lördag 4 december 2010

Retreat med Sofi!

Vilka fina dagar!
Igår hade vi en så fin dag här jag och Sofi. Tänk vad enkelt det egentligen är att skapa en mysig och menigsfull retreat även hemma. Skriver lite här för att kunna inspirera er att skapa liknande dagar med er själva eller en väninna.

Vår Retreatdag
Vi började med yoga som avslutades med en skön vägledd meditation där vi mötte vår inre Gudinna. Därefter blev det fruktfrukost med samtal om dagens Gudinna. Sedan gav vi oss ut på en skidtur. Det var helt underbart väder.. Sol, massor med snö och så vackert.. och vi kunde åka en lagom tur runt byarna här på vanliga vägen.
Hoppsan.. så det kan gåHemma igen var det dags för lunch och vi är så lyckligt lottade att det finns en massa mat kvar från julbordet i helgen så det blir enkelt och lyxigt med maten. Sedan hade vi lite egen tid och efter det gick vi ut till relaxen och tog en fika, drog varsitt insipirationskort som vi pratade om och sen hoppade vi i bubbelbadet där vi låg länge och pratade bland annat om dagens Gudinna som hade med fruktbarhet, sensualitet m.m. att göra. När vi kom in igen vägledde Sofi i lite frigörande dans och det kändes skönt att känna sig mer helt och fullt i kroppen. Kvällen avslutades med kvällsmacka och té och en mycket bra film där Christiane Northruph pratar om Mother- Daughters wisdom. Den gav oss mycket nya insikter och inspiration. Slutligen somnade jag sååå skönt.Fruktbarhets-Gudinnan
Denna härliga Gudinna har gett oss inspiration idag. Vi har pratat om att vara i kroppen, se den som helig och njuta av våra kroppar. Vi har ju gjort en massa saker idag som även har med kroppen att göra, yogat, åkt skidor, spa:at och dansat. Lyssnade även en stund på en film där en kvinna ställde frågan: Ser du din kropp som helig? Så jag vidarebefodrar den frågan till dej. Ser du din kropp som Helig? Om inte så är det kanske dags att vi börjar göra det.

Mamma - dotter relation
Christiane Northrup pratade som vanligt så klokt, vist och inspirerande och denna gång om hur vi ofta omedvetet tar till oss det sätt som vår mamma har och hennes värderingar och sedan skapar vårt liv utifrån det. Det gav mig en djup tankeställare och jag kunde se vissa mönster och sätt som min mamma har och som jag tagit efter. Ska nog fundera lite vidare på det idag och se vilka saker jag vill behålla och hur jag kan bryta vissa mönster och använda även andra kvinnor som förebilder i hur jag vill leva och skapa mina relationer... Ja det var mycket mer kloka tankar i denna film med Christiane. Jag älskar att lyssna till henne alltid så djupt inspirerande och vist.

Nu är det nog dags för lite skidor igen... ha en underbar dag du med och tänk ut vad du mår bra av.

6 kommentarer:

 1. Låter som härliga dagar! Tycker de här klara kalla dagarna är fantastiska! Att bylta på sig en massa kläder från topp till tå och sen ta en lugna promenad i solen,få en massa ljus på ansiktet och se hur allt ligger inbäddat i snö i väntan på värme. Komma in och dricka en kopp te uppkrupen i soffhörnet och läsa lite eller kanske tom slumra en stund! DET är en ledig dag det!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det mysigt och har man bara varma kläder är det ju härligt med den kyliga friska luften.. fint att höra att det är fler Gudinnor som njuter.. Varm kram Anne

  SvaraRadera
 3. Hade en retreat igår med fortsättning idag - mycket på grund av ditt inspirerande inlägg!!

  Nu känns livet bra. :)

  ingrid

  SvaraRadera
 4. Härligt att höra Ingrid.. kul att jag kunde inspirera dig..varm kram och tack att du delar.

  SvaraRadera
 5. Jag blir lycklig av samtliga era bilder!!
  Ljuvligt inspirerande att också höra och ger så skön tillåtelse att njuta i min egen vardag!!
  Det är så lätt att drabbas av "duktighetsdjävulen" som vill få en massa nyttigt gjort och då tappar jag ju mig själv och kommer så långt ifrån mitt eget välmående ... igen!

  Ska öva mig i att känna min kropp som helig - hisnande tanke, men befriande!!
  Kramis

  SvaraRadera
 6. Härligt.. ja passa på att njuta så mycket du kan.. och det är en fin tanke att se vår kropp som helig.. tror det skapar hälsa och även värdighet.. KRAM

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig