lördag 1 september 2012

Skaparglädje och Kreativitet i Sofi-land!

Sofis Gula mysiga Kreativa Skaparhem
Nu är jag ute på äventyr igen. Har just hälsat på min kreativa härliga väninna Sofi som skapar fantastiska fantasifulla, vackra och färgglada figurer och prylar i papiér mache, mosaik m.m. Sofi har dessutom köpt två jättefina gula hus... med tillhörande stor mysig trädgård. Det ena huset är hennes atelje och det andra hennes hem... Så idylliskt .... samt modigt att köpa eget hus med tycker jag.

Visst är det ett underbart litet gult hus.. här bor Sofi...

och lite längre ner i trädgården ligger ett nästan likadant hus.. som är hennes fina atelje

En liten kort vandringstur i omgivningen - trodde jag
Vi går en liten skogspromenad tyckte Sofi....Intet ont anande följde jag med ..   - Här kan vi gå ner sa Sofi "skogsvant"...och det kändes som hon hade gått där 100 ggr förut... tillitsfullt följde jag med... det visade sig efter ett tag att  vägen var fylld stora livsfarliga hinder som mängder av elstaket och stora grindar  ... kan inte fatta hur ens väninnor kan utsätta en för något sånt:) ....samt att det så småningom när vi gått så långt att vi inte ville vända - kom fram att Sofi aldrig tidigare hade gått just den här vägen!!!....men då valde vi ändå att gå vidare.. efter diverse umbäranden och livsfaror:) kom vi till en vacker skog... lite längre fram, sprang en Älgko över vägen följd av sina två kalvar... så vackert... det var helt klart värt alla umbäranden. Ett litet tecken från den stora Gudinnan.

Vilse och räddade i sista stund av en ängel
Sen var vi dock ganska vilse...  efter att gått över okänd mark och hoppat över en bäck samtidigt som vi hoppade över både en taggtråd och ett elstängsel.... så hamnade vi mitt i skogen där Sofi trodde hon kände igen sig!!... Vi stötte på en tant som blev livrädd så vi fick ropa på henne och då kom jag på den geniala idén att fråga tanten om vägen... Enkelt och lätt förklarade då änglatanten vägen ut ur skogen...och så småningom var vi hemma igen.. pust... (och Sofi om du inte tycker denna beskrivning stämmer helt så får du skriva din version i din egen blogg eller prova att skriva en kommentar här.. det är ju inte säkert jag tar in den:) och du ska inte tro att jag är ett dugg avundsjuk på din oranga vattenkokare:).. dessutom har jag snart en själv eller kanske två:) Samt att det är härligt med väninnor som har humor:))...

Att vistas hemma hos Sofi ger en härlig inspiration
Hon bor i ett helt kollektiv tillsammans med en massa fantasifulla figurer.. Här finns ormar... drakar... prinsessor...och mycket mer....Överallt är det en lekfullt skapade, färgglada figurer. Det finns också en mängd prylar i liknande färgglada lekfulla stil som Sofi har köpt in.... "Normala" människor skulle säkert inte ens sett de här sakerna... men Sofi ser dem..  jag skulle tippa på att både hon och alla hennes kusiner i världen som skapar på detta sätt kommer från en speciell planet.. där allt ser ut så här.... och det kommer troligen snart bli en invasion av dem och deras skapelser...så se upp... du kan bli smittad av tokig skaparglädje...så kom ihåg att jag har varnat dej...

Kanske blir du aldrig mer normal...
Kanske kommer du till och med vilja besöka Sofi och vara med i en av hennes kurser.. ja då är det definitivt kört... du kan räkna med att du kommer hem och målar ditt kök lila med turkosa prickar... eller sätter upp en tapet i köket som Sofis tapet som är gul med stora orange prickar... eller målar du om stolarna rosa och lägger på gredelina dynor...eller sätter ett huvud på stolen!!!  troligen kommer du även införskaffa en mängd burkar och prylar och mattor som du aldrig förut hade tänkt på.eller ens anade att de fanns... kanske går du även och köper en orange vattenkokare:) kanske börjar du gegga med pappersmassa och klister och skapar en massa färgglada figurer.. kanske slutar du jobbet och sysslar bara med det du tycker är kul...  kanske blir du aldrig mer normal... bara så du vet...:)

Så vill du förbli "normal" och som alla andra... sluta läsa här nu... och titta absolut inte på bilderna nedan...Men är du redo för ett mer kreativt, lekfullt, skapande, äventyrligt och kul liv.... fortsätt och låt dig inspireras!


Vi börjar lite lugnt... Sofi skapar även så mycket vackra saker... vardagsrumsbord i mosaik

I det färgglada köket finns det många fantasifulla härliga prylar

 Här ser ni tapeten som är gul med orange prickar
Längst till höger på köksbordet skymtar den klenod Sofi är absolut mest stolt över av alla sina saker.... en orange vattenkokare :) (vi brukar skämta om denna ifall ni undrar)

 Visst är hon kraftfull


 Byrå med mosaik.. visst är den fin

 Denna lilla vackra Venus-Gudinna står på Sofis trapp.. en av mina absoluta favoriter

 Stolarna är redan upptagna Här är Sofis egen "Gudinnesamling" 
 Ja här har ni henne.. konstnärinnan.... min fantastiskt kreativa inspirerande väninna

och här är jag...lite läskig var hon ju men vi blev kompisar

Så jag antar att du redan är smittad nu ... då kan du lika gärna titta in på Sofis hemsida.. www.sofi.nu  och vill du få info om kurser m.m så meddelar hon dej säkert gärna.. skulle du ha vägarna förbi så kan du alltid ringa och är Sofi hemma så kanske hon bjuder in dig en stund.

Ha en fin helg... Kram Anne Solveig

4 kommentarer:

 1. Stolarna var redan upptagna:) finurligt. Och vilken stor primadonna där på slutet!

  Härligt med alla färger och spontanitet. Wow. Vilken energi!!
  Tack.

  Ska kolla in på hennes hemsida och njuta vidare.

  SvaraRadera
 2. Tack Ingrid Rakel... Ja visst är de häftiga... ja det är lätt att bli smittad av Sofis härliga skaparglädje.

  SvaraRadera
 3. Åh vilken kreativ kvinna, gillar när folk vågar använda FÄRG!

  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 4. Härligt att höra Jenny...Ja Sofi är fantastisk kreativ...

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig