lördag 16 mars 2013

Gudinneretreat - en upplevelse som inte kan beskrivas!

Den fina upplevelse en Gudinneretreat är kan nog inte beskrivas.... Men jag vet nu att det har gett både mig och de andra Gudinnorna så mycket så jag gör ett litet försök att beskriva en del av det jag/vi upplever.... Anita som var med har även skrivit några mycket fina och beskrivande rader som jag lade in längst ned... där hon berättar så fint hur hon upplevde retreaten och vad den gav henne...


Närvaron i stunden- världen öppnas!
Efter 1- 2 dagar i tystnaden i gemenskap med andra, märker jag hur jag får en helt annan ro och närvaro i stunden.. att vandra på marken där snön just har smält bort och den bruna jorden eller gräset tittar fram är då en stor njutning.. flera stunder tog jag bara in denna lilla upplevelse och var helt och fullt där. Även om jag kan njuta av såna stunder annars med blir det speciellt för mig under en retreat då jag vet att jag inte behöver skynda vidare... då öppnas världen och jag ser dess skönhet och magi  med nya ögon.... Förra året var det blommorna i cafét som skapade dessa magiska stunder .. i år var det den smältande snön och jag hade ett ögonblick som var extramagiskt och inte kan beskrivas men som lever kvar inom mig när jag stod där i solen med smältande snö på ängen med doften av marken och en aning av våren... samt att det fanns många fler fina stunder av närvaro... ja hela retreaten ..möten med andra.. i allt finns ett större lugn och närvaro som jag njuter av.

Vilsam Gemenskapen i tystnad
Det är så vilsamt att umgås i tystnad... inte några ord att tänka på som tar oss upp i huvudet och i tankarna.. vi kan vara kvar i hjärtat och vila där med varandra.. och kanske är det därför det känns som vi känner varandra ännu mer även när vi inte pratat så mycket.. det blir även enklare att se det fina och kärleksfulla i varandra när vi alla vilar i oss själva lite mer. Att vara i tystnad ensam, det är jag ofta.. men att vara i tystnad med andra det ger en extra vila för vi känner tryggheten och tillåtelsen att nu kan vi vila... nu är det okey och det är tryggt eftersom det finns en kvinnogemenskap runtomkring mig.


Att börja dagen Ljuvligt i Solsalen!
Att komma in i den vackra Solsalen med blommor och ljus och lugn och skön musik på morgonen är så vackert Jag njuter även så av att börja varje dag med att mjuka upp kroppen med sköna mjuka Gudinne-yogarörelser och sedan att vägledas i en meditation där jag kan få insikt och ny inspiration eller bara finna stillheten inom mig... och att sen få gå ner i den vackra restaurangen där solen lyser in och sitta i en stor halvcirkel och njuta av en underbar frukost i tystnad och med skön musik på,det är så fint med.

Gudinnegemenskap
Sen är det för mig extrafint att få ha så mycket fokus på det feminina andliga... att kunna se Gud som Hon- Modern - Gudinnan och sjunga och dansa till henne.. Jag tror att det göra att vi kvinnor ännu mer kan känna vårt eget och andra kvinnors värde som de Gudinnor vi är...  Bara efter några dagar så känns det även som att hela Solsalen (där vi är) är fylld av Gudinneenergi...kanske även äldre "Grandmothers" visdom ...samt  säkert vill alla skyddsänglar vara med oss där med....det riktigt känns att hela lokalen vibrerar av en så ljus, fin och upplyftande energi.

Att möta både ljus och mörker!
Även om retreaten för de flesta av oss i stort är en vilsam, inspirerqande och njutningsfylld upplevelse så är det också så att många av oss möter de skuggsidor som vi behöver ta upp till ytan för att släppa...speciellt kan det ske om vi är en längre tid på retreat. Vid båda retreaterna har jag själv mött känslor som behövde komma fram för att helas... När jag väl har tillåtit dem att komma till uttryck så har också ljuset kunna börja flöda in där. Idag vet jag att de är just de här svåra stunderna som är allra jobbigast som också banar väg för den största förändringen inom mig och som gör att jag kommer pånyttfödd ur retreaten .. så jag försöker nu välkomna dem och vara tacksam för dem.


Inspirationsstunder och kvinnocirklar
Inspirationsstunder ger mig också ny inspiration även när jag själv håller i dem.. för det känns alltid som att det är Gudinnan som viskar till oss vad vi ska säga oavsett om det är jag eller någon annan som leder den.  Vi behöver påminnas om vårt eget värde, vi behöver påminnas att lyssna inåt, vi behöver påminnas om tacksamhet, naturens rytmer m.m..... I kvinnocirklarna har vi också så mycket att lära av varandra, vi kan känna igenom oss i varandras upplevelser och inse att vi alla är ganska lika... Att kunna dela djupare tankar, skratta och gråta med varandra, det skapar kärlek och trygghet.

Ja det finns mycket mer att säga men jag sparar lite då det är så vackert väder idag och ska även måla lite.... men kanske detta gav dej en lite mer känsla av vad en retreatupplevelse kan innebära... men så gör vi så mycket mer fint som jag inte har berättat också.

Imorgon berättar jag om hur retreaten har påverkat mig efteråt...
....och de positiva förändringar och nya steg jag kunnat ta tack vare den.
De flesta av oss känner att retreatupplevelsen sitter kvar länge och ger oss nya tankar och ny inspiration i livet och denna gång har jag upplevt det extramycket.. Känner en helt ny livsglädje och entusiasm och det är jag så tacksam för.

Så här fint beskrev Anita det

"Innerligt, stort och varmt tack för underbar vistelse och deltagande på fina Gudinneretreaten, både till DIG Anne och till alla mina fina medsystrar som deltog!! 
Jag är mig själv också så tacksam för att jag gav mig hela två veckors härlig "bara-vara"-tillvaro, att ge sig tillåtelsen att sjunka djupt in i sig själv, att både finna mörker och ljuvligt ljus, att näras av att vara i tystnaden och få värdefulla insikter om sig själv och livet - det är det finaste och mest värdefulla man kan ge sig själv, tänker jag! 
Att intensivt uppleva nuet i så många dagar, ger mig sådan vila och ödmjukheten och tacksamheten blomstrar! 

Att få inspiration av fint ledarskap väcker en lust och längtan till att värna om sig själv och sitt liv, att finna en förnöjsamhet, att vilja leva i frid med sig själv att rent utav vara nöjd med sig själv inklusive skavanker och tillkortakommanden ... att känna att man befinner sig i mitten av världen och där är jag nöjd! - kärleken flödar!
Tack alla kära fina!
Anita

Kanske blir det en Gudinneretreat i Kristi Himmelfärdshelgen i maj... men jag inser nu att det är så viktigt att värna om vilan och de stilla stunderna i mitt eget.... så om det finns intresse kanske vi samlas i alla enkelhet i en sistercommunity och fixar mat och det mesta själva. Meddela mig om du är intresserad   anne@mundekulla.se  

Ha nu en riktigt fin dag.. här är det vitt och lite kyligt men soligt marsväder och jag har sett krokusarnas knoppar i trädgården.

KRAM Anne Solveig

4 kommentarer:

 1. Jättehärligt att läsa Anne!!!
  Inspirerande.
  Jag andas med er alla <3
  Innan idag tittade jag på er hemsida om du ska ha ngr fler retreater under 2013, min själ längtar på ett plan.
  Men den är rätt fylld nu, jag och Hampus har ett 5 dagar långt familje-retraet, han är sjuk och ligger bara på soffan och lyssnar på sagor, vilar, funderar, spelar spel osv. Vi umgås och jag får även tid till mig själv på ett djupare plan, en djupare vila.

  STOR KRAM till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tittade efter det Erika! jag planerar ju att ha en Kristi Himmelfärds-helgen.. det låter mysigt med er retreat med.. ja livet ger oss vila på olika sätt när vi behöver det. Varm Kram Anne

   Radera
 2. Så vackert! Så ljuvligt vackert! Även den vanliga vardagen borde vara öppen för mer av denna fina närvaro som du så fint beskriver. Det är min dröm att vi människor gav oss den rymden... Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Tack Pernilla... Ja det har du så rätt i ... jag försöker bevara en del av den närvaron även nu efter.... känner hur lätt det är att dra upp tempot.. vill stanna kvar i lugnet. Kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig