fredag 22 mars 2013

Det nya väntar- det går inte att gå tillbaka!

It is indeed a blessing,
falling into this dark cave
Because only then could I feel
my deep longing for the sun

Anne Solveig

Nu vet jag varför jag kände mig ledsen
....och lite låg de senaste dagarna... Jo efter retreaten blev jag så upplyft av att sätta igång och skapa, måla, sjunga och köpa ny gitarr och det kändes som att nu börjar mitt nya liv... Men efter några dagar var det lite som behövde göras på kontoret och plötsligt fann jag mig själv sittande vid datorn från morgon till kväll... jag kunde t.o.m. känna att huvudvärken började komma... Livet kändes inte så glädjefullt..

Jag kan inte gå tillbaka till det gamla... 
insåg jag sent igår kväll.....Mitt nya liv har börjat.. jag har fått en djupare insikt i hur jag vill leva och jag kan inte längre sitta vid datorn från morgon till kväll även om vissa saker är kul att jobba med där... Jag vill njuta, vila, vara kvar i Gudinneretreats-energin och måla, skriva, sjunga... Jaaaa det är det som får min själ att jubla och dansa. Så idag tog jag ledigt från alla uppgifter.

Tog en tur in till Emmaboda idag.
 Gick in på bokhandeln och där hittade jag två fina böcker på rea som kändes som Gudinnan hade placerat där för mig då de båda speglar och inspirerar mig till det liv jag vill leva nu... Den ena handlade o kloster... Kloster vistelse i stilla rum. För mig är Gudinneretreaterna lite som en klostergemenskap och jag berättade just för någon igår att jag skulle vilja besöka fler retreatplatser och så kom den här fina boken i mina händer som beskriver en mängd kloster inte bara i Sverige utan i Sydeuropa .. och jag känner hur längtan väcks...Jag vill resa dit.. speciellt till klostren i sydeuropa- de har en särskild dragning på mig... Det bor definitivt en nunna i mig och det är ju en anledning att jag älskar att skapa och delta i Gudinneretreater.


En vacker bok om vilda växter
..hittade jag också och här kände jag hur längtan till naturen och mer kunskap om naturen och blommorna, väcktes till liv. Min farmor kunde så mycket om blommor och fåglar och hade en stor kärlek till naturen och det var så fint att kunna samtala med henne om naturen.. Jag har nog ingen i mitt liv nu som har samma känsla för naturen men det kändes som farmor fanns med där i butiken när jag valde den här boken.

Förändringens vindar blåser
Slutligen hittade jag även en ny bok av Paulo Coelho. Den kändes rätt meddetsamma den med och handlade om förändring..Ja jag känner att jag är inne i en förändringsfas i livet som har pågått några år... så det kändes inspirerande att läsa en vanlig skönlitterär bok som ändå har ett djup...


Jag hittade också en bukett underbara rosor
... som jag kände att jag skulle unna mig själv för att jag just nu har fokus på mer Glädje i livet... Nu står det här på bordet och Glädjer mej mycket och jag har just njutit av en god fisksoppa som en vän har lagat och livet känns gott och kanske skulle jag gå upp i min Atelje och måla lite...

Ha det fint Kära Gudinna!

Kram Anne Solveig


2 kommentarer:

 1. Tack för dina fina inlägg i bloggen. Just detta inlägget kändes så livsbejakande för mig.

  När jag var liten ville jag bland annat bli nunna. Jag har länge undrat hur det kom sig. Fast idag så tror jag att jag vet. Jag har alltid haft med mig det andliga sökandet, känt inåt i mitt liv. Jag har både behövt tystnaden och stillheten och det sociala. Fast aldrig mått bra i det "ytliga" som människa.

  Varm kram och allt gott!

  SvaraRadera
 2. Så fint att höra Anna-karin att du redan som liten ville bli nunna...Ja jag känner som du ... jag älskar och behöver tystnad och stillhet och mer djupa samtal.

  Varm Kram och trevlig helg till dig och Mimmi:)

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig