fredag 29 mars 2013

Långfredag - och att rensa ut det gamla!

Jag har städat och rensat de senaste dagarna
....och det börjar kännas så skönt att få ut lite gamla grejor och få ordning på det jag har och kunna titta in i skåp där det är ordning och reda och duscha i vårt fräscha renskurade duschrum och njuta av toaletten där det nu är mer rent och mindre grejor på hyllorna ... det njuter jag av.

En gång i mitt liv rensade jag rejält 
Det var när jag flyttade från Stockholm till Öland .. och sedan Småland. Då skänkte jag bort det mesta jag ägde till vänner och till second hand och gjorde mig av med en massa gammalt... Det var en njutning att sedan flytta in på en ny plats och äga väldigt lite och dessutom fick jag allt jag behövde enkelt igen... I och med att jag flyttade så rensades även vänner bort lite automatiskt och jag fick många jättefina nya vänner som stämde bättre med där jag befann mig i livet... Dessutom fick jag även en nya man...- Peter. Jag känner att det var mycket viktigt att rensa ut mitt gamla liv- även släppa taget och förlåta gamla relationer m.m för att verkligen kunna välkomna den här kärleken som betytt och betyder så mycket i mitt liv.

Jag gick omkring med en härlig lätt känsla
....inom mig  i flera månader efter jag hade flyttat... det kom även en massa nya sånger till mig. Så är det något jag vill rekommendera er Kära Gudinnesystrar så är det att rensa och jag har ju skrivit om det tidigare men det är ju oftast aktuellt för efter ett tag samlar vi på oss saker igen. Nu känner jag att det är dags att rensa ännu mer...

När vi rensar ut det gamla kan det Nya komma in!
Det blev även så tydligt för mig igår hur det verkligen är så att det nya kan komma in enklare när vi rensat ut det gamla. I går fm städade jag nämligen skafferiet och slängde bort gammalt och hittade en del saker jag inte visste fanns där... Jag rensade och gjorde även rent i kylskåpet... och vet ni... Redan samma eftermiddag hittade jag den fantastiska boken (som jag aldrig sett förut) och som jag beskrev i tidigare inlägget och som inspirerar mig till ett lite nytt sätt att äta på som passar mig perfekt... med en blandning av rawfood och lagad mat... Det behövs lite fler ingredienser för att kunna laga till alla goda recept men nu har jag ju utrymme till det i både kylen och skafferiet... Dessutom hittade jag ju även en del ingredienser som fanns med i boken och som jag kan använda nu... och det känns mycket roligare att börja det här projektet med ett rent och fint skafferi och kylskåp.

Idag har jag gjort en massa goda och nyttiga rätter
Nästan så jag fått en ny passion i att laga god och fräsch och nyttig mat... jag har ju ätit en massa rawfood tidigare men efter ett tag blir jag sugen på kokt mat och då släpper jag det till stor del...Men jag mår så bra av att äta mera raw och det tror jag de flesta gör även om det känns bra med mer värmande mat på vintern... Men ofta handlar de där böckerna om antingen eller och det är ju faktiskt en njutning och en glädje att kunna gå ut och äta och det finns ju även en massa goda lagade rätter och jag tror även att det kan vara bra att äta vissa saker som är tillagade...

Det fina med den här boken var att här fanns allt..
..och att Renée blandar friskt rawfood och lagad (kokt- ugnsbakad- ångad) mat och ofta ingår både rawfood och lagat i en del recept. Det känns befriande samt att hon har en sån glädje och kreativitet som smittar av sig när det gäller att laga till nya spännande rätter....t.om recept på kalkon och fisk finns med men då rekommenderar Renée närproducerat från djur som ju då har fötts upp på ett bra sätt. ..

Jag känner att det här passar mig
Det är ungefär såhär jag vill äta... jag vill njuta av maten och jag vill äta det som är gott men ändå nyttigt och ibland kunna göra avsteg även från detta...Jag blir inspirerad och idag har jag lagat en massa recept redan och ätit hela dagen:) Morgonen inleddes med te och en god  lingonsmoothie, därefter bovetecrunch med mandelmjölk... lunchen blev en grön smoothie med vetegräs, avokado och frukt... sen har jag bakat goda kex som torkat  i ugnen på låg temperatur både cashewkex och linfrökex.. jag gjorde god chokladmousse med päronbotten och en fräsch rätt med morötter vitkål och kokosdressing... och till kvällsteét var kexen färdiga och till dem hade jag en god avokadoröra... Allt var gott! Jag borde ha fotat allt så ni fått se... men ni kan ju köpa boken...  och nu mår jag så bra och länner mig så nöjd.

Här är i alla fall mina linfrökex och cashewkex med avokadosmör

Imorgon ska jag handla lite fler ingredienser så jag kan laga ännu mer goda rätter....
ha det så gott kära Gudinna...kram Anne Solveig


2 kommentarer:

 1. Hej!
  Har läst din blogg länge men aldrig kommenterat. Så försökte jag igår men kommentaren försvann. Iaf. Idag fann jag svaret på min egen kommentar. Jga skrev att svårigheten var att att det som ofta får en att må bra i stunden ofta gör att man mår dåligt i långa loppet. (Att sitta i soffan i stället för att träna, äta goda bakelser och kanske prata skit om någon) Och det som är jobbigt i stunden; ett hår träningspass, en uräcklig nyttig juice och tålamod är bra i längden. Men så fann jag denna lilla text: True pleasure is to find what gives you pleasure now, in a day, in a week, in a month, and a year" versus “Counterfeit pleasure: I ate a pint of ice cream; I drank a bottle of wine — but in an hour you have a sugar headache; in a day you're bloated; in a week, you've gained 5 pounds.” Have a long-term view of pleasure and look for things that give you sustainable pleasure.
  Visst är den bra? Det gav svar på något som jag själv inte lyckats formulera.
  Kram och god fortsättning på påsken.

  SvaraRadera
 2. Hej Annika.. vad roligt att veta att du brukar titta in här...Alltid så fint att få syn på er Gudinnor som tittar in i Gudinnerummet... jag tycker det var jättebra tankar du delade...mycket tänkvärt och jag tror att om fler verkligen insåg det så skulle de satsa på longterm pleasure.... verkligen ett bra sätt att se på det.. det blir liksom tydligt att man har ett val.. att vi kan välja det goda men ändå njuta... Jag tror jag ska spinna vidare lite på det. KRAM och God fortsättning du med. Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig