver komma till ytan för att släppas fram och helas. Det händer alltid mycket mer med mig under det här lägret än jag kunde ana innan.

I år så har jag dessutom nästan inget ansvar
utan kan vara med på det jag vill och vara ledig och göra annat när jag vill det. Så det njuter jag av och ikväll har jag umgåtts mycket med min syster och hennes söner och suttit på soldäcket när solen gick ned, samt pratat en stund med Camilla som också är lite som en syster och bott hos oss en längre tid. Det känns så mysigt att ha så mycket vänner runtomkring sig.

Det känns så fint att få vara i denna stora kärleksfulla familj
...där vi delar så mycket bra tankar med varandra och där vi alla växer samtidigt som vi har kul...

2 kommentarer:

  1. Men så underbart det låter att få vara och dela alla sina tankar och funderingar med andra som har samma intressen.
    Att växa som människa och hitta sitt sanna jag.

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det fantastiskt att kunna umgås i en så öppen och härlig gemenskap där alla kan vara dem de är och släppa fram ev känslor och växa... och det händer så mycket med alla samtidigt som vi också har så mycket kul. kram Anne

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig