söndag 17 mars 2013

Gudinneretreaten ger mig en Nystart i livet!

Det har skett så mycket viktigt för mig
...både efter förra årets samt detta årets längre Gudinneretreat. Därmed inser jag hur viktigt det är att ge mig själv egen tid och hur stillheten i gemenskapen med de andra kvinnorna också har bidragit till ny inspiration ... Enbart stillhet hade inte gett mig denna nya kick och inte enbart kvinnogemenskap heller... det var kombinationen som gjorde det för mig...

 Skål med vatten och blommor som skickades runt på vår pujaceremoni

Jag vill erbjuda Alla kvinnor detta!
När jag ser hur mycket retreaterna har gett mig så vill jag kunna ge alla kvinnor den möjligheten... Vi är ju här för att leva det mest fantastiska liv som just du och jag kan leva och det kan göra en stor skillnad bara att ge oss tid till att lyssna in oss själva samt hämta ny inspiration i en fin kvinnogemenskap. Jag märker också hur mycket mer fokuserad och närvarande jag har varit nu efter retreaten och jag tror att det är därför det har känts så enkelt att ta tag i vissa saker och med närvaro och i gläjde... När vi har tusen projekt i huvudet så blir det på något sätt en stress som i alla fall i mitt liv har gjort att jag inte riktigt tagit tag i och fokuserat på det jag skulle vilja.

Jag tog ett nytt steg redan efter förra årets Gudinneretreat!
Efter förra årets retreat fick jag insikt och inspiration samt en ny styrka att besluta mig för att släppa en hel del av de uppgifter jag tidigare haft i Mundekulla och på det sätter frigöra energi till annat som jag länge känt att jag ville göra och även kunna ge mer fokus till mina Kvinno- Gudinneevent. Jag blev dessutom peppad av de andra kvinnorna att verkligen se mitt eget värde och värdesätta allt det jag lagt ner i Mundekulla de senaste 10 åren och nu låta det få verka för mig istället... kunna ta emot och få tillbaka det jag gett... Så med en nyfunnen inre styrka medelade jag Peter och teamet i Mundekulla detta... och det mottogs positivt. Därmed har jag haft ett fint år där jag har frigjort mig från många uppgifter och andra har istället kommit in och tagit dem.

I år tog jag ytterligare flera viktiga steg efter retreaten.
Jag fick inspiration att ta upp mitt målande igen genom Lena och Katrin som var med på retreaten och hade en skaparglädje och kreativitet som smittade av sig och de skapade så mycket härliga och glädjefulla målningar... Så efter retreaten kände jag bara efter var jag ville ha min atelje i Mundekulla och intog sedan det rummet som min Skaparaltelje, som om det var den enklaste saken i världen !!... (men under de senaste åren har jag inte kommit på den idén) ... Min man bejakade det helt och det är okey för mig om jag inte kan vara där jämt då vi kommer behöva detta utrymme i verksamheten vissa perioder, men jag kan i alla fall vara här en längre period nu och jag njuter i fulla drag av att ha en egen målar-atelje med utrymme... och jag har börjat måla Bridget - Gudinnan som kommer med vårens ljus och värme!

Rosor från Gudinneretreatens cirkel

Musiken får nytt liv och jag värdesätter min sång o musik!
Tänk att jag har haft samma gitarr sedan jag var 16 år!! Jag har inte ens märkt att den nu är rätt sliten.. samt jag har inte insett att jag kan värdesätta min sång och musik mer genom att skaffa en gitarr som är helt rätt för mig. Innan retreaten hade jag spanat in en gitarr jag tyckte mycket om i musikaffären men tyckte den hade lite svagt ljud... Under retreaten sa Eva att hon tyckte jag skulle ha en egen gitarr som passade mig och att det nog inte skulle vara för högt ljud på gitarren så min röst kunde komma fram!!! Jag gick till musikaffären igen.. och den fanns kvar..!! en fin vacker liten gitarr med en gul sol i mitten... Jag Älskar den!! och vet ni... jag köpte även en liten musikanläggning, precis lagom stor för mig så när jag vill sjunga och spela för några fler kan jag även koppla gitarren i den... JAG KÄNDE MIG SÅ GLAD OCH UPPLYFT AV DETTA... Nu ska jag satsa mer på musiken.. och igår fick jag musik till en av mina sånger som en fin man jobbat med... :Let it Shine, dear sister , let it shine!! det blev så häftigt...


Min fina nya gitarr som jag tycker så mycket om att spela på.

Nu ser jag världen med nya ögon!
Jag insåg även under retreaten att jag inte har sett så bra på ett tag... Antingen har jag haft glasögon för att se på långt håll eller tagit av mej dem för att se på  nära håll och sedan sprungit och letat efter dem :) Nu gick jag till optikern som visade sig vara en helt ny kvinna som bara sa Jaaaa till det jag ville... Det innebar att jag gick ut från affären med nya linser och kunde se världen igen både på långt och nära håll... WOW så härligt det kändes... Insåg under retreaten att jag känt mig lite instängd i mina glasögon och att jag inte kunde se gruppen helt utan dem...Kände att det var dags att kunna se världen mer tydligt... det var en stark insikt som gjorde att jag skapade en förändring!

Livet - Universum - Gudinnan har bejakat mig!
I allt detta känns det även som att livet och Universum - Gudinnan ..har bejakat mig.. gett mig en underbar atelje... en gitarr som är precis gjord för mig.. en musikanläggning och en ny syn att se på världen med... vilket känns som en spegling av att jag ser på världen med nya ögon... Jag kände mig mer glad och upplyft än på länge den där dagen när jag kunde se igen... och fick min nya gitarr... jag känner mig fortfarande så glad och tacksam och upplyft för allt gott jag har och nu ska jag gå ut och måla i min Atelje... Jag tror djupt i mitt hjärta att när vi bejakar oss själva helt och fullt då bejakar hela Universum oss.

 Gudinna i Gudinneretreatens mittcirkel- blomma ut!

Nu ska jag sjunga och måla och ha Gudinneretreater... vilket underbart liv!

Livet är gott... ibland behöver vi dyka in i mörkret för att komma ut i ljuset.. ibland behöver vi bara ge oss tid i stillhet eller i en fin kvinnogemenskap för att hitta hem igen och sedan låta vår egen unika blomma slå ut..

Ha nu en Underbar Söndag... Varm KRAM Anne Solveig


10 kommentarer:

 1. Älskade Anne Solveig. Jag önskar dig all Lycka med din nya fina Gitarr.
  Mitt hjärtas fågel kvittrade:
  "Allt är oändliga möjligheter, vibrera ännu mer Kärlek med hjälp av din gitarr".
  Fågeln kvittrade vidare: "Stäm gitarren tills du känner att Kärleken dansar i ditt bröst."
  Älskade Kärlek, älskade lilla fågel, hur?
  Lilla Kärlekens fågel kvittrade vidare: "sänk
  8 Hz på gitarrens A sträng, från traditionella
  A=440 hz till A=432 hz. Stäm sedan de andra strängarna efter A strängen".
  Jag provade, spelade ett ackord, ett till och ett till. Kärleken började dansa i mitt bröst. Kärlek vibrerade från min gitarr.
  Jag kände Lycksalighet.......
  Lilla fågeln kvittrade: "Allt är Kärlek. Spela Kärlekens sång för Moder Jord. Låt gitarren vibrera Kärlek".
  Jag började sjunga och äntligen stämde min röst med gitarren. Jag kunde sjunga obehindrat. Allt kändes så lätt, rätt och sant. Min röst är ju vacker. Äntligen efter alla år. Jag kan ju sjunga.
  Tack lilla Kärlekens fågel. Tack Kärlek.
  Någon berättade för mig: 432 hz är den naturliga resonansen för kroppen (och alltet, universum), många sångare tycker inte om 440 hz eftersom över tiden kan det skada stämbanden, många operasångare sjunger i 432 hz eftersom det är naturligt.
  Stradivarius-violiner var från början utformade och stämda till 432 hz.
  Läs mer och hör tonen A 432 hz på nedanstående länk. Den tonen kan du använda för att stämma A strängen.
  http://www.youtube.com/watch?v=BJ8KdqhHk0w
  http://www.youtube.com/watch?v=iCCz3EUlOi4

  Hoppas det kan inspirera. Lycka till.
  Kärleksfulla Kramar Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är ju för härlig Inger.. Ibland undrar jag om du är en liten ängel som hittat in här i Gudinnerummet eller om du finns i den här verkligheten med :)
   Vi hade just stämt ner gitarren ett halvt tonsteg för att jag skulle kunna sjunga en sång jag nyss har skrivit .. så då kunde jag ju lika gärna prova att stämma ner den till 432hz och det verkade funka det med... läste en del om det på nätet som kändes bra... Undrade varför de inte hade min gamla vanliga stämapparat i musikaffären utan en ny konstig med hz på som jag inte ens visste vad det var... nu vet jag och nu vet jag varför det skulle vara en sån stämapparat:) Varm kram till dig kära ängel, med eller utan vingar.

   Radera
 2. Vackra fina Anne- du strålar enda ner till skåne. Det vilar ett stort djup i det du skriver och det är ju det vackraste som finns- när en människa får blomma ut i sitt sanna jag. Det är kärlek det. Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära Pernilla... Ja det känns som det är en blomning på gång nu...på en massa områden... sång, musik, målning och Gudinneretreat... och glädjen och livslusten som vaknat till liv.. Varm kram till dej! Anne

   Radera
 3. Jag kan bara varmt le åt allt du skriver och beskriver - GLÄDJE!!

  Att vilja göra sig själv gott är för mig den goaste insikten från min vistelse på gudinneretreaten och du verkar också anammat det - sedan sprider vi uuuut det i vår omvärld på olika fina sätt - HÄRLIGT!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa Anita... så enkelt är det ju... När vi gör oss själva gott så kan vi ju inte låta bli att låta det svämma över till andra...Varm kram till dig fina Anita som är värd så mycket gott och det glädjer mej att du vet det nu. Anne

   Radera
 4. Underbart Ma´m Anne. Grattis till gitarren. Är spänd på att höra både din nya musik och också se dina målningar. Jag längtar redan till nästa retreat...denna gången gav den mig ännu mer. Jag mår så bra mitt i min förkylning som jag motat så länge nu ville den fram så nu är jag hemma med mig själv hela veckan. SKÖNT!!! Har lagat massor av soppor och idag blir det ekologiskt morortsoppa med ingefära, spiskummin & chilie. Gott! Till detta surdegsbröd. Läser Ninas bok och är så lycklig att fått träffa så många inspirerande och djupa gudinnor som går rakt in i hjärtat. Kram kära gudinna!!! Katrin

  SvaraRadera
 5. Tack Kära Katrin...
  ... ja det känns kul med mer musik och sång...så roligt att höra att retreaten gav dig ännu mer nu...och visst är det väl skönt ibland med en rejäl förkylning som ger oss en möjlighet att verkligen vila och ta hand om oss själva. Morotssoppan låter super.. blir sugen. Ja vad kul att du läser Ninas bok... är så glad över att ni fina systrar lär känna varandra... så att ni vill komma tillbaka både på retreat men också för att ni är en del av samma systergemenskap.. det känns så gott för mig med så många fina Gudinnesystrar och du är definitivt en av dem .. är så glad för det.. och din kreativitet inspirerar mig till mer skaparglädje. VARM KRAM från Ma´m Anne (gillar mitt nya namn som jag fått av dej :)

  SvaraRadera
 6. Älskade Anne Solveig. Längtar att få höra dig spela och sjunga.

  Min Gitarr och Jag i Kärlek.

  Min Älskade Gitarr vibrerar av Kärlek när jag spelar ett ackord, ett till och ett till.
  En melodi skapas, jag känner Kärlekens vibrationer, jag skapar i Lycksalighet.
  Jag börjar nynna med i melodin som efterhand blir till Kärleksfulla ord.
  Toner, ackord och ord virvlar tillsammans och blir en Kärleksfull sång till Moder Jord.
  Tänk vilken Lycka, skapande i all sin enkelhet, ögonblick för ögonblick. Musik skapas.
  Jag och min Gitarr vibrerar i takt med Moder Jord.
  En ny sång är skapad och jag vilar i ett Lyckorus.
  Älskade Gitarr tack för att du finns. Tack Kärlek. Jag Älskar Dig.

  Kärleksfulla Kramar Inger

  SvaraRadera
 7. Härligt Ingrid..

  Jag smittas av din musikinspiration... kan känna sång och musikglädjen du förmedlar... ja visst är det underbart att bara få sjunga helt och fullt i nuet.. varm kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig