lördag 23 mars 2013

Enkelhet - Njutning i Stunden!

 "När tiden är rätt viskar hela universum samma budskap till oss..."
Anne Solveig

Jag satte mig att läsa...
....men efter en stund insåg jag att nuet var allt för vackert att slösas bort på att befinna mig någon annanstans .. dessutom tyckte jag inte boken gav mig så mycket som jag hade trott... Så jag satte mig bara stilla och tittade på de vackra rosorna framför mig på bordet som solen just nu lyste upp så de blev magiskt vackra.. jag såg hur det glittrade och glimmande i glasvasen som de stod i... Jag såg den vackra bonaden på väggen med Elefanten och den lilla keramiktavlan från Malta...


Denna stund så vacker
.. Jag valde att stanna i den en längre stund ..att njuta av dess skönhet och dess magi.. njuta av hur tingen plötsligt ger en aning av det gudinneliga som ligger bakom dem.. När jag suttit där en längre stund kunde jag se henne komma emot mig... Gudinnan som är enkelhet, ljus och kärlek... - Jag är enkelheten och jag har kommit för att hämta hem dig sade hon mjukt.... Jag kunde se hur år av läsande, försöka förstå, och leva i den här världen med dess många saker och tankar.. plötsligt skalades av och kvar blev enkelheten, närvaron, njutningen i stunden...

Därför njuter jag så av retreater
En viktig del av min stora kärlek till Gudinneretreater och till nunneliv... är att jag njuter så av enkelheten.. tänk så skönt det skulle vara att endast ha några få plagg att ta på sig .. inte mer behöva välja i garderoben... att endast ha några få andliga böcker... att äta enkel mat.. att umgås med dem vi kan dela djupare tankar... att njuta av stunden i stunden och nästa stund... att kunna SE blommorna och andra människor inte bara med ögonen utan med den djupare syn som kommer från själen..

Lev det nu - viskade hon
Jag frestades att skriva ner det i en bok men enkelhetens Gudinna viskade .. - skriv inte bara nu och låt det bli ännu en anteckning i dina vackra böcker... Lev det nu ... Jag gick fram till min överfulla bokhylla för att rensa ut ännu några böcker... och varje bok jag tvekade att rensa ut ... öppnade jag och där stod det samma budskap men i olika fomuleringar... Enkelhet, nuet, det gudinneliga.. det är dags nu.

Hur tydligt kan det bli.. när tiden är rätt viskar hela universum samma budskap till oss...

Ha en fin dag i enkelhet, glädje och Kärlek

Anne Solveig

I en av böckerna stod denna historia:
Martin Buber var en mycket beläst man som spenderade många timmar på universitetet med att studera, skriva ut papper samt även ta emot studenter som ville ha hans råd. En dag kom en student till honom och som vanligt lyssnade Martin till hans frågor och som han tyckte svarade så gott han kunde. Studenten lämnade och Buber återgick till sina böcker.. det var inte förrän nästa dag som Buber fick veta att studenten hade gått tillbaka till sitt rum och tagit sitt liv.

Detta gjorde Buber helt stum, han kunde inte på flera dagar tänka, tala eller öppna en bok. Han tänkte bara på studenten och på frågan... - Vad är det en person verkligen behöver när han är desperat och går till någon för att få hjälp.

Efter många veckor fann han sitt svar. Han kände att det en person behöver som är desperat och går till någon annan för att få hjälp det är en närvaro som gör att han vet att oavsett ångesten så finns det en mening i livet. 

Från det ögonblicket stängde Buber sina böcker, släppte taget om sina religiösa utövande, och lade av sig sina titlar, vilket han kände hade gjort att han inte kunde vara fullt närvarande för andra. Istället fokuserade han på att vara fullkomligt närvarande och tillgänglig inför allt liv. Han fokuserade på att leva från sitt sanna autentiska jag. Han fokuserade på sanningen i ögonblicket. Han tillät sig att ha en direkt upplevelse av andra och kunde svara dem från sin djupaste sanning. När besökare kom till honom fann de någon som var hemma.7 kommentarer:

 1. Oj, vilken historia..blir också helt stum.
  Kan tänka mig att han reagerade så starkt på det..jisses.
  Fick lite tårar i ögonen, kändes så..ja, starkt. Vad heter boken?

  SvaraRadera
 2. Boken heter "Fearless" tror jag och historian ska vara en sann historia om Martin Buber :)men boken handlar annars om att leva utan rädsla har dock bara läst lite i den ännu. Kram

  SvaraRadera
 3. så fint det lät för dig Anne :-)

  Och historien var tänkvärd, verkligen. Jag tar den med mig. Jag tycker att jag läser för lite böcker, men kanske finns det en anledning. Tack för att du delade.

  Kram Erika

  SvaraRadera
 4. Tack Erika! Jag tror att vi vet det mesta inom oss men visst kan böcker ibland ge inspiration och kul att du tar med dig historian. KRAM

  SvaraRadera
 5. jovisst behöver vi böcker oxå, allt är en balans :-)

  SvaraRadera
 6. Kärlek / Pernilla

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig