söndag 28 augusti 2011

Då pratade vi män.. nu pratar vi hus!

Vilken skrivarlust jag plötsligt fick..
..och det finns så mycket att skriva om...
Under sommaren har det varit ett kärt återseende att möta så många Gudinnor. Jag har ju den stora fördelen att bo och verka på en plats där människor kommer till mig. En sådan fin liten kvinnostund hade jag på Musikfestivalen med två kära väninnor.. och vi pratade hus. Vi hade alla tre träffats regelbundet i en kvinnocirkel för ca 7-8 år sedan och då pratade vi mest relationer... men nu pratade vi hus!!...

Nu är det hemmet som är viktigast
Jag har märkt det fenomenet med flera andra kvinnor under sommaren... Män får gärna finnas där i vårt liv men huset eller hemmet är viktigt nu... tror det har lite att göra med att vi blir äldre... Vi vill ha vårt eget utrymme helt enkelt.. De kvinnor som vill bo med sina män vill ha sitt eget rum... eller ett litet extrahus eller boende att kunna vara i när de behöver egen tid. Säkert gäller det även yngre kvinnor med eftersom det nog även har att göra med att i den tid vi lever i nu ska det feminina utvecklas och då kan vi behöva en del kvinnotid för att hitta oss själva och få vara i vår egen energi.

Mitt senaste nöje har varit att gå in på hemnet
...och kolla hus.... Ja säkert vet en del av er att jag trivs ju jättebra i Mundekulla men samtidigt bor vi också mitt i en verksamhet som tidvis är ganska livlig med mycket människor och mycket som sker.. och då är det inte så enkelt att ge sig tid att vila. Därmed har jag tillbringat en hel del tid i släkthuset på Öland som jag ju älskar... men nu vill släktingarna att huset ska säljas och jag hade möjlighet att köpa det... men slutligen kände jag ändå att jag just nu behöver egen tid att skapa och bara vara... och även om jag har älskat och njutit av att vara i huset så har det också varit lite en tyngd och ett ansvar att ta hand om det och trädgården... och jag kände att nu är det dags att ta ett nytt steg.. vara sak har sin tid.. och jag är så tacksam för att farmors lilla hus funnits under dessa år. Nu vill jag ha mer tid till att uttrcyka mig själv kreativit och fokusera på mina kvinnoevent....

Det känns som rätt beslut
..och jag känner en frihet djupt inom mig när vi nu säljer både mitt föräldrarhem och Ölandshuset... en ny tillit som vaknar där jag känner att allt är mycket väl.....Samtidigt tittar jag ändå på hus för jag skulle så småningom vilja ha ett hus ändå på Öland tror jag.. men ett lite enklare hus med naturtomt eller gärna tomt mot Alvaret och lite luftigare och ljusare och högre i tak och även ett hus som är vinterbonat och som jag kunde har lite mer som mitt extrahem när jag vill och har behov av det.. men kanske ska det vara en paus först där jag är fri att resa och vara dit livet leder mig.

Ju mindre ägodelar ju mer sann frihet
Jag känner att jag behöver inte så mycket saker och att ju mer vi binder upp oss vid saker och byggnader i det yttre ju mindre tid har vi ju att fokusera på det inre och att skapa och göra det vi verkligen vill... Kanske köper jag mig en husbil ett tag.. har träffat flera vänner som har husbil och säger att det ger en sån frihet.. ingen trädgård att ta hand om och bara sätta sig i och åka dit man vill.. men då vill jag ha en enkel lite mindre variant.

Nu är jag fri att vara där jag vill vara
Ja det är en härlig känsla som väcks när jag släpper mer och mer... just nu rensar jag även ut en massa kläder, böcker papper m.m. i Mundekulla.. jag vill äga så lite som möjligt och bara det jag verkligen behöver... samtidigt som jag lockas av att köpa ett hus!! Jo men allt har ju sin tid och jag ska lyssna till mitt hjärta och när det är dags så kanske jag köper ett litet hus som bara känns helt rätt.... ett riktigt Anne-hus... eller också upptäcker jag att jag kan ha mitt hem helt och fullt i Mundekulla... ja det finns många val just nu... men även om lusten och idéerna drar iväg är jag varsam just nu och lyssnar till det som känns rätt i hjärtat. Just nu är allt mycket väl och mycket bra i mitt liv.

8 kommentarer:

 1. Kära älskade Gudinnor

  Livet är underbart spännande med dess oändliga möjligheter att skapa i enlighet med lagen om attraktion. Det vi tänker på och fokuserar med känsla på drar vi till oss. Det är som en evig workshop där vi kan välja från en framdukad gyllene, skimrande buffé. Väljer man att endast tänka positiva tankar i glädje så är det vad vi drar till oss.
  Hur det än är just nu...var en visionär och tänk dröm och fantisera hur du vill ha det så blir det så.
  Vi lever i ett universam med överflöd där allt räcker till alla. Ju mer vi önskar och skapar ju mer skapas det att välja ifrån. Älskade Gudinnor njut av tiden som är och kommer. Det är en tid där balansen återställs. Gudinnans tid är nu. Kramar till er alla från Inger

  SvaraRadera
 2. Varmt tack Kära Ingrid...
  Så underbart fint du uttrycker det.!! Ja så är det ju!!! fint att du påminner oss på ett så vackert och enkelt sätt ! Allt finns där i överflöd för oss och det handlar bara om att känna efter vad vi längtar efter.. tänka tankar av kärlek och tacksamhet.. och vara öppna och ta emot..kram

  SvaraRadera
 3. Förlåt.. Inger skulle jag skriva.. inte Ingrid.

  SvaraRadera
 4. Nu ska jag testa om jag kan skriva kommentar här med mitt googlekonto..

  SvaraRadera
 5. Hej igen Anne!
  Det var ett tag sedan jag var inne på Gudinnerummet,.... men som alltid inspirerar du mig när jag läser här.
  Står själv inför en större förändring, en flytt som känts osäker och inte helt självklar in i det längsta, men som nu känns helt rätt. Har alltid bott på stora ytor, men nu blir det betydligt mindre, men det känns bra och tryggt, att rensa, slänga och inte belamra mig med så mycket saker... en frihet att inte äga så mycket , mindre att hålla ordning på och hålla rent.
  Husbilsdrömmen finns även hos mig... den underbara frihetskänslan att resa dit näsan och lusten pekar, det längtar jag efter.

  Många varma sensommarkramar
  Carina

  SvaraRadera
 6. Kul att du tittar in här igen...Ja det känns så rätt när du säger mindre att hålla reda och det lilla kan ju kännas tryggt och lite omslutande.. och en frihet att inte äga så mycket.. då finns det ju tid till annat..kram

  SvaraRadera
 7. Heja dig Anne, tror innerst inne det blir ett Anne-hus på Öland vid Alvaret, ditt skaparhus, frihetshus, vilohus!

  Vet du, jag har ingjutit mer kärlek i min lägenhet och blev erbjuden att hyra ett hus 300 m från min lgh, ska titta på det på söndag (200 m från havet). MEN helst vill jag bo på landet, men det vill inte Hampus, han vill bo nära hans mormor och morfar som vi gör nu, hm... Frihetslängtan. Nära naturen, nära "Spiriten". Jag vill också ha ett "Erika-hus", kul idé!

  Kommer aldrig glömma vårt hus på Öland, det var en nåd att bo så!

  På äventyr, kram Erika

  SvaraRadera
 8. Ja du har helt rätt Erika.. kände det så starkt igår på min biltur när jag hade tid att tänka och känna efter... Skaparhus, Frihetshus, Vilohus.. kändes så fint.. tack för det..fint att få bekräftelse. Vad underbart det lät med huset vid havet...lycka till

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig