måndag 14 maj 2012

Slut på Ursäkterna - Spirit inspiration!


Jag brukar ju skriva varje Söndag nu för tiden....men denna vecka blev det måndag istället så därmed får inlägget heta "Spirit inspiration" istället för "Sunday Spirit inspiration! "

Livet är magiskt när vi befinner oss i flödet!
Livet är emellanåt magiskt och allra mest magiskt när vi tar steg i den riktning som är rätt för oss. Då blir det ett flöde och vi blir varsamt burna av en Gudinnelig kraft. Under våren har jag nu vid 4 tillfällen bott några nätter på andra ställen än i mitt hem. Jag har bott på hotell i Italien, på pensionat på Öland, på hotell i min hemstad och just nu sitter jag i ett vackert rum som min syster precis har gjort i ordning, lagom till att jag skulle hälsa på henne. 

Miraklet var att Alla rummen - Gula!!!
Ni som läser min blogg regelbundet eller känner mig vet att jag älskar gult. Ni som varit i Mundekulla en längre tid vet att nästan alla rum där är gula eftersom jag har inrett dem. Det som var så speciellt när jag bott några nätter på olika platser var att rummen var gula, samt dessutom väldigt fina. Det första rummet i Assisi i Italien gick helt i gyllene gult.. från tapeter, till sängöverkast till gardiner.. samt hade ju dessutom en vidunderlig utsikt över den gröna dalen. Här hade jag bara bokat på booking.com och hade inga önskemål men tillit. Det var nog det vackraste rum med den finaste utsikt jag bott i… Kanske tyckte Gudinnan och änglarna däruppe att det var ett mycket bra steg att resa till Assisi :). Jag fick också mycket andlig inspiration där för att lägga grunden till kanske min djupaste kallelse… vem vet.. i alla fall till nästa steg i livet.

Nästa gång hyrde jag in mig 3 nätter på ett pensionat. Hade önskat ett soligt rum och fick ett rum åt söder samt dessutom gult!!! Även här spenderades viktig tid för att gå vidare i den riktning jag djupast innerst inne vill. Sen hade jag bokat ett rum i min hemstad på ett mysigt hotell. Hade önskat utsikt över vattnet och det fick jag men dessutom gick hela rummet i gult här med. !! Gult överkast, gardiner och tapet. Gulvit vackert kakel i badrummet som kändes så lyxigt. Jag bara njöt av att vara i detta rum där dessutom solen sken in när jag kom och lyste upp rummet hela eftermiddagen och kvällen. Här satt jag länge och läste ”Slut på Ursäkterna” en bok jag älskar just nu och som hjälper mig och stärker mig till nästa steg i livet.

Jag reste sen vidare till min syster som bor så vackert på Kinnekulle. Nu sitter jag i ett vackert rum med svagt gulvita väggar och med gula lister i taket och runt dörrarna hos min syster. Detta rum har hon haft länge men precis fått i ordning tills jag skulle komma. Min syster bor på landet och har just nu inte ens rinnande vatten, samt utedass. Det är faktiskt rätt mysigt.

Hur kommer det sig att alla rum varit gula? 
Det känns för mig som att någon osynlig kraft sett till att jag skulle ha det bra när jag reste iväg… sett till att det skulle bli en fin upplevelse.. för jag trivs extrabra i gula, soliga och varma rum. Samt genom att allt blivit så fint, ger det mig tillit och tilltro till att det är rätt steg att ge mig iväg och unna mig egen tid. Varje gång jag gjort det nu så har det gett mig så mycket och hjälpt mig att tydligare se min nya väg i livet.

Jag älskar Waynes Gula bok!!!
Bara jag ser den så älskar jag den …nu vet jag dessutom att innehållet är guld värt :)  ...den så himla bra.. Ja i alla fall är den helt rätt för mig just nu. Jag älskar den underbara känsla det är att sätta tänderna i en ny bok som öppnar nya fönster och nya vyer och ger tillit till att livet kan bli så där helt underbart magiskt som jag knappt vågat tänka och drömma om men som en del inom mig vet är möjligt. Jag har alltid fascinerats av hur vi kan skapa våra liv genom våra intentioner och genom våra tankar och vår längtan. Ändå har jag som alla andra haft mina ursäkter för att inte kunna skapa det jag vill och leva fullt ut det liv jag vill leva. Under många år har jag skyllt på Mundekulla och att det är mycket att göra där. Men även det är ju ett val. Bättre hade kanske varit att säga att jag valde att göra en sakta övergång från att driva kursgård till att fokusera ännu mer på det jag vill och älskar och det som är min gudinneliga uppgift.

Nu är det SLUT på Ursäkterna!
Tack Wayne för att du inte köper några ursäkter vare sig från mig eller någon annan. Jag tänker inte heller länger lyssna på andras klagan och ursäkter och förklaringar om varför just deras situation inte kan förändras… varför just de inte kan förverkliga sina drömmar… eller bli fria från sin värk.. eller skapa en kärleksfull relation m.m. Nej jag köper inte länger att det beror på genetiskt arv om vi är sjuka… jag köper inte längre att du eller jag inte har tid… eller pengar eller råd… Var och en kan välja att LEVA efter de tankar han eller hon tror på men oftast handlar ursäkter om att vi väljer att vara kvar i det gamla oavsett om det inte känns bra... för att vi är trygga i det.

Vi lever i ett överflödande rikt Välvilligt Universum!
Det vi tänker och fokuserar på det kommer till oss. De flesta av oss har börjat bli medvetna om det och många av oss fokuserar lite i den rikting vi vill men tänker och säger sedan saker i helt motsatt riktning. Därmed håller vi oss kvar i det gamla. Det Waynes bok inspirerar mig till är ungefär samma budskap som min favoritbok ”A Course in Miracles”. Att se mig själv och andra som gudomliga varelser.. att se oss som medskapare till det som sker i livet... att leva mer och mer i den sanna medvetenheten… att inse att endast kärleken är sann.. att släppa rädslor.. att välja tillit….och då är det som vi kliver in i en ny värld.. i en kärleksfull och tillitsfull värld där allt det vi djupast innerst inne längtar till blir verklighet.

Att leva i en ny värld utifrån nya tankar
Som avslutning på detta inlägg skulle jag vilja säga att det handlar mycket om att ändra vår uppfattning om oss själva och världen. Att släppa de begränsande budskap vi har tagit till oss genom vår familj, samhälle, media m.m. och inse att vi är fullkomliga precis som vi är... att välja att se på andra och livet med tillit och kärlek….  Att släppa ursäkterna och våga drömma fullt ut om det vi djupast längtar till… och ha tillit till att det är möjligt.. för det är det… om vi väljer att TRO det!

Samt skulle du känna en dragning till att köpa Wayne Dyers senaste bok ”Slut på Ursäkterna” Så kan jag bara säga… GÖR DET! ...Men böcker ska läsas när det känns rätt och är läge för det. Känns det inte så just nu så vänta tills du får inspirationen samt har tid att i lugn och ro smälta denna boks fina budskap och Använda det i ditt LIV.


Stor kram Kära Gudinnor .. tack att ni är med mig på växandets stig… Jag uppskattar er så mycket för att vi kan dela denna resa. KRAM Anne Solveig.

9 kommentarer:

 1. du skriver så inspirerande och jag måte nog sätta av lite tid och läsa boken (har den redan) men inte kommit mig för ännu, men nu ska jag göra det.

  Tack för att du delar med dig.
  Ankie

  SvaraRadera
 2. Varmt tack Ankie!
  Jag tror att böcker ska läsas i rätt tid när det är läge...så ha du tillit till att känna efter när du vill läsa den.. för denna bok är värd att läsas i lugn och ro för att kunna ta till sig budskapet och sedan användas i livet.. då kan det ge mycket resultat. En bra tid att läsa den är när du vill förverkliga drömmar eller börja på nya projekt. KRAM

  SvaraRadera
 3. HÄRLIGT!!!!
  Har mycket att läsa ikapp här ser jag, och det känns lite som att ha en ask framför sig med vackra, goda praliner. Att smaka på lite i taget, att låta det sakta smälta och att bara njuta... Så är det faktiskt att läsa dina rader här.
  Gott att vara här igen :)

  Kinnekulle..... Blir lycklig bara jag läser det. Var där förra året och faktiskt skulle jag kunna tänka mig att bo där. Vilken fantastisk energi.

  Tack för boktipset också. Den ska jag leta upp och även tipsa en god vän....

  Ha en fin vecka!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Tack älskade MamAnne! Bra bok att ta med till Grekland! Läsa i lugn och ro på semestern! Ljus å kärlek! Lev livet!

  SvaraRadera
 5. Härligt Mia..
  Ja de senaste inläggen tycker jag med om.. känns bättre att skriva lite mer sällan men när jag känner att det finns inspiration och jag har ett budskap att förmedla...
  Så fint du beskriver det som praliner:) Ja Kinnekulla är verkligen fint..min syster bor så vackert.

  Tack Kära Härliga Katrin!
  Ja boken är bra!! ta med den till Grekland och njut av den lite i sänder... det gör jag nu. KRAM

  SvaraRadera
 6. Jag gillar det här väldigt mycket, budskapet, Slut på ursäkterna. För ibland är det så lätt att gro ner sig i vad man INTE kan (tror sig kunna kanske?) och så kommer ursäkterna så småningom, en efter en, som små svampar i marken som följer efter en när man går.. oj sagotema.. ;) man märker dem knappt, förrän någon uppmärksammar dem eller man själv blir medveten..

  "Nej jag kan inte gå in på den stigen för att jag har ont i magen just nu"-- och så hoppar man över någon underbart för att man egentligen är rädd men det manifesteras annorlunda..

  oj hej vad jag skriver ;) gjorde just en "hjärn-övning" för att konnekta med den högra sidan;)

  Tack för att du delar iaf, det du varit med om. Alla gula rum låter undebart - vilket flow! Det vill jag också ha, fast med lila tror jag..hihi.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Jaaa visst är det ett bra budskap.. så mycket gott som kunde ske bara vi fick stopp på de där ursäkterna...tror du skulle gilla boken med. Den har redan stärkt mig mycket. KRAM

  SvaraRadera
 8. Visst är det en fantastisk bok!!!
  /Mats

  SvaraRadera
 9. Men vad kul att du vågade dej in i Gudinnerummet Mats... Ja jag har läst lite mer ikväll ...satt på Öland i Bo pensionats vackra trädgård.. tack för inspiration... jag hade ju redan beställt boken för länge sedan men blev mer inspirerad att läsa den meddetsamma genom det du berättade.
  Kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig