söndag 31 juli 2011

Sunday Spirit inspiration- Ägande eller enkelhet!

Att välja enkelheten
Jag har den senaste tiden funderat mycket på olika val i livet när det gäller bostad. Efter att ha haft hand om en så stor anläggning som Mundekulla i över 10 år nu samt även ha haft lite hand om ett fint litet hus på Öland...samt även ha haft min mammas hus i Mariestad att se till litegrand... så känner jag just nu att jag längtar efter enkelheten och att inte äga så mycket.

Att vandra iväg med en ryggsäck
Min systerson har ett djupt andligt sökande och redan mycket bra kunskap...och just nu lever han så enkelt och när jag såg honom vandra iväg med ryggsäcken häromdagen så kändes det så underbart fritt...

Att prova olika möjligheter i fantasin och känna efter
Under en tid nu i sommar hittade jag ett så mysigt ställe på Öland ... en gård med mycket möjligheter... jag flyttade in där i fanstasin.. men det kändes ändå inte helt.. helt.. rätt då den här delen av mig som längtar efter enkelhet och frihet fanns där med hela tiden... så nu har jag nästan släppt idén med det huset och istället flyttat in i en husbil i min fantasi... Jag har blivit inspirerad av några vänner som har husbil... verkar ju väldigt enkelt och fritt och lätt att kunna dra iväg och ställa sig lite där man vill... dessutom är det ju inte någon trädgård att ta hand om heller utan man kan välja den vilda trädgård man vill ha utanför fönstret och även havsutsikt ...kanske det skulle passa mig en tid.. då jag ju gärna vill kunna åka ifrån Mundekulla lite... då vi tidvis lever väldigt mycket i en verksamhet. Det kan dessutom vara en ganska enkel husbil.. skulle nog passa Peter med. Vi kunde ju till och med åka utomlands med den.

Det kan vara lockande att skaffa sig mer och mer
... när man t.ex får lite pengar som mammas hus säljs.. men just nu känns det bara så skönt att ha kommit fram till att jag kan ta det lugnt en tid och bara njuta av känslan att jag nya möjligheter och verkligen känna efter hur jag använda de resurser jag har på bästa sätt som känns rätt på ett djupare plan...

Jag ser mig själv vandra i enkelhet ljus och frihet
Det är en härlig bild som dyker upp ibland... att bara vandra på en ljus och vacker äng och njuta av att bara vara... och sen kunna sitta på en mysig plats och skapa, skriva, måla, sjunga och till detta behövs ju inte så mycket mer än det jag redan har... Sen vill jag ju gärna kunna bjuda in till kurser...utbildning m.m. men till det finns ju Mundekulla redan som är en helt underbar plats... och just nu har vi ju mycket hjälp med det mesta och då känns det ju enklare ...nog bättre att samla energin lite mer där just nu och göra små utflykter istället.

Nu tar jag nog en sväng ner till hamnen här i Mariestad där jag befinner mig nu och tittar lite på husbilar.. Vad tänker du om att äga eller inte äga? Ha en underbar fortsättning på Söndagen.

Kram Anne Solveig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig