tisdag 11 januari 2011

Glädje.. när vi går mot ljuset!

Visst är det skönt att vi går mot ljuset nu...
...att dagarna blir längre och längre.. fick inspiration att leka lite med bilder här i bloggen.. kanske står de för något inom mig...

Idag var jag ärlig med mig själv
... och tackade jag nej till något som jag igår nästan tackade ja till. Fick en förfrågan som mitt huvud tyckte var bra.. men när jag vaknade i morse kändes det inte riktigt bra när jag tänkte på detta.... Det stämde inte riktigt med det jag fokuserat på den senaste tiden när det gäller mitt liv och hur jag vill känna mig... kände ingen riktig glädje eller inspiration när jag tänkte på det. Det kändes inte riktigt som jag värdesatte mig själv och min tid riktigt om jag skulle göra detta ... i alla fall inte den närmaste tiden. Så jag ringde och lyckades enkelt och lätt ändra det hela...

Strax därpå när jag drack mitt yogité med små budskap på varje tépåse, så stod "To be Great is to feel great and act Great" ja ungefär så tror jag .. det kändes stärkande och jag kände att JA..
- I år vill jag lyssna till mitt hjärta, värdesätta mig själv och ta de steg som ger mig glädje, inspiration och får mitt hjärta att sjunga. När något inte känns rätt så är det ett tecken på att vi har valt fel tror jag.. men då kan vi välja igen... eller kan vi ibland bara ändra vårt sätt att se på det hela... men det är inte alltid det fungerar.. ibland känns det helt enkelt bäst att välja på nytt.

Glädje är så viktigt och ett livselixir!
Det bästa vi kan ge oss själva och andra tror jag är glädje och kärlek. När vi är fyllda med glädje och kärlek, då mår vi bra även fysiskt och vi sprider goda vibbar runtonkring oss.

Hur kan du ge dig själv glädje varje dag?
Ta en stund och fundera på hur du kan ge dig själv glädje den närmsta tiden... och bestäm dig för att varje dag göra något eller flera saker som ger dig glädje... du är värd det... Nu ska jag fundera på detta själv ikväll. Vill än en gång tipsa om Christiane Northrups Cd: The Power of Joy som jag lyssnade på när jag lagade mat i kväll och som inspirerade mig till mer glädje i livet.

9 kommentarer:

 1. *Så* fint med bilderna!

  Ljuskram
  Adina

  SvaraRadera
 2. ..."ibland känns det helt enkelt bäst att välja på nytt."

  ja, så känns det ibland och då är det viktigt att inte hyscha bort det som en "negativ" känsla, eller "tänka positivt" --- känns det fel så att man får magknip (kanske inte inför att stå på scen eller liknande, det blir samma symptom men olika problem)... då är det dags att byta om, tänka om, känna efter vad som känns RÄTT när något annat känns hiskeligt fel.

  Är där nu emellanåt:P inser att grönt te, yoga, meditation förstärker känslan, dvs, det blir tydligare vad som är rätt och vad som är fel... men tappar bort mig lätt på morgonen, och inte förrän sent upptäcker jag hur enkelt det var att "byta spår" i hjärnan. :)

  Nog om det- till action...

  ingrid.

  SvaraRadera
 3. Hej Anne!
  Tack för de inspirerande orden du skriver. Jag ska absolut försöka följa dina råd om att varje dag göra något som ger mig glädje. Och att lyssna på vad mitt hjärta säger när något dyker upp. Jag tycker det ger glädje och är stärkande bara att läsa dina ord.
  Tack! Kram Eva G

  SvaraRadera
 4. Så fint Anne och det stämmer ju verkligen. Att välja glädje är ju ett aktivt val, som ofta kommer av att vi lyssnar inåt och är ärliga mot oss själva annars står vi lätt där och bär "världen" på våra axlar. Det fina är ju också att det ofta handlar om hur vi väjer att förhålla oss till saker. Och vad fint fotot blev som du lekt fram. Jag tycker du träder fram- en vacker ljusspridande älva ;)
  stor kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Vad glad jag blir när jag tittar in här på morgonen och har fått flera kommentarer.... så kul med gensvar.

  Adina.. tack.. kul att du gillar bilden.

  Ingrid.. men det är ju bra att du upptäcker det.. även om det känns sent..tror vi helt enkelt blir bättre och bättre på detta... och vissa val känns helt enkelt mer ljusa och positiva och då tror jag på att följa dem.

  Tack Eva ... ja att lyssna till sitt inre och att ge sig själv glädje är två bra saker som räcker långt...

  Pernilla.. ja visst är det viktigt att vara ärlig och lyssna till sig själv även om det inte alltid känns bekvämt.. men så mycket vi kan vinna.. inte minst när det gäller självrespekt... märker hur lätt det kan vara att halka in i gamla mönster och fatta beslut efter gamla vanor.. och så plötsligt inse.. men jag är ju "ny" jag har ju ändrat inställning... jag behöver inte längre välja detta.. jag kan välja något bättre.. visst är det härligt.
  Kul att du gillar min nya bild..

  Varm kram till er alla kära systrar...ha en underbar, glädjefylld dag. Anne

  SvaraRadera
 6. Ja visst är det så. Och att tänka om sig själv att jag är "ny" är ju ett fint sätt att påminna sig själv om sin nya väg, sina nya mönster. Det är jag mitt uppe i så det tar jag till mig. Vad är det för fotoprogram du använder dig av? Har provat mig fram i lite olika program just nu men inte hittat riktigt rätt än.

  SvaraRadera
 7. Ja visst är vi nya i det nya året...
  Adobe Photoshop Elements 7,0 är det jag använder här Pernilla.. inte lika avancerat som vanliga photoshop men jag kan göra det mesta jag har behov av...

  SvaraRadera
 8. Att tänka att "Jag är ny" var en go insikt när jag vill något nytt i livet ... tack för den!!

  Och verkligen en lekfull, glad bild med mycket värmande energi i!! Du är go , Anne!!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 9. Ja visst är vi Nya Gudinnor i det Nya året.. och detta år är ett speciellt år spm jag tror det är enklare att vara ny i...tack för värmande tankar om den nya bilden.. du är go med Anita!!.. kram

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig