måndag 11 mars 2013

Gudinneretreaten är avslutad!

Kära Gudinnor!
Nu är jag här igen och det känns så mysigt att kunna titta in i Gudinnerummet och berätta för er om den 14 dagars retreat som jag hållit i tillsammans med några andra Gudinnor och som nu är avslutad! Vi har haft en helt Underbar Gudinneretreat och jag är djupt tacksam. I år upplevde jag att det hände så mycket med alla... Ja kanske ännu mer sista veckan då vi var en grupp som följdes åt en hel vecka... det var som om varje kvinna i gruppen gick igenom en djup transformation.... en del väldigt starkt.. som om det var en helt annan person som åkte hem. Även jag själv kände av detta.

De kom som kvinnor och reste hem som Gudinnor!
Jag inser ännu mer hur mycket tystnaden och den djupa kvinnogemenskapen gör med oss... samt även de små budskap och meditationer vi som ledare förmedlar och inte minst att lyssna till varandra i kvinnocirkeln... där vi både har gråtit och skrattat mycket... Ja jag känner verkligen hur viktigt det är att tillåta oss alla de känslor som kommer upp.. och det kommer upp känslor för de flesta av oss.. vi blir känsliga och öppna i tystnaden och vi blir trygga att släppa fram känslorna i den varma trygga kvinnogemenskapen.

Det finns så mycket att berätta 
....och jag kommer troligen berätta mer de närmaste dagarna... Men tills dess vill jag bjuda er på en underbart vacker vårbukett. Det som var magiskt och fint med det var att jag hade gott och längtat efter en vacker bukett med blommor... Vi hade ju tulpaner och de är underbara men jag ville ha en riktigt fin bukett till Gudinnorna...

Bridget och den underbart fina vårbuketten! 
Så på fredag eftermiddag när jag satt vid datorn och tog fram bilder på Bridget - vårens Gudinna och läste texter om henne... då kom Lisbeth och hon hade fått en tydlig ingivelse att hon skulle köpa med sig en vacker bukett. Så när hon kom till Emmaboda lät hon taxin köra henne till en blomsteraffär och där köpte hon den allra mest underbara vårbukett jag någonsin sett... Ja jag ryser när jag skriver det... såååå vacker och så glad jag blev... och så fint det kan bli när vi lyssnar in och har tillit till det som kommer till oss... Lisbeth hade ju lika gärna kunnat tänka att - de har säkert redan blommor m.m. men hon litade till sin ingivelse... och tack vare det hade vi en underbar vårbukett i mitten av cirkeln hela veckan som vi kunde njuta av. Buketten var ännu vackrare i verkligheten....Det kommer mera men kändes fint att skriva några rader idag då jag nu har hunnit mjuklanda lite.. efter en underbar stilla fm då jag satt kvar i Solsalen där vi har varit och njöt av den fina energin som dröjde sig kvar och samlade ihop det som skett under dessa dagar... samt varm kram till de Gudinnor som var med.. och du som inte var det.. välkommen ett annat tillfälle. KRAM Anne

4 kommentarer:

 1. Innerligt, stort och varmt tack för underbar vistelse och deltagande på fina Gudinneretreaten, både till DIG Anne och till alla mina fina medsystrar som deltog!!
  Jag är mig själv också så tacksam för att jag gav mig hela två veckors härlig "bara-vara"-tillvaro, att ge sig tillåtelsen att skjunka djupt in i sig själv, att både finna mörker och ljuvligt ljus, att näras av att vara i tystnaden och få värdefulla insikter om sig själv och livet - det är det finaste och mest värdefulla man kan ge sig själv, tänker jag!

  Att intesivt uppleva nuet i så många dagar, ger mig sådan vila och ödmjukheten och tacksamheten blomstrar!

  Att få inspiration av fint ledarskap väcker en lust och längtan till att värna om sig själv och sitt liv, att finna en förnöjdsamhet, att vilja leva i frid med sig själv att rent utav vara nöjd med sig själv inklusive skavanker och tillkortakommanden ... att känna att man befinner sig i mitten av världen och där är jag nöjd! - kärleken flödar!
  Tack alla kära fina!
  Anita

  SvaraRadera
 2. Varmt tack Anita...
  Jag hade tänkt att sätta mig ner och skriva ner vad retreaten gett mig men känner att jag knappt behöver det då jag tycker du sammanfattat allt kanske ännu bättre än jag kunnat göra... så därmed undrar jag om jag får använda dina fina rader för att kunna ge andra en idé om vad en retreat kan ge? kanske dela dem här i bloggen och /eller dela dem på hemsidan tillsammans med några andra kvinnors tankar? Om det känns rätt för dig Anita... annars är det helt okey och underbart att bara få ta del av dem här med... Men det är inte helt lätt att beskriva vad en retreat kan ge och jag tycker du gör det så fint med dina rader.

  Varm Kram och varmt tack till dej för att du bidrog så mycket till denna retreat bara genom att du är den du är och njuter av dig själv mitt i världen :) KRAM Anne

  SvaraRadera
 3. Självklart Anne varsågod att använda!! Jag bidrar gärna med reklamord för det fiiina du skapar ..... bara hedrad av att kunna få bidra lite tillbaka!!
  Sedan tror jag så här efteråt att alla kanske inte kan/ vågar gå så på djupet som jag hamnade, men det var min väg denna gång och jag är övertygad om att alla finner något värdefullt djup inom sig under en längre retreat, där vår sanning bor ...

  SvaraRadera
 4. Tack kära Anita... jag vill ju att fler Gudinnor ska få uppleva det fina vi hade och då kan det betyda så mycket att någon beskriver sin upplevelse.. men som du säger.. så är ju varje upplevelse unik och det är ju inte alla som möter sina skuggsidor så djupt men när vi gör det så är det kanske det allra bästa som kan ske... Varm Kram Anne Solveig

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig