onsdag 30 maj 2012

Vem är snyggingen i spegeln- Jo det är DU!

När huden blir tunnare så lyser vårt inre igenom!
Idag när jag passerade spegeln och log mot mig själv kom jag att tänka på att jag nuförtiden för det mesta gillar den där tjejen i spegeln som tittar tillbaka på mig och ler. Hon blir vackrare för varje år... och det gjorde mig så glad när jag kom på det idag.... För mig handlar ju skönhet mest om utstrålning och väldigt lite om ålder...det handlar om att om att vårt inre ljus och kärlek lyser igenom... kanske kan det enklare göra det när huden börjar bli lite tunnare:)... det som finns inuti kommer ju fram lite mer då... och det Inre är alltid vackert hos oss Alla... En del gömmer det dock bakom tjocka lager med spackel vilket tyvärr endast döljer deras sanna skönhet.



Ja här tog jag en bild på mig själv i spegeln




Visst är det väl förunderligt 
...att när vi är unga och fräscha då är de flesta inte nöjda med sitt utseende...men sen när vi blir äldre...dååå börjar vi plötsligt känna att vi är okey som vi är... även om både magen och brösten slappnat av och hänger ned lite och ansiktet har fått vackra linjer som ett löv om hösten.... för vi har plötsligt börjat tycka om oss själva inifrån!! och då kan vi även tycka om oss själva utifrån... Ja vet ni jag tycker faktiskt mycket mer om mig själv nu... både inuti och utanpå... och jag är så glad för det:) Jag älskar mina armar och händer ... de är vackra och det syns att de har varit med ett tag... och jag kan t.om tycka att det är helt okey - ja kanske lite kvinnligt charmigt - om kanske inte vackert direkt, att rumpan fladdrar lite och magen väller ut lite mjukt:) ... för det är jag .. en kvinna mitt i livet!

Olivolja och mandelolja fungerar utmärkt!
Ja visst går nog de flesta igenom en period med att köpa rynkkrämer och hoppas på att det ska hjälpa... men så en dag ger vi upp och inser att rynkorna kommer att komma ändå.... så lika bra att acceptera dem nu och använda pengarna till något kul istället... Samt har ni tänkt på att kvinnor oftast har mer rynkor än män i samma ålder...Kan det kanske bero på alla krämer vi smetar på oss??...Bara att läsa på burkarna brukar avskräcka mig med sitt innehåll av 20-30 ingredienser... Det naturliga brukar ju vara bäst... Vackra kvinnor har sedan urminnes tider använt olivolja både för huden och håret...för visst kan huden bli torr och det kan kännas fint att smörja in den med något. Min mans far har kört med Niveakräm varje morgon sen han var ung... han är över 70 nu men ser mycket ungdomlig ut... så det verkar fungera väldigt bra det med och dessutom är det billigt:) Själv har jag valt en fin liten flaska med ren mandelolja just nu som känns jättebra för huden.

Hemligheten med att bli vackrare med åren
Jag tror den främst handlar om att bli visare och mer kärleksfull... samt att vi behåller entusiasmen för livet.. har kul... engagerar oss i något vi älskar... slutar tänka på hur vi ser ut och upptäcker skönheten i livet och i andra människor istället...för visst är det vackert med människor som har en inre glöd och som det lyser om. Äldre människor omkring 80-90 kan ju vara så vackra...


Suddiga foton är också väldigt bra för att huden ska se slät och fin ut:)

Häng spegeln där du ser bäst ut:)
 Samt när jag tänker på det så har jag ju också ett annat knep... Jaaaa egentligen har det bara blivit så... Jo i badrummet har jag en pytteliten gammal spegel typ från 1800-talet som är väldigt sliten och endast har en ruta på 15 X15 cm ungefär...och man knappt kan se mer än ett öga i sänder.... så det känns väldigt avslappnande när jag kommer nyvaken på morgonen. Sen har jag en större äldre gammal spegel som sitter på ett dunkelt ställe med inte alltför starkt ljus... en spegel som jag ofta passerar och som jag alltid brukar se bra ut i... fråga mig inte varför.. och det är ett mycket bra knep... för när vi tror att vi är vackra så blir vi vackra... Så gå runt med spegeln i huset och häng den där du ser bäst ut:)) Samt skriv gärna på spegeln... - Hej snygging!! eller Wow vilken brud! eller Hej vackra underbara Gudinna !! och läs det sen när du står där... och du kommer le... och du kommer inse att du är vacker.... En annan grej som kan medverka till att vi blir vackrare med åren är att vi ser lite sämre:)...och det kanske är livet milda sätt att få oss att fortsätta att känna oss vackra.. konturerna blir ju lite mjukare då... och den inre skönheten lyser fram.



KRAM på er alla Härliga Gudinnor

Nu har jag skämtat lite med ... och humor är sååå viktigt Alltid .. vi blir vackra och mår bra när vi har roligt.... Men jag tycker om mig själv som jag är ... och vissa rynkor är ju vackra och ger den där utstrålningen...som solstrålarna runt ögonen t.ex.. dem kan vi vara tacksamma för.... Det jag vill säga till er Kära Gudinnor är främst: Känn dig trygg med att du kommer bli äldre och visare och vackrare... och njut av att vara den du är just precis nu!


Anne Solveig!

2 kommentarer:

  1. Vilken vacker Gudinna som lyser som en sol mellan orden dina :)
    Härligt att få se, och TACK för inspirationen, ... åldras med glädje, växa i visdom.

    Och vilken bra idé med en speciell vacker-spegel..hihi, det tar jag med mig!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Tack Ingrid.. Alltid så härligt med ditt gensvar.. ja visst är det en bra idé med spegeln:)
    Stor Kram Anne Solveig

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig