torsdag 28 november 2013

Attitude Goddess!

Nu har jag gått här och schavat
hoppfullare
negativ tanke
.... i en alldeles för stor tröja i flera dagar. Jag har fokuserat på en del av kroppen som jag känt av och ju mer jag fokuserat ju värre har det blivit… sen har jag dessutom inbillat mig att det kommer bli ännu värre m.m. J…  Ja jag brukar ta ut svängarna rejält när det gäller att oroa mig. Vet inte om det är fler som känner igen sig i det.

Men nu är det nog!
Imorse ställde jag mig upp och kände efter hur min kropp beter sig när jag tänker negativa tankar… och den ser inte glad ut då. Huvudet hänger och axlarna ser hopsjunkna ut. Sen kollade jag hur den ser ut när jag tänker hoppfulla tankar om att det kanske kommer gå bra m.m… Då såg den mycket bättre ut och huvudet och hela kroppen reste sig till upprätt läge. Slutligen kände jag efter hur det skulle kännas om jag tänkte på att jag hade lyckats med det jag vill och att jag är mycket positiv och glad. DÅ hände det något… kroppen riktigt sträckte ut sig och jag kom upp helt och fullt, halsen blev längre och brösten kom fram lite mer och det blev lättare att andas och hela jag sträckte på mig.
Positiv lycklig

Kroppen påverkar även våra känslor
Nu är det ju så att har jag insett att det är inte bara så att våra känslor påverkar kroppen. Utan vår kroppshållning påverkar också våra känslor och vår attityd till livet. Så jag började gå runt i lägenheten med min nya kroppshållning och min positiva känsla och plötsligt så gick det inte längre att ha den där stora bylsiga tröjan…

Jag kom på att jag är ju faktiskt KVINNA!
Dessutom Gudinna J  och varför inte ta på mig den fina röda klänningen som hänger i garderoben och väntar på att användas vid ett speciellt tillfälle. Sagt och gjort på med klänningen och vad hände då… Jo jag kände mig vacker och plötsligt sträckte jag på mig automatiskt… Jag glömde bort ev krämpor och de kändes inte så viktiga längre .

En Gudinna vill synas och bjuda på sina gåvor
Dessutom hade jag just fått ett bra erbjudande som jag ändå var tveksam inför, om annons i en tidning till ett bra pris samt att jag hade varit klok nog att be om en liten extra förmån....som kändes bra… och NU kändes det Jaaa, Klart att jag ska berätta om min Gudinneretreat… så fler kvinnor får veta att den finns… Med den nya hållningen, den nya känslan och den röda klänningen så kändes det bara självklart… Medan mitt gamla jag som hade lite ont och gick med nedhängt huvud och en bylsig tröja, hon hade nog inte tyckt det var nån idé med en annons och att lägga pengar på det :)

Så kära syster
Med dessa rader vill jag inspirera dej att sträcka på dej och att lägga märke hur du går och rör dig när du mår riktigt bra… och sen intar du det sättet att vara och röra på dej jämt, ja nästan i alla fall… och vänjer dej vid att vara just på det sättet även om det känns främmande till att börja med...  Jag har provat lite mer idag och det kändes mycket bra.... och du kommer säkert märka med att det förändrar sitt sätt att må… att du bli mer glad och trygg och säker i dej själv .. samt andas lättare och därmed bli friskare.... och sen tar du på din fina klänning även om du bara är hemma med dej själv i vardagen....och njuter av att vara du.

Ps det gula är ju mobilen ajg fotar med men det ser du nog.. för självklart har jag en gul mobil :) 

Kram från Anne Solveig.

4 kommentarer:

 1. Haha! Här sitter jag i en bylsig stickad tröja, halvdana byxor och ja - en väldigt slö hållning! Skärpning, alltså.. funderar på att ta sådana bilder som du, att man ser skillnaden, fantastiskt!!

  Härligt med gul mobil:)

  Faktum är dock, att jag redan imorse tog på mig min allra finaste klänning, men den gick inte att röra sig i (cocktail) och jag fick byta till bylsorna. Men får ta en funderade och skippa det bekväma över det - verkligen - obekväma men vackra. (Sen blir det nog en den Gudinne-klänningar om jag finner en bra butik!!)

  Tack för den passande inspirationen och väckningen... Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha hi hi Ingrid.... vid närmare eftertanke så är det rätt skönt att helt försvinna ibland i en stor mysig tröja... det innebär ju vid närmare eftertanke att vi just då inte identifierar oss med kroppen :) Men bekvämt det ska det vara även när det är vackert... inga obekväma kläder och inget som sitter åt.. känner jag.. tröjan åkte på en stund ikväll.. av någon anledning gillar jag de där jättestora tröjorna som går ner till knäna :) kram till dej. Anne

   Radera
 2. Mm våra tankar och känslor påverkar oss oerhört mkt. You go girl! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du och visst är det så. Kram Anne

   Radera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig