tisdag 14 december 2010

Att se Gudinnan i spegeln!

Ett beslut att väcka medvetenheten om Gudinnan!
Ju mer vi dömer oss själva ju mer kommer vi att se negativt på oss själva... och även andra. Men för många av oss har det blivit en så ingrodd vana att tänka lite kritiserande om oss själva och vår kropp t.ex när vi ser oss i spegeln.... När vi istället fokuserar på det vi vill.. det vi längtar till.. det vi uppskattar hos oss själva och andra... då växer det.. då ger vi det tillåtelse att utvidgas.. inom och utom oss..

Ska vi besluta oss Här och Nu...
...Kära Gudinnor att helt enkelt sluta döma oss själva när vi ser oss i spegeln... Ja gärna annars med men kanske vi kan börja med spegeln. Besluta oss Här och Nu kära syster, för en ny vana... Nästa gång du står där framför spegeln och har synpunkter... Bli då medveten om det och påminn dig själv om.. Ja just det.. jag har ju slutat att döma mig själv och mitt utseende... Börja nu ditt nya liv där du är snäll mot dig själv och bejakar den du är... och vet ni vad jag tror.. då kommer du snart se en ny kvinna där i spegeln.. Ja det kommer bli uppenbart att det är en Gudinna du ser där.. med en mängd inre och yttre kvalitéer som du älskar och uppskattar och som andra med älskar och uppskattar.. och vet ni... det som är lite lustigt i det hela är att hon har ju funnits där hela tiden... men med våra kritiska och dömande glasögon har vi inte kunnat se henne.. och vi har till och med hindrat henne från att blomma ut... Men nu börjar en ny tid... visst gör det... Jag ska testa.. är du med?

Hur komma ihåg?
Denna gång ska jag ge mig själv en ärlig chans att inte glömma. Jag ska sätta upp en lapp på de speglar i huset som jag brukar titta i där det står t.ex. "Numera väljer jag att uppskatta och älska mig själv"... Vill du vara med? .. sätt upp den lapp du vill men den ska vara en god påminnelse och bejaka Gudinnan inom dej: Tex: Jag är en Gudinna.. eller Jag älskar och uppskattar mig själv.. eller "Jag är alltid vacker inuti och utanpå" eller "Jag är en vis underbar Gudinna" eller det som passar Dig...

Vi provar en vecka...
Nästa tisdag ska jag dela med mig i bloggen hur det gick för mig .. kanske delar jag lite under veckan med... och du får med gärna dela med dej... du som vill testa... Spännande.. nu kommer jag (vi om du är med) inte undan.. det är det som är fint med att dela med er här... Kram och lycka till.. Anne..
Ps om du vill stärka dig själv i att vara med så kan du skriva det i kommentaren... samt kanske har du ett annat sätt att fokusera på detta som passar dig...

8 kommentarer:

 1. Detta var en god idé!
  Jag prövade såklart i huvudet först, i tankarna föreställde mig hur det kändes, och det var fantastiskt.. :D Hur kunde jag glömma vem jag var?

  Små lappar är bra!

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Härligt Ingrid!
  Ja det är klart att det bästa är att vi även kan börja inom oss.. i vårt huvud som du säger.. inspirerande att höra.. ja hur kan vi glömma..varm kram Anne

  SvaraRadera
 3. Strålande idè!
  En klok och vis vän sa till mig för ett tag sedan..."Varför klämmer du in dig i en vitsippe kostym när du är en solros? Du är vacker och unik men ser dig själv som en i mängden! Lite betydelselös och som alla andra. Vilket du definitivt inte är!"
  Så det är vad jag numera säger till mig själv: Jag är vacker och unik och jag älskar mig själv!
  Min resa har bara börjat och forfarande är jag osäker på vart stigen är på väg men tar ett djupt andetag, sträcker på mig och vandrar vidare, som en solros!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt Pia.. ja vi inser ju inte helt och fullt vilka underbara och vackra Gudinnor vi är. Vad fint att du säger det till dig själv.. ja jag har sagt en massa snälla saker till mig själv i dag med och det känns så gott och ganska självklart när jag väl säger det... kram till dig.

  SvaraRadera
 5. Tror jag missade något viktigt denna vecka då jag inte var inne på bloggen ....
  Måste läsa vidare och begrunda ...kramis so long!

  SvaraRadera
 6. Ja och jag behöver påminna mig själv ännu mer att verkligen säga och tänka positivt när jag ser mig själ vi spegeln... kram

  SvaraRadera
 7. Ojoj vad jag behöver detta ..!!
  Kom på att jag tittar oftast i spegeln men SER inte vad jag ser ens ... nu ska jag gå tillbaka till badrumsspegeln, se mig in i ögonen och hälsa mig godmorgon ... "godmorgon min sköna ..." - märklig ny känsla ,ovan! Här behöver övas och inte räcker det med en vecka inte ... fr.o.m. nu och framåt!!!

  - allt det där som är så lätt och givet att känna och säga till andra, men har helt glömt mig själv ... jaa hur kunde jag också glömma det!??

  Tack Anne - detta får bli mitt viktiga nyårslöfte för mig själv!!
  Att verkligen öva mig i att se djupet i mig själv och tycka om det jag ser varje dag!! oavsett nyanserna!

  TACK!! för detta givande dryga halvår jag varit med här och tagit del av allas tankar!!

  Nu önskar jag alla er Gudinnor ett fantastiskt nytt SPEGELÅR 2011!!

  Kramar Anita

  SvaraRadera
 8. Tack Anita för att du påminner mig om detta som ju är en så bra övning och som du säger... vi skulle ha mycket glädje av att införliva resten av vårt liv... Ett underbart nytt år önskar jag dej.., varm kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig