söndag 21 augusti 2011

Sunday Spirit inspiration - Mayakalendern


Rolando Yxcot Pérez från Guatemala

Det kändes mycket lugnande och bra att lyssna till Rolando idag när han pratade om Mayakalendern... Det han sa är nog så som jag tänkt tidigare men det var ändå skönt att få höra det från en trygg källa som vet vad han pratar om.

Alla kulturer har en tideräkning
och i Mayakalendern börjar en ny tidsperiod helt enkelt den 23 december 2012.. så säger Rolando Yxcot Perés. Han känner en djup sorg över att det har spridits så många rykten och även skrivits böcker som om att jorden ska gå under m.m. och att det finns människor som skrämmer upp andra och tjänar pengar på att skriva böcker m.m. om detta.

En ny tideräkning börjar säger Rolando
men eftersom det har varit så mycket fokus nu på att något speciellt ska ske samt att vi lever i en tid när människor måste finna ett nytt sätt att leva mer i harmoni med varandra och naturen - så tror han också att mycket gott kommer att ske i den nya tiden. Vi behöver ha en ny attityd där vi visar tacksamhet mot naturen och alla elementen, säger han..

En positiv tidsera börjar!
Rolando tror att vi kommer gå in i en ny tidsperiod med jämlikhet, solidaritet, kärlek och fred för alla världens folk. När det gäller hans eget folk så är hans uppfattning att den nya tiden kommer innebära att Mayaindianerna åter igen kan utbilda sig ... utöva sina kunskaper om hälsa och naturlig medicin och åter igen tala med djuren, blommorna och Moder Jord och att vi alla kommer hitta tillbaka till glädjen i hjärtat...

Pilgrimsvandringar
Redan nu planeras flera längre pilgrimsvandringar i samband med den nya tidsperioden...med syfte att stärka och ena ursprungsfolken.

Han nämnde dock att vissa Astronomer
säger att jorden kommer hamna i ett speciellt läge nån gång under denna tidpunkt (vet inte när) vilket ändå skulle kunna innebära vissa förändringar.. Enligt Rolando så är det mer en tillfällighet att detta råkar inträffa samtidigt och han lade inte så stor vikt vid det... utan betonade att det huvudsakligen är det något positivt vi kan vänta oss är vi nu närmar oss den nya tidsperioden.

Så allt är mycket väl
...men vi människor behöver ändå lära oss att visa tacksamhet mot elelmenten.... solen, vinden, vattnet och jorden. Det behövs nya tankar och en ny attityd i en ny tid!

Idag har vi även gjort en lång vacker ceremoni
...runt elden ute i solig vacker natur. Ska lägga in en bild här sen när jag hämtat kameran.. kram på er... och hoppas mina tankar har kunnat skapa lugn och tillförsikt även i er... för det var den känsla som Rolando förmedlade främst till oss.

6 kommentarer:

 1. Jag är med i en rörelse som kallas birth2012.com och som handlar om att bidra till att ta mänskligheten ett steg upp... Och därför har man utsett 22 december som födelsedagen för den nya människan... alltså den som kommer efter Mayakalendern. Det kommer att firas på en massa sätt och jag kommer säkert att ha mer att berätta vad det lider. Nu lyssnar jag på visionären Barbara Marx Hubbard varje vecka och blir verkligen inspirerad... ett bra komplement till ursprungsfolken med andra ord! Kram Charlotte

  SvaraRadera
 2. Tack Charlotte... fint att ta del av att det sker så mycket positivt nu inför 2012...spännande.. och jag ska kolla upp Barbara..låter fint med... ja vi finner ju våra egna källor att hämta inspiration från.. kram Anne

  SvaraRadera
 3. Tack för att du delar med dig, Anne! Jag, det pratas mycket om Mayafolket och 2012 just nu och jag känner precis som du och Rolando att det blir en ny, ljusare tid. Jag tycker vi har experimenterat dualitet och krig, våld tillräckligt nu. Det är definitivt dags för en ny tid och ett nytt sätta att vara på.

  Kramar, Karina

  SvaraRadera
 4. Tack Karina.. känns fint det du skriver.. Självklart kan det hända en lite med naturen m.m. det har ju redan skett en del... men främst känns det fint att fokusera på det goda vi vill och som kommer att ske... istället för rädslan...för som du säger det är dags för en ny tid.. och ett nytt sätt att vara.. och det är på väg.. kram

  SvaraRadera
 5. Kloka ord och handlingar blandat med mycket kärlek är vad vi behöver Tack Anne för att du sprider visdom
  <3<3<3 Mia

  SvaraRadera
 6. Tack Mia...känns fint att kunna dela vidare.. det vi fick av Rolando..kram

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig