måndag 18 april 2011

Vi är alla vanliga människor - skriv din nya historia!

Hej Kära Gudinnor!
Nu börjar jag känna mig som mig själv igen. Den förra bilden kändes aldrig riktigt som mig.. så jag är glad att jag nu är tillbaka:)

Vi är alla vanliga människor
Jag tycker det är så viktigt att skriva lite om att vi alla är enkla Människor. Vi vill ju så gärna höja upp andra och tro att de vet mer.. är lyckligare m.m. Men vi är alla människor med "ups and downs"... och visst är väl det lite skönt att veta och att landa i. Vi har alla utmaningar och vi är alla i en fas av att ständigt växa.


Vi har bara tagit lite olika roller

i den här filmen som vi kallar livet.. Ibland behöver vi stanna upp och känna efter om vi trivs med den roll vi har eller om det är dags för en ny... Jag har varit på kurs i helgen där vi uppmuntrades att skriva vår nya historia... Visst är de väl en härlig tanke... att skapa den nya versionen av dig själv och ditt liv.

Tänk om det är så enkelt...
och att vi faktiskt kan göra det ständigt... Tänk om livet bara är en lek.. för som någon utryckte det på min kurshelg - "Om livet varit på allvar så hade vi ju säkert fått lite bättre instruktioner".. Nu behöver vi skriva vår egen manual och det kan ta sin tid.

Påsk och att bli ditt NYA JAG
Påsken är en bra tid att att släppa det gamla och pånyttfödas.. liksom Jesus gjorde enligt bibeln... Kan det vara så att vi med kan besluta oss för ett nytt liv helt enkelt... Ja det är jag säker på att vi kan... men sen behöver vi dagligen fokusera på det nya livet för att inte falla tillbaka i det gamla vanorna och det gamla tänket.

Är vi tillräckligt motiverade så fixar vi det.
Lisa som höll i den helgkurs jag nu har varit på hade tidigare i sitt liv både ätstörningar och problem med alkohol... Till slut var hon tillräckligt motiverad att släppa det... och nu har hon skrivit två böcker och hjälper människor att själva fatta nya beslut, tänka nya mer sanna tankar och att leva mer lyckliga.

Det enda som krävs är egentligen vår villighet
...till förändring. När vi är tillräckligt less på konflikter, begränsningar och rädslor då känner vi att, nu räcker det och vi är redo att släppa det ... och även om det fortsätter att komma upp så har vi fattat ett beslut, så vi går inte längre dit lika lätt.. och skulle vi ändå halka in i gamla mönster så är vi snart ute igen och på vår sanna väg...

SKRIV DIN NYA HISTORIA
Så vill du använda påsken till något meningsfullt.. se till redan nu att ge dig själv lite egen tid under påskhelgen att fundera på din NYA HISTORIA. Skriv ner den tydligt och läs den varje morgon och ta steg i den riktningen.... och varför inte ta med din partner eller en vän och dela den här processen med varandra.. det kan vara både fint och stärkande.

2 kommentarer:

  1. En helt fantastisk idé. Redan nu har jag börjat göra påskfint, jag som liksom brukar "missa" påsken. Av olika anledningar. Men, nu är det dags för min nya historia! :) På riktigt! Tack för inspiration, tar den verkligen till mig. Åh vad jag är glad! Tack igen! :)

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du säger Karin! jätteroligt att du tar det till dig... och du påminner mig om att påskpynta och göra fint.. för det är klart att vårt nya jag är värdigt att ha det fint..och jag älskar påskens gula fäger...

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig