fredag 29 november 2013

A Deep healing Journey!

En Nystart i livet!
Nu ska jag berätta lite mitt syfte med att vara i den här lilla lägenheten. En del av er vet redan att jag hyr en mysig liten lägenhet av en väninna en tid. En anledning är ju att skriva men en annan djupare anledning är att jag känner att det är dags för en Nystart och att ha lite egen tid under en period nu Det ger mig möjlighet att verkligen lyssna inåt och finna ut hur jag vill leva och vad mina unika gåvor är, hur jag kan ge på bästa sätt till livet och till andra människor och samtidigt känna glädje.

Jag har ju även haft lite utmaningar
med min kropp vilket fått mig att även gå djupare in på en helande resa. Jag tror att den helande resan fortsätter hela livet men i vissa perioder blir det mer uppenbart att vi bör ta tag i vissa delar av vårt liv och finns det då tid och utrymme så är det så bra att passa på.

Kroppen är en underbar budbärare
Det är inte alltid så kul att ha ont eller inte må bra men jag tror helt och fullt på att sjukdom är ett budskap från kroppen om att vi har något att lära. Det kan handla om att behöver lära oss att förlåta eller släppa skuld, det kan handla om att vi är färdiga med en viss fas i livet, att vi ska gå vidare eller som det ofta är: att vi behöver ge oss tid till vila och mer glädje i livet. Ofta är sjukdomar även kopplade till självkärlek. Jag tror det hänger samman även med att när vi inte älskar oss själva så tycker vi inte heller att vi är värda att ta hand om oss.

Just nu känner jag redan att kroppen börjar hämta sig 
i alla fall känns det mycket bättre just i dag…. Jag tror att i mitt fall så hade mina symptom med flera olika orsaker att göra. Dels en tyngd att bära när det gäller att driva en stor kursgård där det alltid finns uppgifter. Dels fel arbetsställning då jag ofta sitter och skriver vid datorn… samt att släppa vissa delar ur det förflutna och se ljuset. Sen är det säkert också dags att verkligen vila och även att se till att jag får i mig bra näring.

Dags att gå vidare
Men främst känner jag att min kropp säger att det är dags att gå vidare… Vidare till nya uppgifter… En längtan efter att vara fri och fokusera på att ge ut av mina unika gåvor… en längtan att syssla mer med det jag älskar… att helt enkelt vara den jag är nu och leva sant från mitt inre.. följa det som känns rätt och sluta göra saker på grund av att jag tycker att jag borde eller dåligt samvete. Som tur är har jag en underbar man som förstår mig i detta och bejakar mej.

Jag älskar Mundekulla! 
Det är verkligen ett paradis… men det är dags för ett ännu mer tydligt skifte och även om jag varit på gång med det ett tag så tar det sin tid. Sanningen är ju att min dröm om en kursgård var betydligt mindre och handlade mer om en mysig plats att vara på där jag hade mycket tid även till min kreativitet.. Mundekulla har blivit så stort nu... som ett barn som vuxit och är stort nog att klara sig själv snart...Men jag är ju ändå dess mamma så det känns fint att supporta genom mindre uppgifter som just jag är bra på och som kan gynna platsen. Samt att vara en del av denna fina plats. Sen är det ju underbart att kunna njuta av Mundekulla och kunna ha mina Gudinneretreater och andra event där.

Jag känner mig mycket privilegierad
...att ha mycket egen tid, lyssna till mig själv, tänka mina egna tankar, och mer och mer även kunna vara en kanal för Gudinnan genom min kreativitet. Igår kväll hade jag min fina väninna här som jag hyr av och vi hade en så mysig kväll med djupa och inspirerande samtal.. Något vi pratade mycket om var att lyssna till hjärtat och leva vår sanning. Idag har jag haft en mycket fin morgon. Jag började med att ligga kvar i sängen och göra en ljusmeditation där jag lät helande ljus flöda genom hela kroppen, sen fokuserade jag en stund på förlåtelse i samband med den plats i kroppen där jag brukade ha ont. Bara detta gjorde att jag kände mig så mycket bättre så jag fick inspiration att skriva en sång…. (Ska se om jag kan spela in den) och efter det tände jag en massa ljus och lade mig i badkaret och njöt av det varma vattnet… sen blev det yoga och slutligen en god och bra frukost. Just nu känns livet bra.

Nu ringde även den musiker som jag spelar in en del med… så lägligt när jag just fått inspiration på musiken igen…

Kram till dej kära Gudinna .. i morse när jag låg i badet kände jag hur viktiga ni är alla ni fina som tittar in här och som skriver lite i kommentarer, det känns som jag har sällskap av er här..

Anne Solveig

4 kommentarer:

 1. Tack fina Anne för att du alltid är så positiv! Ofta går jag in här i gudinnerummet just bara för att hämta lite ny energi och inspiration. Det känns så bra när någon har lyckats sätta ord på vad jag själv känner och längtar efter. Så fortsätt att skriva och dela med dig!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Tack Maria... det är när någon skriver som du som jag får inspiration att fortsätta att dela med dej... ...sen kan jag ju bli negativ o lite deppig ibland med.. men oftast endast kortare perioder... och det brukar leda till att jag inser att det är dags att ta tag i något i mitt liv... jag har ju genom åren även fått så många verktyg att använda som hjälper mig i livet och dem vill jag gärna dela med mig. KRAM; och ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Tack käraste fina Anne, vad härligt och bejakande det låter!! Mycket inspirerande också!!
  Jag tror jag anar precis vad du talar om ... har själv en längre tid varit i någon form av läkningsfas, där jag nu ser tillbaka och förstår varför jag valt att inte vara speciellt social eller inkännande på någe vis ... Jag har av kanske förklarliga själ varit så himla fysisk, men det har samtidigt näst intill plågat mig för jag har inte haft så stort engagemang för andra eller annat ... det har jag sörjt! (det som brukar "vara jag" ...)
  Nu i slutfasen (eller kanske bara en känsla av paus) kan jag åter känna min innerlighet. När jag bryr mig, åter har kontakt med min inre röst, vill dela med mig ... Det är som om något i mitt inre fysiska håller på att läka och att det har varit så viktigt att vara fullt närvarande i det ... svårt att förklara ...
  vilket fall som helst så förstår jag din känsla och behov av mer egentid - jag tror det är urviktigt för att vi ska kunna vara dem vi är fullt ut och att vi ska kunna utvecklas vidare till det som är menat!
  Hur ska vi annars kunna verka i livet om vi inte tar oss tid att känna in och lära känna oss själva?! utifrån det skapar vi sedan vidare! Plattformen att stå stadigt på är så viktig och den skapas nog bara av oss själva när vi tar oss denna tid och vågar var oss själva ....
  Kramar Anita

  SvaraRadera
 4. Tack Anita! Ja livet består verkligen av olika faser... Du beskriver verkligen så bra och tydligt hur viktigt det är med egen tid... Ja jag inser det mer och mer nu när jag verkligen har det och hur läkande det är och hur jag kan lyssna till mig själv och ge mig tid att se till mina behov av avslappning, yoga, bra mat m.m. Varm Kram till dig. Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig