fredag 28 januari 2011

Den feminina andlighetens väg!

Där i sitt inre fick hon vägledning
Jag läser en bok som heter "The feminine face of God" och som är mycket inspirerande. Igår läste jag om Vijalis andliga resa.. hur hon vid flera tillfällen i livet lyssnade till sitt inre... och vågade bryta upp och lämna det som varit för något helt nytt... hur hon länge sökte efter att integrera den starka andliga upplevelsen hon fått och som tidvis var svår för henne att hantera.. Hon bad om råd från en mängd andra människor ... reste över halva jordklotet för att få stöd av visa heliga män och kvinnor... men inget hjälpte henne riktigt. En dag stannade hon bara upp satte sig ner helt stilla och lyssnade till sig själv. .. Där i sitt inre fick hon den vägledning hon behövde och med den en helande inre upplevelse.

Follow what unfolds from within
Vijali uttryckte så fint att det bra att lära sig tekniker, meditation m.m. och att de hade hjälpt henne till en viss nivå på hennes andliga resa... I'm sure having a practice helps, as does having an environment that reflects your inner self and understanding friends with whome you can be fully yourself. But ultimately, I think you need to have the courage to follow what unfolds from within. and leads you. The feminine path. The spontaneous way." När hon släppte taget om sina dagliga andliga övningar kunde hon därmed plocka upp dem när hon behövde dem i livet.. tex spontant gå in i meditation och andningsövningar.... Hon beskriver också så tänkvärt och viktigt att andliga övningar kan bli rigida och stela och därmed hindra oss från att lyssna till och följa vårt inre sanna flöde.

The feminine path
Kanske är det speciellt viktigt i den feminina andligheten .. att vi följer vårt inre sanna flöde och gör det som hjälper oss här och nu i stunden att komma i kontakt med vårt inre väsen.. med Gudinnan inom oss. Jag tror det ligger något mycket viktigt i det.... att släppa yttre vägledning och regler och inse att endast Gudinnan inom oss vet vår unika väg... att ge oss hän till det som känns rätt i stunden och den andliga övning vi känner för just nu. Ibland kanske det är att sitta stilla vid en sjö... ibland kan det vara att dansa, måla, sjunga, sitta vid ett träd... röra oss eller meditera på det sätt vi känner för...

Leva vår djupaste längtan
När vi befinner oss på den andliga vägen och lyssnar till vårt inre så kommer vi att få nya insikter, inspiration och visioner.. då är det viktigt att ge oss själva tillåtelse att handla på dessa visioner... våga ta nya steg i den riktningen... leva ut vår djupaste längtan - även om det tar en livstid... i vetskap om att Gudinnan är med oss.. också detta är ett sätt att närma oss mer och mer dem vi innerst inne är. När vi inte följer med i den vision som vi i vårt inre sett och redan vet är vårt sanna jag och sanna uttryck... då hindrar vi det som är vår väg... Därmed är en viktig del av den andliga resan att tillåta den vision vi bär på att födas fram.. att vila i den och låta den bära oss vidare liksom floden.

Gudinnan väckte mig i natt
Jag hade bett en bön om vägledning på kvällen och ibland kommer den enklast på natten när vi är öppna och mottagliga. Vijali hade inspirerat mig och väckt viktiga tankar. Jag kände att jag ville ännu mer närma mig det jag djupast längtar till men att det är så lätt att gå den enkla vägen.. göra det som förväntas av mig eller det jag är van vid. Men jag kände att det finns en del i mig som vill mer... en del av mig lever redan i en ny vision av en uppdaterad version av mig själv och mitt liv... och nu behöver jag "cath up" för att hänga med i den.. En del av mig är redan där i mitt nya liv och för att jag ska känna frid och glädje så behöver jag hänga med min inre Gudinna...vara där med henne.

Möte med en kristallklar vis Gudinna
Så jag gjorde en inre resa som jag brukar göra ibland. Denna gång mötte jag en kristallklar vis ljusfylld kvinna. Hon visade mig mina olika val och vad jag brukar sysselsätta mig med dagligen. Det var som hon delade upp det i två sidor. På ena sidan fanns det som kändes ganska meningslöst och långt ifrån min vision... jag kunde se hur jag gav alltför mycket tid till detta vilket gjorde att jag inte kom till skott riktigt med det jag verkligen ville göra som fanns på den andra sidan... Det var speciellt en riktning som lyste fram lite extra.. något jag funderat på länge och påbörjat men inte gett så mycket tid till... Jag kunde se att det var detta jag skulle fokusera på.. det blev bara så tydligt och kändes så ljust och bejakande och rymde så mycket möjligheter att använda alla mina resurser. Innan vi skildes åt sa hon att jag skulle ta fyra Gudinnekort och ta till mig budskapet på dem. Det allra första kortet älskade jag bara och det kändes så rätt och fint nu. Jag delar det med dej eftersom du läser det här så tror jag att kortet är till dig med:

Gudinnan Lakshmi - Bright Future
"Stop worrying. Everything is going to be fine"
.. This is a kind universe and everyone within it is working in your favor... Det finns ingenting som hindrar dig mer än dina oros och rädslotankar. Stilla ditt sinne och känn hur jag fyller det med tillit hopp och optimism.. låt den energin fylla både ditt nu och din framtid. Varför skulle du önska mörker när ljuset lyser helt runtomkring dej. Stig in i det ljuset genom att lysa upp dina tankar och känslor. Vägra att tänka på något annat än ditt ljusa nu och morgondag och jag lovar dig att det ska bli så... Tack Gudinnan Lakshmi.

"Från kortleken: Goddess Guidance oracle card!"


6 kommentarer:

 1. Vackert och klokt /Kram Ulla

  SvaraRadera
 2. Åh Anne, vilket underbart daget kort ... gav mig förtjusta rysningar - Tack för din delning!! Jag tror och hoppas det är din musiks väg du ska svänga in på -jag känner så starkt att du har något viktigt att ge och förmedla där! Jag sänder härmed över mod och mycket kärlek till dig för att "få fart" på dig ... ;)

  JAg tänker också så som du skriver i början av din text, att vi har det inom oss, ibland kan meditationer bli mer ritualer än inspirerande och alla böcker och texter vi läser är nog mer en inspiration för att finna det vi redan känner och vet inom oss!

  Varm kram till dig du kära!
  Anita

  SvaraRadera
 3. Tack Ulla.. fint att se dig här i Gudinnerummet du vackra kloka Gudinna!

  Anita! Vad fint att kortet kändes rätt för dig med.. och musiken är en viktig del i det hela så bra att du påminner mig.. idag har jag ägnat lite tid till den.. och det kom även en ny sång.. Kram Anne

  SvaraRadera
 4. Härligt Anne, jag gläds med dig och vet att jag framöver kommer att glädjas än mer när jag även får ta del av dina nya sånger ... jag känner och "vet" redan att de är speciella - fråga mig inte hur ... men energin stömmar redan genom mig när jag bara tänker på dem! Det är en ljuvligt härlig lycklig känsla!
  Med din sång och dina texter ökar kärleken i världen!!
  Tack på förhand!
  KRAM Anita

  SvaraRadera
 5. Ha i minnet vilken otroligt vis kvinna du själv är- all den visdom du förmedlar här som jag är säker på att ännu fler kommer att få ta del av framöver- glöm inte att även du bär ordets gåva...du vet att FÖRMEDLA. stor varm kram

  SvaraRadera
 6. Anita.. vet du att du ger mig mycket inspiration och stärker mig i detta med sången och musiken just nu.. ska ge det lite mer tid nu känner jag.. varmt tack!!

  Pernilla Tack för dina värmande jättefina rader.. Jag behöver påminnas och bli stärkt i att jag med har en uppgift att ge.. speciellt nu när Gudinnan viskar att det är dags för nya äventyr och att ta ytterligare steg på min unika väg..... då kan jag bli lite tveksam.. så dina ord kom lägligt nu.. varm kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig