onsdag 13 juli 2011

To be me .. truly and deeply.

Jag har nyss uppträtt och sjungit för kanske ca 4000 människor!
Allt vi gör i livet kan vi ju lära av och få nya insikter genom och så också med detta... delar med mig av mina tankar och lärdomar.

Peter skickade in en av mina låtar till Svensktoppen nästa.
Jag blev då utvald att vara med och tänkte att det kan ju vara spännande och en ny utmaning. Sen fick jag med mig Stina och Camilla som jag sjungit med förut ... och då kändes det mer kul och lite tryggt. Dessutom heter låten "Woman come out" så det kändes ju lite kul att få framföra en peppande sång för kvinnor.

Gudinneshow och vackra klänningar
När jag, Tina och Camilla, tidigare har uppträtt med vår Gudinneshow så har vi haft lite härliga klänningar på oss så dem plockade vi nu fram. Dagen innan funderade jag dock lite på det här med kläderna och kände att jag egentligen skulle vilja haft något gult på mig .. även om jag gillade den turkosa klänningen och tyckte att jag var fin i den! Men jag ville egentligen ha en klänning som kändes som lite mer som mig och som jag kände mig mer hemma och trygg i.

Jag fokuserade lite på hur det skulle
kännas att ha en annan mer gul klänning klänning istället för den turkosa och det kändes ju mycket bra närjag tänkte på det, samtidigt som vi nu var väldigt fina och enhetliga i våra likadana klänningar. Vi hade tränat dagen innan så jag hade lämnat min klänning hos Stina och hängt upp den på en galge... När jag kom dit var det en stor fläck på framsidan som mystiskt hade kommit dit. Det gav mig en första tanke att kanske jag ändå inte skulle ha den klänningen... jag sköljde upp den lite snabbt och fläcken gick dock bort. så då kändes det änså som att det var fint att ha de kläder vi hade palnerat.

Vi sminkade oss lite och fixade till oss
..och gick ner för att provträna med musiker på scenen på Larmtorget där uppträdandet senare skulle ske. När vi hade sjungit kom några vänner fram och sa att de tyckte vi var så bra och att jag sjöng vackert ...och det stärkte ju oss mycket inför vårt uppträdande. Jag började dock känna mig lite obekväm med att vara så uppiffad med smycken och smink, den turkosa klänningen mm. .. det kändes inte riktigt som jag.. dessutom hade tjejerna som sett oss när vi tränat i min gula klänning, sagt att de tyckte jag var vacker i den. Barfota var vi i alla fall och det kändes bra och lite grundat.

Pirrigt var det att gå upp och sjunga inför ca 4000 människor
....men när jag väl kom upp på scenen, kändes det ändå ganska lugnt och framförandet gick mycket bra. Förunderligtt att jag ändå kunde känna mig lugn när jag väl stod där. När vi lyssnade till ett av de andra tävlingbidragen, så trodde vi ändå att de skulle gå vidare, vilket de även gjorde... Flera sa ändå att de tyckte vi skulle ha gått vidare (detta är en deltväling) och att vår sång berörde starkare ... vilket värmde. Men jag tycker ändå att rätt personer fick gå vidare...samt att jag hade funderat en del på att jag kanske egenligen innerst inne inte ville vinna och vi hade även pratat en del om det ... då det skulle krävas ny uppladdning inför nästa final... Det känns så skönt att veta att nu kan jag vila och njuta och behöver inte ladda upp för ytterligare ett musikframträdande senare i sommar.Camilla Måne, Anne Solveig och Christina Gustafsson.

Det mysigaste med hela kvällen
...var ändå att vi träffade några mycket nära fina vänner som varit med och lyssnat på oss...och gick sen för att äta med dem.. Peter var också med och vi hittade ett underbart ställe vid hamnen med mycket god mat och det kändes så skönt att bara kunna vila, slappna av, dricka ett glas vin och umgås med vänner som man kan prata om djupare ting med.

När jag vaknade dagen efter hade jag dessa insikter
1 Jag vill dela med mig det som är genuint från mig... och på det sätt som känns sant utifrån där jag är just nu i livet...

2. Jag vill uttrycka mig på ett sätt som känns som jag.. även när det gäller kläder m.m.

3. Jag sjunger hellre lite djupare budskap för en mindre grupp .

4. Jag ska lyssna lite mer till tecken som dyker upp och till vad som känns rätt i mig.

5. Det är ändå bra att våga ta chanser och kasta sig ut och göra saker ... för det är så vi får nya erfarenheter och nya insikter och lärdomar... och visst hade vi kul med då vi var ett mycket fint systergäng som gjorde detta tillsammans... och det är ju en upplevelse vi kommer att minnas.

Den djupaste insikten var att jag vill vara mig själv djupt därinne och uttrycka den jag är på ett genuint och sant sätt som känns tryggt och bra.

Ny bok om att uttrycka sin inre Gudinna!
Jag har sen en tid tillbaka känt att en ny bok är på väg som ska handla om hur vi kan uttrycka de unika Gudinnor vi är och leva just det liv vi är ämnade för... Nu fick jag starkt inspiration till att skriva på det temat och även inspiration att ta upp det lite mer på Gudinneretreaten på Öland som är i nästa vecka.. det finns fortfarande plats till dej. Kram och ha en underbar sommardag.

5 kommentarer:

 1. Vilket äventyr! Ja, jag tror också att det är viktigt att våga slänga sig ut på okända vatten även om det kanske inte är helt "rätt" sammanhang. Det leder oss även närmare det som är rätt. Modigt att sjunga inför så många!

  Jag väntar med spänning på nya boken! Skrev inte du ett inlägg före länge sen som handlade om den kreativa processen man går igenom när man skirver en bok el genomför ett annat projekt?

  Kramar, Karina

  SvaraRadera
 2. Hej Anne!
  Vad fina ni var! Och jag kan föreställa mig att ni också lät mycket bra.
  Konstigt att jag flera gånger har föreställt mig dig i turkosa kläder och tänkt att det skulle passa dig så fint, men aldrig vågat säga det eftersom du bäst trivs i gult. Men nu ser jag ju att det stämmer, du är väldigt vacker i turkost.
  Det var länge sen vi sågs nu, det känns lite tomt. Hoppas vi kan träffa snart. Men det kommer ju en höst också, då vi båda får mer tid.
  Kram Eva G

  SvaraRadera
 3. Karina!
  Så fint du uttrycker det...jo det kan nog leda oss närmare det som är rätt när vi vågar ta lite vidare steg utanför våra gränser.. testa uptäcka m.m. Kul att du väntar på nya boken.. det ger mig inspiration...Kram

  Eva Tack!
  Vad fint det där du säger om att jag passar i turkost och det tycker jag själv med... även om jag inte känner mig lika hemma i det... Jo det var ett tag sen.. kanske vi kunde ta en träff i våffelstugan... känns mysigt med hösten med Kram

  SvaraRadera
 4. Kanske är den turkosa klänningen en symbol för att "step outside your comfort zone"? En konsert i sig är ju att gå utanför det där bekväma, och kanske kan en ny färg på kläderna hjälpa till att göra en ännu mer närvarande? Så att man verkligen är där, på scen, levande som en liten flamma :)

  Bara en tanke. Det var så länge sedan jag stod på scen så jag kan inte komma på en egen erfarenhet om detta... bara att det är skönt att verkligen VARA där... att ovana kläder skulle hjälpa processen på något undermedvetet vis. Fick bara känslan av det nu... Lite som i meditation: att man sitter liite obekvämt, så man är "skärpt" på något vis? Hm?

  Undrar om detta stämmer, får prova jag själv!
  Kul att läsa iaf, om allt!

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 5. Jo det ligger nog något i det Ingrid.. nya färger nya sidor av mig själv.... och nu när tittat på videoklippet tycker jag faktiskt att vi är väldigt snygga inkl mig själv. Den gula "tältklänningen" som kändes lite mer trygg .. den kan jag ju njuta av i vardagen.... Jo det är en mycket bra tanke det där... att sitta lite obekvämt kan göra en mer skärpt... samt inte minst ta ut svängarna på ett nytt sätt. Tack för dina tankar. Kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig