lördag 6 april 2013

Nu har vi landat i soliga och varma Kreta


Nu är vi på Kreta
"Jag vet inte om det hjälper till lite att jag skriver mina affirmationer…men jag tror det och jag kommer fortsätta att göra det för jag tror att det blir lite enklare för änglarna och den vänliga hand som ser till vårt bästa att fixa det till oss då.

Jag, min syster Karin och min systerson David som är 9 år har rest till Kreta. Vi hade turen att det var varmt och soligt denna första dag så vi har gått en lång promenad utmed havet och även badat… men varmt var det inte i vattnet men ändå uppfriskande.

Georigoupolis är en sån där lite äkta by där det fortfarande ligger fiskebåtar och det finns grusvägar och små stigar med vilda blommor och där allt inte är så där tillrättalagt och fint utan lite mer som det var när jag reste för 30 år sedan… Lite vilt och äkta liksom… Jag gillar det och känner mig hemma i det… börjar redan fundera på om denna lilla by skulle kunna vara en plats att återkomma till regelbundet några månader om året för att sitta och skriva.

 Här landade jag skönt mitt i fiskegarnen som var så vackra och visst matchar jag dem perfekt:)
Den är resan var sådär otroligt billig så det nästan inte finns…Jag hade kollat upp hotellet innan och det var många omdömen som inte var så positiva precis men också en del som tyckte det var helt okey, men eftersom min syster redan bokat här och det låg nära havet så kändes det rätt ändå… men jag hade inga förväntningar på boendet då jag dessutom bokat ett enkelrum till en jätteliten extrakostnad. Samt att på hotelvouchern vi skulle skriva ut och ta med stod det med stora bokstäver ”Low Cost Hotel”

Jag tänkte att jag kan ju alltid byta rum eller hotell med om jag inte är nöjd…Jag brukar ofta göra det….men sen började jag tänka på att jag kunde ju skapa en vision av att jag istället fick ett trevligt rum meddetsamma. Så jag skrev ner några affirmationer om det… att jag skulle få ett rum där jag skulle trivas och njuta av att vara…

Jag känner mig så djupt tacksam nu att det blev så…och ännu bättre!! Ett trevligt men enkelt rum med två sängar varav en dubbelsäng som jag lade beslag på, möbler målade fint, på andra våningen med en trevlig balkong precis ovanför min syster, så vi lätt kan ropa på varandra…och med utsikt över bergen och åt öster med fm-sol…det gillar jag. Dessutom med ett litet pentry, vilket inte stod i beskrivningen men jag är mycket tacksam över. Allting går dessutom i gult och rosa vilket jag älskar. När jag lade mig på kvällen kände jag mig så tacksam. Det här rummet passade verkligen mig och mitt syfte att även skriva på in nya bok.

Frukosten – som ingick - hade jag heller inga förväntningar på…Ja det blir nog i alla fall vitt bröd och marmelad sa jag när David frågade. Så döm om min förvåning när vi fick se frukostbuffén…Här fanns Allt!! Frukter, grönsaker, tjock krämig yoghurt, bröd, kakor, samt en massa lagade rätter och allt annat man kan finna på en riktigt bra hotellfrukost!! Samt utsikt över havet…

Det är skönt när livet överträffar våra förväntningar…. Och jag känner mig så väl omhändertagen som om en vänlig hand verkligen sett till att fixa det så fint till mig denna resa. Jag vet inte om det hjälper till att jag skriver mina affirmationer…men jag tror det och jag kommer fortsätta att göra det för jag tror att det blir lite enklare för änglarna och den vänliga hand som ser till vårt bästa att fixa det till oss då. Jag vill varmt rekomendera dej det med…men lägg gärna till ”detta eller det som är ännu bättre sker nu till det högsta bästa för mig och alla andra.

Den här "krukan" var ju så söt

”Allt är mycket väl, and everything works for my highest Good” som är en affirmation jag även använder en del… Jag tror visst att affirmationer fungerar när det är positiva och sanna tankar vi påminner oss om.

”All is well in my life
Everything works for my highest good
Out of this situation, only good will come
I am safe”


11 dagar är jag här nu och jag ska fortsätta att skriva på min Gudinnebok som jag påbörjat tidigare. Men visst var det helt underbart hemma med. Jag älskade verkligen hur snön låg kvar o sakta smälte i solen… det var så vackert i Mundekulla…Det är skönt med sol och värme och hav och blommor men mitt hjärta har jag främst i ett litet paradis mitt i Ljusa Småland.

Ha det gott alla Gudinnor!
 KRAM till er och Njuuuut av den svenska våren för den är verkligen outstanding… när allt börjar grönska efter en låååång vinter. Men för mig som bor mitt i en verksamhet är det också mycket fint att kunna åka bort och sitta och skriva i lugn och ro.
 

4 kommentarer:

 1. Åhhh Anne blir lycklig av att läsa och inspirerad, också glad för att du ger dig detta!!
  Visst är våren här hemma underbar, men iår dröjer den mer än vanligt, ger oss verkligen en prövning i tålamod och lääääängtan ... Och du kan nog lugnt njuta där du är, ni kommer nog samtidigt till Småland - du och våren!
  Jag tror det är så här Anne, du upplevs som en skööön harmoni i dig själv mer och mer, och då har du "ditt paradis" med dig vart du än reser! Att inte skapa sig stora förväntningar, ger ju också en form av förnöjsamhet - man kan bättre ta det som det blir ... Och vara nöjd med det!!
  Ditt enträgna arbete med affirmationer ger tydligen också goa resultat ...
  Tänk om det är så "enkelt" och verkligen menat att vi ska ha det så bra, som det kan bli när vi, som du nu har gjort, öppnar upp för det bästa och unnar oss att ta emot det med att vara tacksamma för det som sedan ges ( utan att själv styra eller tänka " det kunde istället blivit si eller så ..." )
  Åter igen: kärnan är verkligen och förblir det väsentligaste av allt ; ATT ÄLSKA SIG SJÄLV och ATT VILJA SIG ALLT GOTT <3

  Att det enklaste ska vara så lätt att krångla till och blir då så svårt istället ...

  Tack för dina rader och fina inspiration till att vilja sig det bästa - det går rakt i i min hjärtesjäl!

  Njut och ha det bäst i ditt paradis!!

  Varmaste kramen Anita

  SvaraRadera
 2. Tack kära Anita!
  Så mysigt det är att sitta här nere och ändå kunna hålla kontakt med dej och er andra...Blir då glad för dina fina värmande rader Anita.. Ja det är nog som du säger att jag har paradiset mer och mer inom mig.. vilken finreflektion som gör mig glad. Ja affirmationer och positiva tankar verkar fungera även när det gäller praktiska saker...ska berätta mer i bloggen...
  Ja det är nog så enkelt Anita att livet vill ge oss det bästa...att vi är här för att njuta och vara lyckliga och ju mer vi kan välkomna det goda ju mer gott kan kommma till oss...och att sen vara tacksam för det som ges... Du beskriver det så fint... Ska läsa det om igen för dina rader innehöll så mycket goda tankar. Varmaste kramen till dej. Anne

  SvaraRadera
 3. Älskade Anne Solveig. Jag önskar dig all Lycka och Glädje på din resa. Några inspirerande rader att ta med dig på din väg. Kärlek och Kramar från Inger

  Balans
  Kärleken har gett dig två vingar.
  Prova dem och flyg fri.

  Blomstra
  Var som de vackra blommorna på ängen.
  De ÄR.

  Frihet
  Flyg dit vindarna bär dig, då flyger du med lätthet.
  Kärleken är med dig överallt.

  Ge
  Ett leende till varandra
  och våra hjärtan sjunger Kärlekens sång.

  Energi
  Allt är Kärleksenergi.
  Vi är evig Kärleksenergi som byter form.

  Enkelhet
  Du är redan det du söker.
  Kärlek.
  Allt finns inom dig.

  Helhet
  Att ge Kärlek och att ta emot Kärlek
  gör oss hela.

  Hjälpa
  Om någon frågar hur hon ska göra, var närvarande,
  ge Kärlek.

  Kärlek
  Lyssna uppmärksamt till ditt inre,
  i varje ögonblick, i varje händelse i ditt liv,
  viskar Kärleken till dig exakt vad du behöver veta.

  Kärlekens spegel
  Jag ser dig i ögonen
  och ser Kärleken.

  Lätthet
  Ju lättare packning desto lättare går du.

  Lyhörd
  Följ med i dansens virvlar.
  Dansa med i Kärlekens dans.

  Lyssna
  Låt ditt hjärta sjunga med i
  Kärlekens sång.

  Möjlighet
  En lite fågel kvittrar, med Kärlek är allt oändliga möjligheter.

  Närvaro
  I stillhet och tystnad möts vi i Kärlek.

  Roa varandra
  Dansa, spela, sjung, skratta.
  Krama varandra.
  Det är en Kär-Lek i Kärlek.

  Sanning
  Känns det sant, inom dig, är det sant.
  Det är Kärleken som visar dig vägen.

  Skapa
  När Kärleken dansar i ditt bröst
  skapar du i Kärlek.

  Tillsammans
  Var med dem som får ditt hjärta att sjunga.

  Skönhet
  Där det finns Kärlek finns det Skönhet.
  Där det finns Skönhet vinns det Kärlek.
  Skönhet och Kärlek vandrar hand i hand.
  Så vacker Moder Jord ÄR.

  Tillit
  Följ flödet som vattnet i en bäck. Kärleken visar vägen.

  Veta
  Ekorren hoppar från gren till gren.
  Ekorren vet att den kan.

  Välja
  Känns det sant för dig?
  Känner du Kärlek?

  Älskade Vän
  Jag vet att du följer ditt hjärtas röst
  och att Kärleken visar dig vägen.
  Jag önskar dig all Lycka på din väg.
  Jag Älskar Dig.

  Öppen
  När Kärleken får flöda fritt sprider den sig
  som ringar på vattnet i all oändlighet.
  SvaraRadera
 4. Tack kära Inger för de fina kärleksfulla raderna... de tar jag med mig på resan. kärlek och ljus till dej. varm hälsning Anne Solveig

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig