måndag 27 augusti 2012

Egen tid och skrivande på ny bok!

Egen tid
Jag har tillbringat 4-5 dagar på Norra Öland för att njuta av den sista sommaren men främst för att få egen tid och tid till att skriva. Jag känner att det är så viktigt att då och då unna mig egen tid och längst häruppe på norra Öland, när turisterna har åkt hem, är det så lugnt, fridfullt och såååå vackert och det känns enklare att tänka fritt. Värmen dröjer sig oftast kvar till mitten av september... och på de långa vackra vita stränderna är det endast några få besökare... en ren vit strand känns så vilsamt för sinnet och själen.


Landa först och sen kom inspirationen
För varje dag har jag njutit lite mer av ny inspiration och att landa mer i min egen energi. Det är så lätt att tappa bort sig när vi har andra människor runtomkring oss. Jag tror att vi behöver eget utrymme och egen tid emellanåt för att hitta tillbaka till oss själva och till syftet med vårt liv.

Inspiration till en ny bok
På hemväg från Gudinnekonferensen i Glastonbury fick jag dessutom en stark inspirerande känsla av en ny bok som ville skrivas... så jag har lyssnat till Gudinnan och försökt att vara ett redskap för den inspirationen och därmed skrivit en del... men det tog några dagar att komma igång och säkert är det så att vi behöver landa och hitta hem först innan inspirationen kan komma fullt ut.

Solnedgång i Byxelkrok

Fiskebodar i Byxelkrok


Innanför detta fönster har jag suttit och skrivit


Sista eftermiddagen - kvällen på stranden.. så härligt att vandra utmed en helt stilla vit strand. 
Här föddes en ny idé ännu starkare... det är som om ny inspiration och nya möjligheter kan bli tydligare vid en öppen himmel och en oändlig horisont.


Hej då fina strand.. är så tacksam....kanske ses vi i september eller blir det nästa år...

Kan även berätta att på vägen upp bad jag Gudinnan att vägleda mig till ett fint soligt rum där jag skulle trivas, känna mig trygg och ha ro att sitta och skriva. Jag fick en lägenhet för mig själv med ett sovrum med morgon sol, ett kök mot söder där jag satt och skrev, ett extrarum åt väster och dusch o toa... Det kostade 200:-/natt och när jag sen skulle betala tyckte den trevliga värdinnan att jag kunde få lite rabatt.. så 800:-!! för 5 nätter.  Priset berodde delvis på att det är lågsäsong. 

Ville bara inspirera er till att ni kan få en fin semester eller egen vistelse till ett lågt pris och sensommaren är så fint på Öland.... känner även att livet bejakar oss när vi är i flödet samt att det är så viktigt att be om det vi vill ha också... oftast får vi något ännu bättre.

Allt Gott...ny bär det vidare på nya äventyr...mellanlandar en dag i Mundekulla.
Anne Solveig

4 kommentarer:

 1. Javisst, vara kvar i sin egen energi, så viktigt! Märker det särskilt när jag är lite för empatisk ibland.. så jag pustar också ut när turister (trevliga människor egentligen men, för lite tid ifred), har lämnat Gotland till mig :)

  Och Rakel ja, försöker byta namn men jag tycker det känns konstigt..även om jag kanske vill? Fast jag gillar nog mest Ingrid ändå, trots allt. hm :)

  Blir jättenyfiken och glad och inspirerad för din nya bok, och väntar med spänning.. :) Vad är temat, eller är det hemligt?

  Kram

  Ingrid Rakel Maria (får det bli ändå)

  SvaraRadera
 2. Ja Gotland är ju så härligt med... hyrde en fiskebod nere vid havet en gång på Fårö...och älskar Visby.. men förstår att du känner lite samma sak med att det är skönt när lugnet infinner sig efter sommaren...Jag tycker både Ingrid och Rakel.. och visst är det Maria med... är fint.

  Vad kul att du blir nyfiken på min bok. Lite hemlig får nog titeln vara ännu... men den kommer definitivt handla om Gudinnan och relationen till henne... KRAM

  SvaraRadera
 3. Jag bara LER och myser med dig, Anne - så härligt att höra och förstå att du lyssnar innåt och skriver ... Jag känner min egen längtan efter att lyssna innåt och inspireras av DIG!
  KRAMAR och sensommarvärme till dig!

  SvaraRadera
 4. Vad fint Anita.. att jag kan inspirera dig... och dessutom känns det som du har så mycket att skriva med...
  En anledning att skriva är ju att jag själv blir mer grundad i mina tankar och...och får möjlighet att tänka till lite djupare om vissa saker.

  KRAM mysiga Anita från Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig