onsdag 13 mars 2013

Äntligen har Målarglädjen väckts till liv igen!

Mer fokuserad, närvarande och samlad!
Fick meddelande från två kvinnor idag som båda var med endast en helg under retreaten men kände att den helgen gav dem så mycket... En av dem uttryckte just att hon kände sig mer fokuserad, känslig och öppen. Jag känner också att jag är mycket mer fokuserad, lugn och närvarande och samlad. Det känns även mycket enklare att ta itu med alla möjliga saker och jag gör en sak i sänder...och det som förut kändes trögt att ta itu med känns nu enkelt och lätt som en dans.

Gudinnan Brigid fanns med oss lite extra...
under den andra retreatveckan... Brigid är vårens Gudinna som kommer med värme och ljus... hon inspirerar oss att börja på nytt.. samt även att ge uttryck för vår kreativitet....Sankt Brigids day firas fortfarande på Irland i början av februari i samband med den keltiska högtiden Imbolc, då man traditionellt firade Gudinnan Brigid och Ljuset och värmens återkomst... Vår egen motsvarighet till Imbolc är Kyndelsmässodagen... som betyder Ljusmässa.

 Jag har unnat mig en helt ny målarlåda och en massa nya färger och nuuuu fick jag använda dem

Min slumrande skaparlängtan väcktes till liv igen...
under retreaten.... och Brigid viskade till mig att hon ville komma fram genom min målning. Därmed samlade jag all mina målargrejor som inte använts på länge och bar upp dem till ett fint litet rum som inte används just nu på ett tag och som vi kallar Kulturum. Där inredde jag en atelje till mig!!! Så härligt det kändes och jag insåg att jag behöver plats och utrymme för att kunna måla!


Så idag har jag varit där och skapat 
....och Brigid började försiktigt träda fram i målningen...och så här mycket av henne kunde jag se idag... det kändes fint ... men det är mycket mer som vill komma fram i denna målning men det får ni se vid ett senare tillfälle. Märkte hur som helst hur bra jag mådde av att sitta där och måla och hur avslappnad, nöjd och harmonisk jag känner mig när jag målar.


Kanske har du med en passion som du inte har gett uttryck för på länge... Då vill jag varmt rekommendera dig att ta fram den för när vi sysslar med det vi älskar då mår vi så bra och känner en djup tillfredsställelse.

Varm hälsning Anne Solveig!

4 kommentarer:

 1. Åh, Brigid.. jag älskar henne så otroligt mycket, att jag skrev ett helt litet inlägg på min blogg. Kul att du tar upp henne igen, att hon inspirerar till målning.. Lyxigt med en atelje!! Känns så vår-igt också.. ljust och blommigt. :)

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att höra Ingrid.. Ja Bridget bara kom så tydligt och ville vara med på retreaten den andra veckan och det blev verkligen vår.. vi satt ute i badrockarna när vi hade bastudag och en kvinna vandra de naken över ängen.. våren kom mitt i vintern... men när retreaten var slut så ångrade den sig och vände:) Jag har samlat en massa info om Briget också och skulle vara roligt att läsa det du skrivit men hittade det inte nu. Jaa jag är så glad för min nya atelje. KRAM och kul att kommunicera med dej igen. Anne

  SvaraRadera
 3. Åh Anne vad härligt att du har fattat penseln igen och dansar i färgernas ljuvliga värld!! njut och var nöjd <3
  Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa jag är så glad över det med Anita.. och det känns att det är tack vare retreaten att jag fick ny inspiration och fokus att ta tag i det...ja jag njuter av att måla och mår så bra av det samt inser hur viktigt det är att ha en atelje där jag trivs och har utrymme att måla. KRAM Anne

   Radera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig